تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,073 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,149,488 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,857,485 |
تأثیر تیمارهای بذری بر تغییرات محصولات آمادوری- میلارد و بنیه بذر جو (Hordeum vulgare L.) بعد از 8 ماه انبارداری | ||
علوم و تحقیقات بذر ایران | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 189-201 اصل مقاله (946.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jms.2019.3599 | ||
نویسندگان | ||
لیلا یاری* 1؛ محمد صدقی1؛ آیدین حمیدی2؛ رئوف سیدشریفی1 | ||
1دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال | ||
چکیده | ||
آزمایشی بهصورت فاکتوریل دوعاملی با طرح پایه کاملاً تصادفی طی دو سال بر بنیه بذر جو (Hordeum vulgare L.) رقم یوسف بعد از 8 ماه انبارداری انجام گردید، فاکتورهای مورد آزمایش شامل رطوبت بذر در زمان برداشت در سه سطح (14، 16 و 18 درصد ) و تیمار بذر در پنج سطح (اسپرمین، پوترسین، اسپرمیدین، آب) و شاهد (بذر بدون تیمار) بودند. بذرها پس از برداشت با سطوح رطوبتی مورد نظر، به مدت هشت ماه نگهداری و سپس تیماریهای بذری بر آنها اعمال گردید. نتایج بیانگر این است که اثرات متقابل تیمار بذر× رطوبت بذر بر محصولات آمادوری و میلارد در سطح احتمال 1 درصد معنیدار گردید. در بررسی اثرات متقابل، کمترین مقدار محصولات آمادوری و میلارد در بذرهای تیمارشده با پلیآمین اسپرمین و برداشتشده با رطوبت 18 درصد مشاهده گردید، درحالیکه بیشترین محصولات آمادوری و میلارد متعلق به بذرهای شاهد (بدون تیمار) و برداشتشده با رطوبت 14 درصد بود. بذرهایی که دارای محتوای بالاتری از محصولات آمادوری و میلارد بودند، از بنیه پائینتری برخوردار بوده و در نهایت درصد گیاهچههای عادی کمتری را تولید نمودند و بهطور کلی قوه زیست در آنها با افزایش محصولات آمادوری و میلارد کاهش یافت. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان از تیمارهای PAs و آب جهت بهبود بنیه بذر بعد از یک دوره انبارداری و تقریباً یک ماه قبل ازکاشت استفاده نمود، بهطوریکه تیمارهای PAs و بهویژه اسپرمین در این تحقیق باعث بهبود در بنیه بذر و جلوگیری از اثرات مخرب فرسودگی بر کیفیت بذر گردید | ||
کلیدواژهها | ||
رطوبت بذر؛ پلی آمین؛ بنیه بذر؛ محصولات آمادوری و میلارد | ||
مراجع | ||
Afzal, I., Basra, S.M., Shahid, M., Farooq, M. and Saleem, M. 2008. Priming enhances germination of spring maize (Zea mayes L.) under cool conditions. Seed Science and Technology, 36: 497-503. )Journal) An, L.Z., Liu, G.X., Zhang, M.X., Chen, T., Liu, Y.H., Feng, H.Y., Xu, S.J., Qiang, W.Y. and Wang, X.L. 2004. Effect of enhanced UV-B radiation on polyamine content anaa membrane permeability in cucumber rleaves,Russian Journal of Plant Physiology, 51: 658-662. )Journal) Alcázar, R., García-Martínez, J.L., Cuevas, J.C., Tiburico, A.F. and Altabella, T. 2005. Overexpression of ADC2in Arabidopsis induces dwarfism and late flowering through GA deficiency. Plant Journal, 43(3): 425-436. )Journal) Baron, K. and Stasolla, C. 2008.The role of polyamines during in vivo and in vitro development. In Vitro Cellular and Developmental. Biology-Plant, 44(5): 384-395. )Journal) Basra, A.S., Singh, B. and Malik, C.P. 1994. Priming-induced changes in polyamine levels in relation to vigor of aged onion seeds. Botanical Bulletin of Academia Sinica, 35(1): 19-23. )Journal) Bernal-Lugo, I. and Leopold, A.C. 1992. Changes in soluble carbohydrates during seed storage. Plant Physiology, 98(3): 1207-1210. )Journal) Bewley, J.D., Bradford, K.J., Hilhorst, H.W.M. and Nonogaki, H. 2013. Longevity, Storage, and Deterioration In: Seeds: Physiology of Development, Germination and Dormancy (3th Ed.). Springer. pp: 341-376. )Book) Cao, D.D., Hu, J., Gao, C.H., Guan, Y.J., Zhang, S. and