تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,973 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,740 |
تأثیر پرایمینگ و فرسودگی بذر بر خصوصیات جوانهزنی، ویژگیهای بیوشیمیایی و بیان ژنهای آنزیمهای آنتیاکسیدانت در لوبیا Phaseolus Vulgaris (L.) | ||
علوم و تحقیقات بذر ایران | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 1-13 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jms.2020.4267 | ||
نویسندگان | ||
طیبه سعادت1؛ محمد صدقی* 2؛ عبدالقیوم قلیپوری3؛ رئوف سید شریفی2؛ رقیه شیخبگلو4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
3دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
4دانشجوی دکترا، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر پرایمینگ و فرسودگی (پیری تسریعشده) بذر بر جوانهزنی و ترکیبات بیوشیمیایی گیاه لوبیا آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1395 با 3 تکرار انجام شد. تیمارها شامل فرسودگی (شاهد و دو سطح 88 و 78 درصد جوانهزنی) و پرایمینگ (بدون پرایمینگ، هیدرو پرایمینگ، پرایمینگ با جیبرلین و اسید سالیسیلیک) بود. پس از استخراج RNA و ساخت cDNA بررسی بیان ژنهای آنزیمهای آنتیاکسیدانت با استفاده از qRT-PCR، و برخی شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سنجیده شد. نتایج نشان داد که بیشترین طول ریشهچه و ساقهچه، وزنتر ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و ساقهچه، میزان ذخایر فسفات از تیمار پرایمینگ با جیبرلین و بدون فرسودگی حاصل شد. همچنین بیان ژن آنزیم پراکسیداز در تیمار پرایمینگ با جیبرلین و سطح فرسودگی 88 درصد بالاتر از سایر آنزیمهای آنتیاکسیدانت بود. با افزایش فرسودگی بیان ژن کاهش پیدا کرد بهطوریکه کمترین میزان بیان ژن آنزیم پراکسیداز در تیمار بدون پرایمینگ و سطح فرسودگی 78 درصد بود. در نتیجه، استفاده از پیشتیمار جیبرلین موجب تقویت بذرهای ضعیف لوبیا میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای آنتیاکسیدانت؛ اسید سالیسیلیک؛ بیان ژن؛ جیبرلین؛ فسفات | ||
مراجع | ||
Abbasdokht, H.andEdalat Pishe, M. 2008. Priming: types and its role in agriculture. Proceeding of the first national conference on seed science and technology in Iran, Gorgan University of Agriculture and Natural Resources.(In Persian)(Handbook)Amanpour-Balaneji, B. and Sedghi, M. 2012. Effect of aging and priming on physiological and biochemical traits of Common Bean (Phaseolus vulgarisL.). Notulae Scientia Biologicae,4: 95-100. (Journal)Anonymous,2008. Food Outlook, Global Market Analysis. http://www.fao.food outlook.com.(Website)Bailly, C., Benamer, A., Cornineau, F.andCome, D. 2000. Antioxidant systems in sunflower (Helianthus annuusL.) seeds as affected by priming. Seed Science Research, 10: 35-42. (Journal)Basra, A.S., Farooq, M., Afzal, I.and Hussain, M. 2006. Influence of osmopriming on the germination and early seedling growth of coarse and fine rice. International Journal of Agriculture Biology, 8: 19-21. (Journal)Bradford, K.J. 1995. Water relations in seed germination. In "Seed Development and Germination" (J. Kigel and G. Galili, Eds.).pp: 351-396. Marcel Dekker Inc., New York.(Book)Chojnowski, F.C. and Come, D. 1997. Physiology and biochemical changes induced in sunflower seeds by osmopriming and drying, storage and aging.Seed Science Research, 7:323-331. (Journal)Deloche, J.C. and Baskin, C.C. 1972. Accelerated aging techniques for predictingthe relativestorability of seed lots. Seed Science and Technology, 1: 427-452. (Journal)Driscol, L.O. 2011. Gene Expression profiling-Methods and Protocols, 2ndEdition. Humana Press. Springer protocols.pp.27.