تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,239,989 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,716 |
تأثیر سطوح مختلف گلوکزامین بر برخی شاخصهای رشد، ایمنی و بیوشیمیایی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 6، شماره 1 - شماره پیاپی 11، فروردین 1399، صفحه 1-12 اصل مقاله (408.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.17348.1100 | ||
نویسندگان | ||
مریم نظری؛ سید پژمان حسینی شکرابی* ؛ مهدی شمسایی مهرجان | ||
گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده این مطالعه بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف گلوکزامین بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی و ایمنی سرم در بچه تاسماهی سیبری انجام شد. برای این منظور ماهیان (وزن اولیه 4/0 ± 3/9 گرم) در 12 حوضچه فایبرگلاس با تراکم 15 عدد ماهی به صورت تصادفی توزیع و طی مدت 56 روز با سطوح مختلف گلوکزامین شامل: صفر (شاهد)، 250، 750 و 1500 میلیگرم در کیلوگرم خوراک غذادهی شدند. بر اساس نتایج رشد، بیشترین میزان وزن نهایی (6/1 ± 1/63 گرم)، وزن کسب شده (82/1 ± 14/54 گرم)، افزایش وزن (23/23 ± 28/558 درصد) و نرخ رشد ویژه (08/0 ± 36/3 درصد در روز) در تیمار 1500 میلیگرم نسبت به دیگر تیمارها دیده شد (05/0p <). نتایج این بررسی نشان داد که اختلاف معناداری در درصد بازماندگی و میزان گلوکز خون بین تیمارهای مختلف آزمایشی وجود ندارد. نتایج بررسی شاخصهای ایمنی سرم نشان داد که بیشترین میزان ایمونوگلوبولین M سرم (5/0 ± 1/38 میلیگرم/دسیلیتر) و اجزای کمپلمان C3 (17/0 ± 2/5 میلیگرم/دسیلیتر) و C4 (0/1 ± 72/20 میلیگرم/دسیلیتر) در تیمار 1500 میلیگرم مشاهده شد (05/0p <). در نقطه مقابل، با افزایش غلظت گلوکزامین میزان فعالیت آنزیمهای کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفـاتاز کاهش یافت و کمترین میزان آنـها در تیمار 1500 میلیگرم مشاهده شد (05/0p <). در مجموع، تأثیـر مثبت غلظتهای بالاتر گلوکزامین بهخصوص در سطح 1500 گرم در کیلوگرم خوراک روی شاخصهای رشد و ایمنی بچه تاسماهی سیبری مثبت ارزیابی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
گلوکزامین؛ تاسماهی سیبری؛ رشد؛ آنزیم کبدی؛ سیستم ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 657 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 592 |