تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,956 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,883,301 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,707,615 |
تاثیر جیره حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه فیل ماهی (Huso huso) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 9، شهریور 1398، صفحه 1-14 اصل مقاله (440 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2019.13966.1067 | ||
نویسندگان | ||
مهسا خوش باور رستمی1؛ حسین اورجی* 1؛ حسینعلی خوش باور رستمی2؛ سکینه یگانه1؛ عبدالصمد کرامت1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان، گلستان | ||
چکیده | ||
اثرات جیرههای حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر عملکرد رشد و تغذیه، ترکیب لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه فیلماهی (Huso huso) با وزن اولیه 43/1 ± 18/31 گرم، طی یک پژوهش 8 هفتهای و در قالب یک طرح فاکتوریل 4 × 2 با 8 تیمار، هر یک با 3 تکرار بررسی شد. تیمارها عبارت بودند از تیمار 1: 20% کنجاله کانولا بدون پرتوتابی، تیمار 2، 3 و 4 به ترتیب: 20% کنجاله کانولا پرتوتابی شده با دوز 800 وات در 5 دقیقه، 10 و 15 دقیقه، تیمار 5: 40% کنجاله کانولا بدون پرتوتابی، تیمار 6، 7 و 8 به ترتیب: 40% کنجاله کانولا پرتوتابی شده با دوز 800 وات در 5، 10 و 15 دقیقه. نتایج نشان داد تاثیر جیره حاوی کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر میزان وزن نهایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و رشد روزانه در فیل ماهی معنیدار بود (05/0p<). بیشترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن، رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 4 و کمترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن، رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 5 بود (05/0<p). ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5 بهطور معنیدار نسبت به دیگر تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0p<). نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در مجموع، اثر درصد کنجاله کانولا و زمان پرتوتابی به طور جداگانه و همچنین، اثر متقابل آنها، سبب بروز اختلاف معنیدار بین شاخصهای رشد بهجز ضریب تبدیل غذایی شد (05/0p<)، اما در مورد ضریب تبدیل غذایی، تنها اثر زمان معنیدار بود (05/0p<). در طول دوره هیچ گونه تلفاتی مشاهده نشد و بازماندگی 100% بود. جیره کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر میزان پروتئین و چربی لاشه فیلماهی اثر معنیدار ایجاد نکرد (05/0p>)، اما بر میزان خاکستر لاشه اختلاف معنیدار بود (05/0p<). بر اساس نتایج حاضر، با افزایش زمان پرتودهی، هضمپذیری پروتئین افزایش یافت (05/0p<). کنجاله کانولا پرتوتابی شده با مایکروویو بر قابلیت هضم چربی و ماده خشک اثر معنیدار نداشت (05/0p>). پرتوتابی با مایکروویو موجب شد تا کنجاله کانولا تا سطح 40% بدون اینکه هیچ اثر منفی بر رشد و هضمپذیری پروتئین داشته باشد، در جیره گنجانده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ کنجاله کانولا؛ مایکروویو؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 797 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 592 |