(Book)Ellis, R.H.andRoberts, E.H. 1981. The quantification of aging and survival in arthodox seeds. Seed Science and Technology, 9: 377-409. (Journal)Espin, G.B., Vivancos, P.D., Job, D., Belghazi, M., Job, C. and Hernandez, J.A. 2011. Understanding the role of H2O2 during pea seed germination: a combined proteomic and hormone profiling approach. Plant Cell and Environment, 34: 107-119. (Journal)Farooq, M., Basra, S.M.A., Warraich, E.A.andKhaliq, A. 2006(b). Optimization of hydropriming techniques for rice seed invigoration. Journal of Seed Science Technology, 34: 529-534. (Journal)Foyer, C.H., Lelandais, M.andKunert, K.J. 1994. Photooxidative stress in plants. Physiologia Plantarum, 92: 696-717. (Journal)Gill, S.S.andTuteja, N. 2010.Reactive oxygen species and antioxidant machineryin abiotic stress tolerance in crop plants. Plant Physiology and Biochemistry, 48(12): 909-930. (Journal)Hampton, J.G. 2003. Methods of viability and vigour testing: a critical and appraisal. In: A.S. Basra,(Ed.). Seed Quality. Basic Mechanisms and Agricultural Implications, CBS Publishers and Distributers,New Delhi, India, pp: 81-118. (Book)Hasstrup, P.I., Jourgenson, P.E. and Ploulsen, I. 1993. Effect of seed vigor and ormancy of field emergency development and grain yield of winter bit and winter barley. Seed Science and Technology, 21: 159-178. (Journal)Hill, H.J. 1999. Advances in seed technology. Seed Dynamics, Inc. Journal of New Seeds,1(1): 12-19. (Journal)Hopper, N.W., Overholt, J.R.andMartin, J.R. 1979. Effect of cultivar, temperature andseed size on the germination and emergence of soybeans (Glycine max (L.) Merr sp.). Annals of Botany, 44: 301-308. (Journal)Hsu, C.C., Chen, C.L., Chen, J.J. and Sung, J.M. 2003. Accelerated aging-enhanced lipid peroxidation in bitter gourd seeds and effects of priming and hot water soaking treatments. Scientia Horticulture, 98: 201-212. (Journal)ISTA. 2012. International Rules for Seed Testing. Bassersdorf, Switzerland: The International Seed Testing Association (ISTA).(Handbook)Jain, N., Koopar, R., Saxena, S. 2006. Effect of accelerated ageing on seeds of radish (Raphanus sativus L.). Asian Journal of Plant Sciences, 5: 461-464. (Journal)
Kar, R.K. 2011. Plant responses to water stress: role of reactive oxygen species. Plant Signal Behavior, 6(11): 1741-1745. (Journal)Kaur, S., Gupte, A.K.andKaur, N. 2003. Priming of chickpea seeds with water and mannitol overcomes the effect of salt stress on seedling growth. International Chickpea and Pigeonpea Newsletter, 10: 18-20. (Journal)Livak, K.J. and Schmittgen, T.D. 2001. Analysis of relative gene expression data using real time quantitative PCR and the 2-ΔΔCTmethod. Methods,25: 402-408. (Journal)Macdonald, M.B., Floyd, C.D.andWaniska, R.D. 2004. Effect of accelerated agingon maize, sorghumand sorghum. Journal of Cereal Science, 39: 301-351. (Journal)MacDonald, M. B. 1999. Seed deterioration: physiology, repaired and assessment.Seed Science and Technology, 27: 177-237. (Journal)Mahmodi Jaraghili, P., Mohajl Shojah, H.andMohajl Kazemi, E. 2016, Evaluation of the effect of salinity on germination rate and expression of antioxidant genes in two cultivars of tomato plant. Genetic Engineering and Biological Safety, 5(1): 51-59. (Journal)McDonald, M.B. 1998. Seed quality assessment. Seed Science Research, 8: 265-275. (Journal)Majnoun Hoseini, N. 2008. Grain legume production, 4thed. University Jihad Press, Tehran. (In Persian)(Book)Nelson, C.P. 2000. Water potential: The key to successful seed priming. Decagon Devices, Inc. AN4101-10.