تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,024 |
اثر آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی به همراه نمونه تجاری بر عملکرد، غلظت کلسیم و فسفر استخوان و سرم خون در جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 8، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 79-90 اصل مقاله (272.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.12430.1381 | ||
نویسندگان | ||
مهدی کسرایی* 1؛ ریحانه سریری2؛ علیرضا حسابی نامقی3؛ محمدرضا نصیری4؛ احمد آسوده5 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه زیست شناسی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان | ||
2استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی | ||
4استاد گروه تحقیقاتی پروتئینهای نوترکیب، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
5استاد گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف مقایسه اثر افزودن آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی با نمونه تجاری بر عملکرد، فراسنجههای رشد و غلظت کلسیم و فسفر با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل تیمار اول: جیره پایه (بدون آنزیم)، تیمار دوم: جیره پایه همراه با آنزیم فیتاز ناتافوس، تیمار سوم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی باسیلوس سابتلیس، تیمار چهارم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی اشرشیاکلی و تیمار پنجم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی قارچ آسپرژیلوس نایجر بودند. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم به جیرهها سبب کاهش خوراک مصرفی در دوره رشد، پایانی و کل دوره شد (05/0>p ). افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در تمامی دورهها شد (05/0>p ). سن و وزن در نقطه عطف تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>p ). بیشترین غلظت فسفر خون در 21 روزگی متعلق به گروه مصرفکننده آنزیم تجاری بود (05/0>p ). میزان فسفر و درصد خاکستر استخوان به طور معنیداری تحت تاثیر آنزیمهای مصرفی قرار گرفت (05/0>p ). در کل افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل و کاهش مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد و اختلافی بین آنزیم تجاری و آنزیمهای تولیدی مشاهده نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم فیتاز؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد رشد؛ غلظت کلسیم و فسفر | ||
مراجع | ||
سقایی ع.، و شکوری م. د. 1395. اثر افزودن فیتاز میکروبی و پلیاتیلنگلیکول به جیره حاوی سورگوم بر عملکرد رشد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی، 5(1): 53-62. شهسواری ک. 1395. بررسی اثر متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی، 5(2): 13-24. گودرزی ن.، قیصری ع. ع.، و طغیانی م. 1396. تاثیر نوع عمل آوری خوراک و فیتاز بر عملکرد و قابلیت هضم فسفر در جوجههای گوشتی. پژوهشهای تولیدات دامی، 18: 38-46. Afinah S., Yazid A. M., AnisShobirin M. H. and Shuhaimi M. 2010. Phytase: application in food industry. International Food Research Journal, 17: 13-21.
AOAC. 1990. Official Method of Analysis .Vol. 1, 15th ed. Association Official of Analytical Chemists, Arlington, VA.
Ashraf Khan S. H., Chaudhry H. R., Mustafa Y. S. and Jamee T. 2013. The effect of phytase enzyme on the performance of broilers. Biologia, 59(1): 99-106.
Augspurger N. R., Webel D. M., Lei X. G. and Baker D. H. 2003. Efficacy of e.coli phytas expressedin yeast for releasing phytate-bound phosphorus in young chicks and pigs. Journal of Animal Science, 81: 474-483.
Brenes A., Viveros A., Arija I., Centeno C., Pizarro M. and Bravo C. 2003. The effect of citric acid and microbial phytase on mineral utilization in broiler chicks. Animal Feed Science and Technology, 110: 201-219.
Cowieson A. J., Ptak A., Mackowiak P., Sassek M., Pruszynska-Oszmalek E., Zyla K., Swiatkiewicz S., Kaczmarek S. and Józefiak D. 2013. The effect of microbial phytase and myo-inositol on performance and blood biochemistry of broiler chickens fed wheat/corn-based diets. Poultry Science, 92(8): 2124-2134.
Dahiya S., Namita S. and Rana J. S. 2009. Sonia D. and Namita S. 2009. Optimization of growth parameters of phytase producing fungus using RSM. Journal of Scientific and Industrial Research, 68: 955-959.
Helrich K. 2005. Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists (AOAC), chapter 9,18th Edition.
Igbasan F. A., Manner K., Miksch G., Borriss R., Farouk A. and Simon O. 2000. Comparative studies on the in vitro properties of phytases from various microbial origins. Archives of Animal Nutrition, 53: 353-373.
Iqbal- Anjum M., Javaid S. H. and Ahmad-Nadeem M. 2018. Effect of supplementing microbial phytase on broiler chicks fed low di-calcium phosphate diets. Pakistan Journal of Zoology, 50(1): 347-351.
Juanpere J., Pérez-Vendrell A. M. and Brufau J. 2004. Effect of microbial phytase on broilers fed barley-based diets in the presence or not of endogenous phytase. Animal Feed Science and Technology, 115: 265-279.
