تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,464 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,048 |
اثر سیلاژ ذرت و زمان استفاده آن در خوراک آغازین بر عملکرد رشد و فراسنجههای شکمبهای در گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 29-38 اصل مقاله (643.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.12403.1380 | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین آبادی1؛ کامران رضایزدی* 2؛ مهدی دهقان بنادکی3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بررسی اثر استفاده از سیلاژ ذرت به عنوان منبع علوفه و زمان استفاده از آن در خوراک آغازین بر مصرف خوراک، عملکرد رشد و فراسنجههای شکمبهای در گوسالههای شیرخوار هلشتاین بود. تعداد 32 راس گوساله هلشتاین (16 نر و 16 ماده) از 5 تا 70 روزگی در آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی و با آرایش فاکتوریل 2×2 مورد استفاده قرار گرفتند. عامل اول نوع علوفه (یونجه و سیلاژ ذرت) و عامل دوم زمان استفاده از علوفه (5 و30 روزگی) بود. جیره های آزمایشی شامل: خوراک آغازین با 10 درصد یونجه از 5 روزگی، خوراک آغازین با 10 درصد یونجه از 30 روزگی، خوراک آغازین با 10 درصد سیلاژ ذرت از پنج روزگی و خوراک آغازین با 10 درصد سیلاژ ذرت از 30 روزگی بودند. نتایج نشان داد که اثر زمان استفاده از علوفه و منبع علوفه بر افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و برخی فراسنجههای شکمبهای معنیدار بود ( 05/0p <). استفاده از سیلاژ ذرت در جیره آغازین گوسالههای شیرخوار از پنج روزگی، بالاترین افزایش وزن روزانه، مصرف ماده خشک، غلظت کل اسید های چرب فرار، پروپیونات و استات مایع شکمبه را ایجاد نمود. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت گلوکز و نیتروژن اورهای خون و امتیاز قوام مدفوع گوسالههای شیرخوار معنیدار نبود، ولی اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات خون گوسالهها معنیدار بود (01/0>p ). مطابق نتایج این آزمایش، بهترین زمان استفاده از علوفه در خوراک آغازین گوسالههای شیرخوار، پنج روزگی است. | ||
کلیدواژهها | ||
خوراک مصرفی؛ علوفه؛ عملکرد؛ فراسنجههای شکمبهای؛ گوسالههای هلشتاین | ||
مراجع | ||
Allen M. S. 1997. Relationship between fermentation acid production in the rumen and the requirement for physically effective fiber. Journal of Dairy Science, 80: 1447-1462.
Allen M. S. 2000. Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 83: 1598-1624.
Baldwin V. I., McLeod K. R., Klotz J. L. and Heitmann R. N. 2004. Rumen development, intestinal growth and hepatic metabolism in the pre – post weaning ruminant. Journal of Dairy Science, 87: 55-65.
Beiranvand H., Ghorbani G. R., Khorvash M., Nabipour A., Dehghan-Banadaky M., Homayouni A. and Kargar S. 2014. Interaction of alfalfa hay and sodium propionate on dairy calf performance and rumen development. Journal of Dairy Science, 97: 1-11.
Bull L. S., Bush L. J., Friend J. D., Harris B. and Jones E. W. 1965. Incidence of ruminal parakeratosis in calves fed different rations and its relation to volatile fatty acid absorption. Journal of Dairy Science,48: 1449-1456.
Castells L., Bach A., Araujo G., Montoro C. and Terré M. 2012. Effect of different forage sources on performance and feeding behavior of Holstein calves. Journal of Dairy Science,95: 286-293.
Coverdale J. A., Tyler H. D., Quigley J. D. and Brumm J. A. 2004. Effect of various levels of forage and form of diet on rumen development and growth in calves. Journal of Dairy Science,87: 2554-2562.
Ebn Ali A., Khorvash M., Ghorbani G. R., Nargeskhani A., Malekkhahi M., Mirzaei M., Pezeshki A. and Ghaffari M. H. 2016. Effects of forage offering method on performance, rumen fermentation, nutrient digestibility, blood metabolites and nutritional behavior in Holstein dairy calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100: 820-827.
Heinrichs A. J., Jones C. M., VanRoekel L. R. and Fowler M. A. 2003. A system of dairy calf workforce management, training, and evaluation and health evaluation. Journal of Dairy Science,86 (Suppl. 1): 115.
