تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,045 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,198,813 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,839,375 |
استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis subsp. lactis و کیتین در جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و تأثیر آن بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری جیره | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 12، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 9، شهریور 1398، صفحه 131-145 اصل مقاله (508.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.14899.1074 | ||
نویسندگان | ||
حسین برغمان؛ سکینه یگانه* ؛ عبدالصمد کرامت | ||
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
چکیده | ||
استفاده از پرو- و پـریبیوتیـکهـا بـه دلیـل داشتن مزایای فراوان همـواره به عنوان یکـی از شیوههـای افـزایش بازده آبزیپروری مطرح بوده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر استفاده توأم پروبیوتیک Lactococcus lactis subsp. lactis و کیتین در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود.برای این منظور، تعداد360 قطعه بچهماهی با وزن 5/1 ± 12 گرم بهطور تصادفی تحت 6 تیمار آزمایشی بر اساس ترکیب کیتین با سطوح صفر، 1% و 2% و پروبیوتیک با سطوح صفر و 2% (g/ CFU107 × 1) در جیرهی غذایی، به مدت 8 هفته در مخازن توزیع و پرورش داده شدند. در پایان آزمایش بیشترین وزن نهایی، افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، نرخ رشد روزانه، کارایی غذا و شاخص وضعیت و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار پروبیوتیک 2%، کیتین 1% و پروبیوتیک 2% + کیتین 1% مشاهده شد (05/0>p). در میزان غذای مصرفی و درازای کل در بین تیمارها اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<p). ترکیب لاشه و هضمپذیری بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد نیز تفاوت معنیداری نشان نداد (05/0<p). بهطور کلی میتوان گفت که استفاده از پروبیوتیک 2% و کیتین 1% میتواند شاخصهای رشد را بهبود بخشد، اما بر ترکیب لاشه و هضمپذیری تأثیری ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخصهای رشد؛ کپور معمولی (Cyprinus carpio)؛ کیتین؛ Lactococcus lactis subsp. Lactis؛ هضم پذیری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 678 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 650 |