Xiao, J.F. 2008. Chilling tolerance of maize (Zea mays L.) can be improved by seed soaking in Putrescine. Seed Science and Technology, 36: 191-197. )Journal) Delouche, J.C. 1980. Environment effects on seed development and seed quality. Horticalture Science, 15(6): 775-780. )Journal) Farooq, M., Shahzad, M.A., Basra, H. and Rehman Hussain, M. 2008. Seed priming with polyamins improves the germination and early seedling growth in fine rice. Journal of New Seeds, 9(2): 145-155. )Journal) Farooq, M., Aziz, T. and Rehman, H.U. 2011. Evaluation surface drying and re-drying for wheat seed priming with polyamines: effects on emergence, early seedling growth and starch metabolism. Acta Physiology Plantarum, 33:1707-1713. )Journal) Food and Agriculture Organization. 2016. Statistics: FAOSTAT agriculture. Retrieved December 15, 2017. from http://fao.org/crop/statistics. )Website) Ha, H.C., Sirisoma, N.S., Kuppusamy, P., Zweier, J.L., Woster, P.M. and Casero, R.A. 1998. The natural polamine spermine functions directly as a free radical scavenger. Biochemistry 5(19): 11140-11145. )Journal) Haydarpoor, D., Tavazoa, M., Sadat Rasol, S.A. and Ahmadifar, M. 2012. Barley Seed Multiplication and Supplying Program. Ministry of Jihad-e-Agriculture,) In Persian))Handbook) International Seed Testing Association (ISTA). 2011. Proceeding of International Rules for Seed Testing. Seed Science and Technology, 27, Supplement. )Handbook) Kasinathan, V. and Wingler, A. 2004. Effect of reduced arginine decarboxylase activity on salt tolerance and on polyamine formation during salt stress in Arabidopsis thaliana. Physiology Plantarum, 121(1): 101-107. )Journal) Leclere, J. and Biroluez-Aragon, I. 2001. The fluorescence of advanced maillard products is a good indicator of lysine damage during the Maillard Reaction. Journal Agricultural Food Chemistry, 49(10): 4682-4687. )Journal) Lehner, A., Mamadou, N., Poels, P., Come, D., Bailly, C. and Corbineau, F. 2008. Changes in soluble carbohydrates, lipid peroxidation and antioxidant enzyme activities in the embryo during ageing in wheat grains. Journal of Cereal Science, 47(3): 555-565. )Journal) Liu, Y.Q., Bino, R.J., Vanderburg, W.J., Groot, S.P.C. and Hilhorst, H.W.M. 1996. Effects of osmotic priming on dormancy and storability of tomato (Lycopersicon esculentum Mill) seeds. Seed Science and Research, 6(2): 49-55. )Journal) Matiacevich, S.B., Castelliόn, M.L., Maldonado, S.B. and Buera, M.P. 2006. Thermal transitions of quinoa embryos and seeds as affected by water content. In M. P.Buera, J. Welti-Chanes, H. Corti,
and P. Lillford (Eds.), Water properties of food, pharmaceutical and biological materials, Buenos Aires CRC Press, PP: 565–570. )Book) Mc Donald, M.B. 1999. Seed deterioration: physiology, repair and assessment. Seed Science and Technology, 27(1): 177-237. )Journal) Moschou, P.N., Wu, J., Cona, A., Tavladoraki, P., Angelini, R. and Roubelakis-Angelakis, K.A. 2012. The polyamines and their catabolic products are significant plaers in the turnover of nitrogenous molecules in plants. Journal of Experimental Botany, 63(14): 5003-5015. )Journal) Moussou, N., Corzo-Martinez, M., LuzSanz, M., Zaidi, F., Montilla, A. and Villamiel, M. 2017. Assessment of maillard reaction evolution, prebiotic carbohdrates, antioxidant activity and α-amylase inhibition in pulse flours. Journal of Food Science and Technology, 54(4): 890–900 )Journal) Murthy, U.M.N. and Sun, W.Q. 2000. Protein modification by Amadori