Hill T. M., Bateman H. G., Aldrich J. M. and Schlotterbeck R. L. 2010. Roughage amount source and processing for diets fed to weaned dairy calves. Journal of Animal Science, 26: 181-187.
Hill T. M., Batemen H. G., Aldrich J. M. and Schlotterbeck R. L. 2008. Effect of the amount of chopped hay or cottonseed hulls in a textured calf starter on young calf performance. Journal of Dairy Science,91: 2684-2693.
Hosseini S. M., Ghorbani G. R., Rezamand P. and Khorvash M. 2015. Determining optimum age of Holstein dairy calves when adding chopped alfalfa hay to meal starter diets based on measures of growth and performance. Animal, 10: 607-615.
Khan M. A., Weary D. M. and Keyserlingk M. A. G. 2011. Hay intake improves performance and rumen development of calves fed higher quantities of milk. Journal of Dairy Science, 94: 3547-3553.
Khan M. A., Lee H. J., Lee W. S., Kim H. S., Ki K. S., Hur T. Y., Suh G. H., Kang S. J. and Choi Y. J. 2007. Structural growth, rumen development and metabolic and immune responses of Holstein male calves fed milk through step-down and conventional methods. Journal of Dairy Science, 90: 3376-3387.
Kowsar R., Ghorbani G. R., Alikhani M., Khorvash M. and Nikkhah A. 2008. Corn silage partially replacing short alfalfa hay to optimize forage use in total mixed rations for lactating cows. Journal of Dairy Science,91: 4755-4764.
Leonardi C., Giannico F. and Armentano L. E. 2005. Effect of water addition on selective consumption (sorting) of dry diets by dairy cattle. Journal of Dairy Science, 88: 1043-1049.
Mirzaei M., Khorvash M., Ghorbani G. R., Kazemi-Bonchenari M., Riasi A., Nabipour A. and van den Borne J. J. G. C. 2015. Effects of supplementation level and particle size of alfalfa hay on growth characteristics and rumen development in dairy calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 99: 553-564.
Nocek J. E., Herbein J. H. and Polan C. E. 1984. Influence of ration physical form and nitrogen availability on ruminal morphology of growing bull calves. Journal of Dairy Science, 67: 334-343.
Omidi-Mirzaei H., Azarfar A., Mirzaei M., Kiani A. and Ghaffari M. H. 2018. Effects of forage source and forage particle size as a free-choice provision on growth performance, rumen fermentation, and behavior of dairy calves fed texturized starter. Journal of Dairy Science, 101: 1-15
Overvest M. A., Bergeron R., Haley D. B. and DeVries T. J. 2016. Effect of feed type and method of presentation on feeding behavior, intake, and growth of dairy calves fed a high level of milk. Journal of Dairy Science, 99: 317-327.
Plaizier J. C., Krause D. O., Gozho G. N. and McBride B.W. 2008. Subacute ruminal acidosis in dairy cows: The physiological causes, incidence and consequences. Veterinary Journal, 176: 21-31.
Quigley J. D., Steen T. M., Boehms S. L. 1992. Postprandial changes of selected blood and ruminal metabolites in ruminating calves fed diets with or without hay. Journal of Dairy Science, 75: 228-235.
Quigley J. D., Caldwell A., Sinks G. D. and Heitmann R. N. 1991. Changes in blood glucose, nonesterified fatty acids, and ketones in response to weaning and feed intake in young calves. Journal of Dairy Science, 74: 250-257.
Suarez B. J., Van Reenen C. G., Stockhofe N., Dijkstra J., Gerrits W. J., Stockhofe N., Van Vuuren A. M. and Dijkstra J. 2007. Effects of supplementing concentrates differing in carbohydrate composition in veal calf diets. Journal of Dairy Science, 89: 4376-4386.
Tamate H., McGillard A. D., Jacobson N. L. and Getty R. 1962. Effect of various dietaries on anatomical development of the stomach in the calf. Journal of Dairy Science, 45: 408-420.
Zitnan R., Voigt J., Schönhausen U., Wegner J., Kokardova M., Hagemeister H., Levkut M., Kuhla S. and Sommer A. 1998. Influence of dietary concentrate to forage ratio on the development of rumen mucosa in calves. Arch Tierernahr, 51: 279-291. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 945 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 717 |