تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,390 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,989 |
اثر نوع دانه (ذرت یا جو) و نسبت پروتئین غیر قابل تجزیه به قابل تجزیه در شکمبه بر عملکرد، شاخصهای رشد اسکلتی و متابولیتهای خونی گوسالههای هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 61-75 اصل مقاله (693.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2020.14074.1437 | ||
نویسندگان | ||
کلثوم باسره1؛ فرشید فتاح نیا2؛ مهدی کاظمی بن چناری* 3؛ احمد احمدیان4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک | ||
4فارغالتحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی نوع غله (ذرت یا جو) و نسبت پروتئین غیر قابل تجزیه به قابل تجزیه در شکمبه (RUP: RDP) با استفاده از 40 راس گوساله شیرخوار نر هلشتاین با میانگین وزن 9/2±6/42 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 بود. جیرهها شامل: (1) ذرت با سطح پایین RUP: RDP، (2) ذرت با سطح بالای RUP: RDP، (3) جو با سطح پایین RUP: RDP و (4) جو با سطح بالای RUP: RDP بودند. گوساله ها در روز 53 از شیر گرفته شدند، ولی آزمایش تا روز 63 ادامه داشت. مصرف جیره آغازین در بین تیمارها تفاوت نداشت، اما افزایش وزن و بازده خوراک برای جو با سطح بالای RUP: RDP بیشترین بود (04/0=p ). سطح بالاتر RUP سبب بهبود ارتفاع جدوگاه و ارتفاع هیپ شد (05/0>p ). ارتفاع هیپ در گوسالههایی که جو دریافت کرده بودند تمایل به افزایش داشت (06/0=p ).جو سبب افزایش سطح بتاهیدروکسی بوتیرات خون تا 33/0 میلی مول شد (02/0=p ). سطح بالاتر RUP: RDP سبب افزایش پروتئین کل خون شد. همچنین مصرف جو در مقایسه با ذرت سبب کاهش سطح اوره خون شد (01/0=p ). غلظت انسولین خون با مصرف جو و سطح بالای RUP: RDP افزایش یافت (02/0=p ). به طور کلی نتایج نشان داد که تغذیه جیره آغازین حاوی دانه جو و سطح بالاتر پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه و تغذیه جیره آغازین حاوی دانه ذرت و سطح پایینتر پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه سبب بهبود رشد گوسالههای شیرخوار هلشتاین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه؛ رشد؛ گوساله شیرخوار؛ منبع نشاسته | ||
مراجع | ||
Abdelgadir I.E.O., Morrill J. L. and Higgins J. J. 1996. Ruminal availabilities of protein and starch: effects on growth and ruminal and plasma metabolites of dairy calves. Journal of Dairy Science, 79: 283-290.
AOAC. 2000. Official Methods of Analysis of AOAC. International 17th edition; Gaithersburg, MD, USA Association of Analytical Communities.
Bach A. and Ahedo J. 2008. Record keeping and economics of dairy heifers. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice, 24: 117-138.
Baldwin P. M. 2001. Starch granule-associated proteins and polypeptides: A review. Starch (Stärke), 53: 475-503.
Bethard G. L., James R. E. and McGilliard M. L. 1997. Effect of rumen-undegradable protein and energy on growth and feed efficiency of growing Holstein heifers. Journal of Dairy Science, 80: 2149-2155.
Bunting L. D., Fernandez J. M., Fornea R. J., White T. W., Froetschel M. A., Stone J. D. and Ingawa K. 1996. Seasonal effects of supplemental fat or undegradable protein on the growth and metabolism of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 79: 1611-1620.
Cebra C. K., Gerry F. B., Getzy D. M. and Fettman M. J. 1997. Hepatic lipidosis in anorectic lactating Holstein cattle. A retrospective study of serum biochemical abnormalities. Journal of Veterinary International Medicine, 4: 231-237.
Deckardt K., Khol-Parisini A. and Zebeli Q. 2013. Peculiarities of enhancing resistant starch in ruminants using chemical methods: opportunities and challenges. Nutrients, 5: 1970-1988.
Docherty K. and Clark A. R. 1994. Nutrient regulation of insulin gene expression. FASEB Journal, 8: 20-27.
Formigoni A., Cornil M. C., Prandi A., Mordenti A., Rossi A., Portetelle D. and Renaville R. 1996. Effect of propylene glycol supplementation around parturition on milk yield, reproduction performance and some hormonal and metabolic characteristics in dairy cows. Journal of Dairy Research, 63: 11-24.