and Maillard reactions during seed storage. Journal of Experimental Botany, 51(348):1221-1228. )Journal) Murthy, U.M.N., Liang, Y., Kumar, P.P. and Sun, W.Q. 2002. Non-enzymatic proteinmodification by the Maillard reaction reduces the activities of scavenging enzymes in Vigna radiata. Physiologia Plantarum, 115: 213–220. )Journal) Murthy, U.M.N., Kumar, P.P. and Sun, W.Q. 2003. Mechanisms of seed ageing under different storage conditions for Vigna radiata L.Wilczek: lipid peroxidation, sugar hydrolysis, Maillard reactions, and their relationship to glass state transition. Journal of Experimental Botany, 54(384): 1057-1067. )Journal) Nagel, M., Kodde, J., Pistrick, S., Mascher, M., Börner, A. and Groot, S.P.C. 2016. Barley seed aging, genetics behind the dry elevated pressure of oxygen aging and moist controlled deterioration. Frontiers in Plant Science, 7(388): 1-11. )Journal)Powell, A.A., Matthews, S. and Oliveira, M.D.A. 1984. Seed quality in grain legumes. Advances in AppliedMicrobial Biology, 10: 217-285. )Journal) Sadeghi, H. 2009. Effect of seed moisture content at harvesting on canola seed vigour and quality in dezfol. Final report project, Ministry of Jahad-e-Agriculture, Seed and plant Certification and Registration Research Institute, Seed Certification and control Research Assistance. (In Persian))Research Report) Sadeghi, H., Shaeidaei, S., Gholami, H. and Yari, L. 2014. Effect of packaging materials, storage duration and conditions on seed germination traits in laboratory and field emergence of soybean (Glycine max L.) seedling. Iranian Journal of Seed Science and Research, 1(1): 67-82. (In Persian))Journal) Sedghi, M., Seyed Sharifi, R., Pirzad, A. and Amanpour-Balaneji, B. 2012. Phytohormonal regulation of antioxidant systems in petals of drought stressed pot Marigold (Calendula officinalis L.). Journal of Agricultural Science and Technology, 14(4): 869-878. )Journal) Sun, W.Q. and Leopold, A.C. 1995. The Maillard reaction and oxidative stress during ageing of soybean seeds. Physiologia Plantarum, 94(1): 94-104. )Journal) Sun, W.Q., Davidson, P. and Chan, H.S.O. 1998. Protein stability in the amorphous carbohydrate matrix: relevance to anhydrobiosis. Biochemica et Biophysica Acta, 1425(1): 245-254. )Journal) Takahashi, T. and Kakehi, J. 2010. Polyamines: ubiquitous polycations with unique roles in growth and stress responses. Annals of Botany, 105: 1-6. Veselova, T.V and Veselovsky, V.A. 2006. Possible involvement of aquaporins in water uptake by pea seeds differing in quality. Russian.Journal of Plant Physiology, 53(1): 96-101. )Journal) Veselovsky, V.A. and Veselova, T.V. 2012. Lipid peroxidation, carbohydrate hydrolysis, and amadori maillard reaction at early stages of dry seed aging. Russian Journal of Plant Physiology, 59(6): 811-817. )Journal) Wettlaufer, S.H. and Leopold, A.C. 1991. Relevence of amadori and Maillard products to seed deterioration. Plant Physiology, 97(1): 165-169. )Journal) Xu, S., Hu, J., Li, Y., Ma, W., Zheng, Y. and Zhu, S. 2011. Chilling tolerance in Nicotiana tabacum induced by seed priming with Putrescine.Plant Growth Regulators, 63: 279-290. )Journal) Zhang, W., Jiang, B., Li, W., Song, H., Yu, Y. and Chen, J. 2009. Polyamines enhance chilling tolerance of cucumber (Cucumis sativus L.) through modulating antioxidative system. Science Horticulturae, 122(2): 200-208. )Journal) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 724 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 657 |