(Book)Nims, E., Dubois, C.P., Roberts, S.C. and Walker, E.L. 2006. Expressionprofiling ofgenes involved in paclitaxel biosynthesis for targeted metabolicengineering. MetabolicEngineering, 8: 385-394. (Journal)Niño-Sánchez, J., Tello, V., Casado-del Castillo, V., Thon, M.R., Benito, E.P. and Díaz-Mínguez, J.M. 2015. Gene expression patterns and dynamics of the colonization of common bean (Phaseolus vulgarisL.) by highly virulent and weakly virulent strains of Fusarium oxysporum. Frontiers in Microbiology, 6: 1-14. (Journal)Pylee, Y., Baek, K.H., Lee, H.S., Kwak, S.S., Bang, J.W.andKwon, S.Y. 2010. Tobacco seeds simultaneously over-expressing Cu/Zn SOD and APX display enhanced seed longevity and germination rates under stress conditions. Journal of Experimental Botany,61(9): 2499-2506.(Journal)Radha, B.N., Channakeshava, B.C., Bhanuprakash, K., Pandurange, K.T., Ramachandrappa, B.K.andMunirajappa, R. 2014. DNA damage during seed ageing. Journalof Agriculture andVeterinary Science,34-39. (Journal)Sedghi, M., Nemati, A., Amanpour-Balaneji, B.andGholipouri, A.2010(a). Influence of different priminig materials on germination and seedling establishment of Milk Thistle (Silybum marianum) under salinity stress. World Applied Sciences Journal, 11(5): 604-609.(Journal)Shim, I.S., Momose, Y., Yamamoto, A., Kim, D.W.and Usui, K. 2003. Inhibition of catalase activity by oxidative stress and its relationship to salicylic acid accumulation in plants. Plant Growth Regulation, 39(3): 285-292. (Journal)Soltani, A., Gholipoor, M.andZeinali, M. E. 2006. Seed reserve utilization and seedling growth of Wheat as affected by drought and salinity. Environmental and ExperimentalBotany, 55: 195-200. (Journal)Soltani, E., Kamkar, B., Galeshi, S. and Akram Ghaderi, F. 2008. The effect of seed deterioration on seed reserves depletion and heterotrophic seedling growth of wheat. Journal of Agricultural Science and Natural Resources, 15(1): 193-196. (Journal)Sung, F.J.and Chang, Y.H. 1993. Biochemical activities associatedwith priming of sweet corn seeds to improve vigor. Seed Science and Technology, 21: 97-105. (Journal)Sung, J.M.andJeng, T.L. 1994. Lipid peroxidation and peroxide-scavenging enzymes associated with accelerated aging of peanut seeds. Physiologia Plantarum, 91: 51-55. (Journal)Vitoria, A.P., Lea, P.J.andAzevedo, R.A. 2001. Antioxidant enzymes responses to cadmium in radish tissues. Phytochemistry, 57: 701-710. (Journal
Wang, H.Y., Chen, C.L. and Sung, J.M. 2003. Both warm water soaking and solid priming treatments enhance anti-oxidation of bitter gourd seeds germinated at sub-optimal temperature. Seed Science and Technology, 31: 47-56. (Journal)Warraich, E.A., Basra, S.M.A., Ahmad, N., Ahmad, R.andAftab, M. 2002. Effect of Nitrogen on Grain Qualityand Vigour in Wheat (Triticum aestivumL.). International Journal of Agriculture andBiology, 4(4): 517-520. (Journal)Wei, S. 2014. Comparative Analysis of Gene Expression in Two Muskmelon Cultivars (Cucumis meloL.) under salt stress. Journal of Integrative Agriculture, 13: 2132-2140. (Journal)Yazdi Samadi, B.andValizadeh,M. 2007. Genetic from a molecular point of view. Tehran University Press.pp:447.(In Persian)(Book) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 924 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 736 |