تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,446 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,039 |
اثر استفاده از سطوح مختلف پودر هویج بجای آستاگزانتین سنتتیک در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: بررسی اثرات بر رشد و شاخص های بیوشیمیایی سرم خون | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 9، شهریور 1398، صفحه 59-70 اصل مقاله (465.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2019.13473.1059 | ||
نویسندگان | ||
علی بیگی کلشتری؛ سید ولی حسینی* ؛ مهرداد فرهنگی؛ غلامرضا رفیعی | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز | ||
چکیده | ||
در این تحقیق بررسی امکان استفاده از سطوح مختلف پودر هویج با آستاگزانتین سنتتیک در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با هدف تاثیر آن بر میزان رشد و شاخصهای بیوشیمیایی سرم خونی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 6 جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون جایگزینی)، جیره حاوی آستاگزانتین سنتتیک و چهار جیره دیگر که به تدریج پودر هویج جایگزین آستاگزانتین سنتتیک موجود در جیره (در سطوح 25، 50، 75 و 100 درصد) شده بود، تهیه گردید. آنگاه به مدت 60 روز به بچه ماهی با میانگین وزنی 3/0 ± 50 گرم خورانده شد. نتایج عملکرد رشد نشان داد که جایگزینی پودر هویج به طور معنیداری سبب افزایش وزن و ضریب رشد ویژه میگردد و بالاترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهایی با 75 و 100 درصد جایگزینی به دست آمد (05/0p<). میزان لایزوزیم، آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، اسپارتات آمینوترانسفراز، گلوکز، پروتئین تام و کورتیزول خون ماهیان مورد بررس نشان داد که این جایگزینی بر مقادیر این شاخصها موثر است. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که امکان جایگزینی کامل آستاگزانتین سنتتیک با پودر هویج (100% جایگزینی) در جیره ماهی قزلآلا وجود داشته و از این رهگذر میتوان از خروج ارز از کشور جلوگیری نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی قزل آلای رنگین کمان؛ رنگدانه؛ شاخص های رشد و بیوشیمیایی سرم خون؛ کاروتنوئید هویج | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 914 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 721 |