تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,073 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,149,473 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,857,465 |
اثر مکمل غنی از نوکلئوتید بر عملکرد رشد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 8، شماره 3، آذر 1398، صفحه 1-11 اصل مقاله (193.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.13016.1402 | ||
نویسندگان | ||
مونا حیدری1؛ مهرداد محمدی* 2؛ مازیار محیطی اصلی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف مکمل غنی از نوکلئوتید بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی در جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با پنج گروه آزمایشی، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل جیره پایه بدون مواد افزودنی (گروه شاهد)، پروبیوتیک کلوستات و 400، 500 و 600 گرم در تن مکمل غنی از نوکلئوتید بودند. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در پایان هر دوره اندازهگیری شد. ایمنی هومورال با تزریق داخل عضلانی گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) و ایمنی سلولی با تزریق فیتوهماگلوتینین در پوست بال مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تمام سطوح مکمل غنی از نوکلئوتید میزان مصرف خوراک روزانه را کاهش داده (به ترتیب 7/89، 3/83 و 4/79 در مقابل 2/98 گرم) و سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک (به ترتیب 67/1، 62/1 و 62/1 در مقابل 93/1) شدند (05/0>p ). در روز 28 دوره پرورش، گروههای پروبیوتیک کلوستات، 400 و 500 گرم در تن مکمل غنی از نوکلئوتید عیار پادتن علیه SRBC کل (به ترتیب 20/5، 60/6 و 90/6 در مقابل 20/3) و IgM (به ترتیب 60/2، 20/3 و 20/2 در مقابل 90/0) بالاتری داشتند (05/0>p ). در روز 35 دوره پرورش، گروههای 400 و 500 گرم در تن مکمل غنی از نوکلئوتید عیار پادتن بالاتری علیه SRBC کل (60/6 و 10/6 در مقابل 80/3 و 50/4)، IgG (50/3 و 30/3 در مقابل 10/2 و 50/2) و IgM (10/3 و 80/2 در مقابل 70/1 و 00/2) نسبت به گروه شاهد و پروبیوتیک کلوستات داشتند (05/0>p ). اثر گروههای آزمایشی بر میزان پاسخ ایمنی سلولی معنیدار نبود (05/0<p ). در نهایت بر اساس نتایج این تحقیق میتوان بیان کرد استفاده از 400 و 500 گرم در تن مکمل غنی از نوکلئوتید در جیره آثار مفیدی بر عملکرد و پاسخهای ایمنی در جوجههای گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخ ایمنی؛ جوجه های گوشتی؛ عملکرد؛ نوکلئوتید | ||
مراجع | ||
اکبری م.، کرمانشاهی ح.، و کلیدری غ. ۱۳۸۳. بررسی افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد، شاخصهای رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجههای گوشتی. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، ۳۷: ۱39-۱46. سلطانی م.، مظهری م.، و اسماعیلپور ا. ع. 1394. اثر سطوح گوناگون پروبیوتیک کلوستات بر عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دوره پایانی. تولیدات دامی، 17(2): 291-300. Abudabos A., Alyemni A. and Al Marshad B. A. 2013. Bacillus subtilis PB6 based-probiotic (CloSTATTM) improves intestinal morphological and microbiological status of broiler chickens under Clostridium perfringens challenge. International Journal of Agricultural Biology, 6: 978-982.
Adjei A. A., Jones J. T., Enriquez F. J. and Yamamoto S. 1999. Dietary nucleosides and nucleotides reduce cryptosporidium parvum infection in dexamethasone immunosuppressed adult mice. Experimental Parasitology, 92(3): 199-208.
Berg J. M., Tymoczko J. L., Gatto G. J. and Stryer L. 2015. Biochemistry. 8th Ed. WH Freeman., New York.
Biggs P., Parsons C. M. and Fahey G. C. 2007. The effects of several oligosaccharides on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Poultry Science, 86(11): 2327-2336.
Blair R. 2008. Nutrition and feeding of organic poultry. CAB International, Wallingford, Oxford shire.
Borda E., Martinez-Puig D. and Cordoba X. 2003. A balanced nucleotide supply makes sense. Feed Mix, 11, 24-26.
Burrells C., Williams P. D. and Forno P. F. 2001. Dietary nucleotides: a novel supplement in fish feeds. (1) Effects on resistance to disease in salmonids. Aquaculture, 199: 159-169.
Cetin N., Guclu B. and Cetin B. 2005. The effect of probiotic and mannanoligosaccharide on some haematological and immunological parameters in turkeys. Journal of Veterinary Medicine Series A, (52): 263-267.
Cosgrove M. 1998. Perinatal and infant nutrition. Nucleotides. Nutrition, 14: 748-751.