Gelsinger S. L., Heinrichs A. L. and Jones C. M. 2016. A meta-analysis of the effects of preweaned calf nutrition and growth on first-lactation performance. Journal of Dairy Science, 99: 6206-6214.
Guertin G. B., Lachance G., Pelletier G. J., St-Laurent G. L. and Petitclerc D. 1995. Effects of photoperiod and feeding whole maize, whole barley, or rolled barley on growth performance and diet digestibility in veal calves. Livestock Production Science, 44: 27-36.
Heinrichs A. J. and Heinrichs B. S. 2011. A prospective study of calf factors affecting first-lactation and lifetime milk production and age of cows when removed from the herd. Journal of Dairy Science, 94: 336-341.
Hristov A. N., Ropp J. K. and Foley A. E. 2005.Effect of carbohydrate source on ammoni utilizationin lactating dairy cow. Journal of Animal Science, 83: 403-421.
Iqbal S., Zebeli Q., Mazzolari A., Bertoni G., Dunn S. M, Yang W. Z. and Ametaj B. N. 2009. Feeding barley grain steeped in lactic acid modulates rumen fermentation patterns and increases milk fat content in dairy cows. Journal of Dairy Science, 92: 6023-6032.
Kazemi-Bonchenari M., Falahati R., Poorhamdollah M., Heidari S. R. and Pezeshki A. 2018. Essential oils improved weight gain, growth and feed efficiency of young dairy calves fed 18 or 20% crude protein starter diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102: 652-661.
Kazemi-Bonchenari M., Mirzaei M., Jahani-Moghadam M., Soltani A., Mahjoubi E. and Patton R. A. 2016. Interactions between levels of heat-treated soybean meal and prilled fat on growth, rumen fermentation, and blood metabolites of Holstein calves. Journal of Animal Science, 94: 4267-4275.
Kazemi-Bonchenari M., Salem A. Z. M. and Lopez S. 2017. Influence of barley grain particle size and treatment with citric acid on digestibility, ruminal fermentation and microbial protein synthesis in Holstein calves. Animal, 11: 1295-1302.
Khan M. A., Lee H. J., Lee W. S., Kim H.S., Kim S. B., Ki K. S., Park S. J., Ha J. K. and Choi Y. J. 2007. Starch source evaluation in calf starter: 1- Feed composition, body weight gain, structural growth, and blood metabolites in Holstein calves. Journal of Dairy Science, 90: 5259-5268.
Kohn R. A., Dinneen M. M. and Russek-Cohen E. 2005. Using blood urea nitrogen to predict nitrogen excretion and efficiency of nitrogen utilization in cattle, sheep, goats, horses, pigs, and rats. Journal of Animal Science, 83: 79-889.
Lindeboom N., Chang P. R. and Tyler R. T. 2004. Analytical, biochemical and physicochemical aspects of starch granule size, with emphasis on small granule starches: A review. Starch (Stärke), 56: 89-99.
Manns J. G., Boda J. M. and Willis R. F. 1967. Probable role of propionate and butyrate in control of insulin secretion in sheep. American Journal of Physiology, 212: 756-764.
Mirzaei M., Khorvash M., Ghorbani G. R., Kazemi-Bonchenari M. and Ghaffari M. H. 2017. Growth performance, feeding behavior, and selected blood metabolites of Holstein dairy calves fed restricted amounts of milk: No interactions between sources of finely ground grain and forage provision. Journal of Dairy Science, 100: 1086-1094.
Moallem U., Werner D., Lehrer H., Zachut M., Livshitz L., Yakoby S. and Shamay A. 2010. Long-term effects of ad libitumwhole milk prior to weaning and prepubertal protein supplementation on skeletal growth rate and first-lactation milk production. Journal of Dairy Science, 93: 2639-2650.
NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th revised edition. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Svihus B., Uhlen A. K. and Harstad O. M. 2005. Effect of starch granule structure, associated components and processing on nutritive value of cereal starch: A review. Animal Feed Science and Technology, 122: 303-320.
Swartz L. A., Heinrichs A. J., Varga G. A. and Muller L. D. 1991. Effects of varying dietary undegradable protein on dry matter intake, growth, and carcass composition of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 74: 3884-3890.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.
Wester T. J., Lobley G. E., Birine L. M. and Lomax M. A. 2000. Insulin stimulates phenylalanine uptake across the hind limb in fed lambs. Journal of Nutrition, 130: 608-611.
Zhao Y. G., Gordon A. W., O’Connell E. O. and Yan T. 2016. Nitrogen utilization efficiency and prediction of nitrogen excretion in sheep offered fresh perennial ryegrass (Lolium perenne). Journal of Animal Science, 94: 5321-5331. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,504 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 681 |