Kathiresan K. and Manivannan S. 2006. α-amylase production by Penicillium fellutanum isolated from mangrove rhizosphere soil. African Journal of Biotechnology, 5: 829-832.
Kiarie E., Woyengo T. and Nyachoti C. M. 2015. Efficacy of new 6-phytase from Buttiauxella spp. on growth performance and nutrient retention in broiler chickens fed corn soybean meal-based diets. Asian Australiasian Journal of Animal Science, 28(10): 1479-1487.
Kumar V., Sinha A. K., Makkar H .P .S., De-Boeck G. and Becker K. 2012. Phytate and phytase in fish nutrition. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 96: 335-364.
Lan G. Q., Abdullah N., Jalaludin S. and Ho Y. W. 2002. Efficacy of supplementation of a phytase producing bacterial culture on the performance and nutrient use of broiler chickens fed corn-soybean meal diets. Poultry Science, 81: 1522-1532.
Lei G. X. and Poress J. M. 2003. Phytase enzyomology, applications, and biotechnology. Biotechnology Letters, 25: 787-1794.
Lei G. X. and Stahl C. H. 2001. Biotechnological development of effective phytases for mineral nutrition and environmental protection. Applied Microbiology and Biotechnology, 57: 474-481.
Lei G. X., Porres J. M., Mullaney E. J. and Brinch-Pedersen H. 2007. Phytase: Source, structure and application. In: Polaina J., MacCabe A. P. (eds) Industrial Enzymes. Springer, Dordrecht.
Mittal A., Gupta V., Singh G., Yadav A. and Aggarwal N. K. 2013. Phytase: A boom in food industry. Octa Journal of Biosciences, 1(2): 158-169.
Nadargolu H. and Tasgin E. 2013. Purification and characterization of laccase from Lactarius volmus and its application of removal phenolic compound from some fruit juices. International Journal of Food, Agriculture and Environment, 11(3): 109-114.
Nourmohammadi R., Hosseini S. M., Farhangfar H. and Bashtani M. 2012. Effect of citric acid and microbial phytase enzyme on ileal digestibility of some nutrients in broiler chicks fed corn-soybean meal diets. Italian Journal of Animal Science, 11(7): 36-40.
Oh B. C., Choi-Park S., Kim Y. O. and Oh T. K. 2004. Biochemical properies and substrate specificities of alkaline and histidine acid phytases. Applied Microbiology and Biotechnology, 63: 362-372.
Onyango E. M., Bedford M. R. and Adeola O. 2004. The yeast production system in which Escherichia coli phytase is expressed may affect growth performance, bone ash and nutrient use in broiler chicks. Poultry Science, 83: 421-427.
Pirgozliev V., Karadas F., Pappas A., Acamovic T. and Bedford M. R. 2010. The effect on performance, energy metabolism and hepatic carotenoid content when phytase supplemented diets were fed to broiler chickens. Veterinary Science, 89: 203-205.
Popanich S., Klomsiri C. and Dharmsthiti S. 2003. Thermo-acido-tolerant phytase production from a soil bacterium in a medium containing rice bran and soybean meal extract. Bioresource Technology, 87: 295-298.
Ravindran V. 1995. Phytases in poultry nutrition. Proceeding of Australian poultry science symposium, 7: 135-139.
Rodehutscord M., Hempel R. and Wendt P. 2006. Phytase effects on the efficiency of utilization and blood concentration of phosphorus and calcium in pekin ducts. British Poultry Science, 47: 311-321.
SAS Institute. 2000. SAS User’s Guide: Statistics. 8th Edition. SAS Institute Inc., Cary, NC. ISBN: 10:158025599X, pp: 576.
Selle P. H. and Ravindran V. 2007. Microbial phytase in poultry nutrition. Animal Feed Science and Technology 135: 1-41.
Shimizu M. 1992. Purification and Characterization of Phytase from Bacillus suhtilis (natto) N–77. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 56(8): 1266-1269.
Sousa J. P. L., Albino L. F. T., Vaz R. G. M. V., Rodrigues K. F., Da-Silva G. F., Renno L. N., Barros V. R. S. M. and Kaneko I. N. 2015. The effect of dietary phytase on broiler performance and digestive, bone, and blood biochemistry characteristics. Brazilian Journal of Poultry Science, 17(1): 69-76.
Tamim N. M., Angel R. and Christman M. 2004. Influence of dietary calcium and phytase on phytate phosphorus hydrolysis in broiler chickens. Poultry Science, 83:1358-1367.
Tungala A., Narayanan K. A. and Muthuraman M. S. 2013. Isolation of phytase producing bacteria from poultry feces and optimize of culture conditions for enhanced phytaze production. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 5(4): 264-269.
Yao M. Z., Zhang Y. H., Lu W. L., Hu M. Q., Wang W. and Liang A. H. 2012. Phytases: crystal structures, protein engineering and potential biotechnological applications. Pharmaceutical Sciences, 5: 64-69. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,182 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 787 |