Gao J., Zhang H. J., Wu S. G., Yu S. H., Yoon I., Moore D., Gao Y. P., Yan H. J. and Qi G. H. 2009. Effect of Saccharomyces cerevisiae fermentation product on immune functions of broilers challenged with Eimeria tenella. Poultry Science, 88(10): 2141-2151.
Gardiner K. R., Kirk S. J. and Rowlands B. J. 1995. Novel substrates to maintain gut integrity. Nutrition Research Reviews, 8: 776-782.
Geyra A., Uni Z. and Sklan D. 2001. Enterocyte dynamic and mucosal development in the posthatch chick. Poultry Science, 80(6): 776-782.
Gil A. 2002. Modulation of the immune response mediated by dietary nucleotides. European Journal of Clinical Nutrition, 56 Suppl. 3: S1-S4.
Grasman K. A. 2010. In vivo functional tests for assessing immunotoxicity in birds. In: RR. dietert (Ed.), Immunotoxicity Testing, Methods and Protocols, Methods in Molecular biology. 1st edn. Humana press. New York, pp. 387-397.
Grimble G. and Westwood O. M. 2001. Nucleotides as immunomodulators in clinical nutrition. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, 4: 57-64.
Jung B. and Batal A. B. 2012. Effect of dietary nucleotide supplementation on performance and development of the gastrointestinal tract of broilers. British Poultry Science, 53(1): 98-105.
Kabir S. M. L., Rahman M. M, Rahman M. B, Rahman M. M, and Ahmed S. U. 2014. The dynamics of probiotics on growth performance and immune response in broilers. International Journal of Poultry Science, 3: 361-364.
Klis F. M., Boorsma A. and De Groot P. W. 2006. Cell wall construction in Saccharomyces cerevisiae. Yeast, 23(3): 185-202.
Kocher A., Canolly A., Zawadzki J. and Gallet D. 2004. The challenge of finding alternative to antibiotic growth promoters. International Society for Animal Hygiene-Saint Malo, 227-229.
Lensing M., van der Klis J. D.,Yoon I. and Moore D. T. 2012. Efficacy of Saccharomyces cerecvisae fermentation product on intestinal health and productivity of coccidian-challenged laying hens. Poultry Science, 91(7): 1590-1597.
Lerner A. and Shamir R. 2000. Nucleotides in infant nutrition: a must or an option. Israel Medical Association Journal, 2: 772-774.
Lin Y. H., Wang H. and Shiau S. Y. 2009. Dietary nucleotide supplementation enhances growth and immune responses of grouper, Epinephelus malabaricus. Aquaculture Nutrition, 15: 117-122.
Martinez-Puig D., Manzanilla E. G., Morales J., Borda E., Perez J. F., Pineiro C. and Chetrit C. 2007. Dietary nucleotide supplementation reduces occurrence of diarrhoea in early weaned pigs. Livestock Science, 180: 276-279.
Pelicia V. C., Sartori J. R., Zavarize K. C., Pezzato A. C., Stradiotti A. C., Araujo P. C., Mituo M. A. O. and Madeira L. A. 2010. Effect of nucleotides on broiler performance and carcass yield. Brazilian Journal of Poultry Science, 12: 31-34.
Rutz F., Anciuti M. A, Rech J. L, Goncalves F. M, Delgado A. D, Rosa E. R, Zauk N., Ribeiro C. L. G, Silva R. R. and Dallmann P. R. 2006. Performance and carcass traits of broilers fed diets containing yeast extract. Ciencia Animal Brasileira, 7: 349-355.
Salehimanesh A., Mohammadi M. and Roostaei-Alimehr M. 2015. Effect of dietary probiotic, prebiotic and symbiotic supplementation on performance, immune responses, intestinal morphology and bacterial populations in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 694-700.
Sanchez Pozo A. and Gil A. 2002. Nucleotides as semiessential nutritional components. British Journal of Nutrition, 87: 135-137.
Shiau S. Y.,Gabaudan J. and Lin Y. H. 2015. Dietary nucleotide supplementation enhances immune responses and survival to Streptococcus iniae in hybrid tilapia fed diet containing low fish meal. Aquaculture Reports, 2: 77-81.
Teo A. Y. L. and Tan H. M. 2007. Evaluation of the performance and intestinal gut microflora of broilers fed on corn-soy diets supplemented with Bacillus subtilis PB6 (CloSTAT). Journal of Applied Poultry Research, 16: 296-303.
Tipa C. 2002. Production performance of broilers fed yeast extract as a partial or total replacement for fishmeal. DVM Thesis, Univ of Phillippines at Los Banos. Laguna.
Wang Z., Cerrate S., Coto C., Sacakli P., Yan F., Costa F. G. P. and Waldroup P. W. 2009. Evaluation of Nupro® yeast product in diets for broilers. International Journal of Poultry Science, 8: 515-520. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,003 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 769 |