تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,449 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,025 |
اثر منابع پروتئین غیر قابل تجزیه شکمبه ای بر کمیت و کیفیت آغوز و فراسنجه های خونی میش های آبستن لری- بختیاری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 3، آذر 1398، صفحه 39-50 اصل مقاله (657.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.12078.1369 | ||
نویسندگان | ||
روزبه کوشکی1؛ حسین منصوری یاراحمدی* 2؛ مجید خالداری3؛ جعفر فخرایی2؛ کیوان کرکودی4 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان | ||
4دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر پودر ماهی و کنجاله سویا بر کیفیت و کمیت آغوز و فراسنجههای خونی میشهای آبستن بررسی شد. تعداد 40 رأس میش آبستن نژاد لری-بختیاری چند شکمزا (میانگین وزن 3/6±68 کیلوگرم) در آخر آبستنی با چهار جیره آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه به علاوه 5 درصد پودر ماهی (تیمار 1)، جیره پایه به علاوه 5 درصد کنجاله سویا (تیمار 2) و جیره پایه به علاوه 5/2 درصد پودر ماهی و 5/2 درصد کنجاله سویا (تیمار 3) تغذیه شدند. کمیت آغوز تولیدی در شش ساعت نخست پس از زایش با استفاده از تزریق اکسیتوسین اندازهگیری شد. مقدار آغوز تولیدی در تیمارها به طور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>p ) و بیشترین مقدار آغوز تولیدی به گروه دریافتکننده جیره پایه به علاوه 5/2 درصد پودر ماهی و 5/2 درصد کنجاله سویا (تیمار 3) تعلق داشت. میشهایی که 5 درصد پودر ماهی (تیمار 1) دریافت کردند بیشترین غلظت ایمنوگلوبولین G (IgG) آغوز را نسبت به سایر گروهها داشتند (05/0>p ). تیمارهای آزمایشی سبب کاهش غلظت گلوکز خون میشها قبل از زایش شدند (05/0>p ). افزدون منابع غیر قابل تجزیه در شکمبه سبب کاهش غلظت بتا هیدروکسی بوتیرات و افزایش غلظت IgG خون میشها پس از زایمان شد (05/0>p ). کمترین غلظت گلوکز و اسیدهای چرب غیراستریفه پس از زایمان را گروه مصرفکننده 5 درصد سویای حرارت دیده به خود اختصاص داد (05/0>p ). در نتیجه میتوان بیان نمود که مکمل کردن جیره میشهای آبستن با پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر دوره آبستنی سبب بهبود کمیت و کیفیت آغوز تولیدی و افزایش غلظت IgG آغوز میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آغوز؛ ایمنوگلوبولین G؛ پروتئین عبوری؛ گوسفند | ||
مراجع | ||
رمضانی م.، چاشنیدل ی.، تیمورییانسری ا.، و دلدار ح. 1392. تاثیر سطوح مختلف پروتئین قابل تجزیه به پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه بر عملکرد و ویژگیهای لاشه برههای نر آمیخته. پژوهشهای تولیدات دامی، 8: 35-45. فلاح ر.، و کیانی ع. 1396. تاثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمینوگلوبولین G در خون و آغوز تولیدی میشهای آبستن. تولیدات دامی، 19: 557-567. وطنخواه م. 1392. بررسی تاثیر ایمنی حاصل از آغوز بر راندمان برههای لری بختیاری. پژوهش در نشخوار کنندگان، 1: 31-41. Annett R. W., Carson A. F. and Dawson L. E. R. 2005. The effect of digestible undegradable protein (DUP) content of concentrates on colostrums production and lamb performance of triplet–bearing ewes on grass-based diets during late pregnancy. Journal of Animal Science, 80:101-110.
Annett R. W., Carson A. F. and Dawson L. E. R. 2008. Effect of digestible undegradable protein (DUP) supply and fish oil supplementation of ewes during late pregnancy on colostrum production and lamb output. Animal Feed Science and Technology, 146: 270-288.
Annison E. F., Lindsay D. B. and Nolan J. V. 2002. Digestion and Metabolism. Sheep Nutrition. CABI, Wallingford, UK. PP. 95-118.
Atkinson R. L., Toone C. D., Robinson T. J., Harmon D. L. and Ludden P. A. 2010. Effects of ruminal protein degradability and frequency of supplementation on nitrogen retention, apparent digestibility and nutrient flux across visceral tissues in lambs fed low-quality forage. Journal of Animal Science, 88: 727-736.
Bach A. and Stern M. D. 1999. Effects of different levels of methionine and ruminally undegradable protein on the amino acid profile of effluent from continuous culture fermenters. Journal of Animal Science, 77: 3377-3384.
Banchero G. E., Clariget R. P., Bencini R., Lindsay D. R., Milton J. T. and Martin G. B. 2006. Endocrine and metabolic factors involved in the effect of nutrition on the production of colostrum in female sheep. Reproduction, Nutrition, Development, 46(4): 447-460.
Broderick G. A. 2006. Nutritional strategies to reduce crude protein in dairy diets, 21st Annual Southwest Nutrition and Management Conference February, 23-24.
Chilliard Y., Ferlay A., Mansbridge R. M. and Doreau M. 2000. May. Ruminant milk fat plasticity: nutritional control of saturated, polyunsaturated, trans and conjugated fatty acids. Annales de Zootechnie, 49(3): 181-205.
Daniels J. T., Hatfield P. G., Burgess D. E., Kott R. W. and Bowman J. G. 2000. Evaluation of ewe and lamb immune response when ewes were supplemented with vitamin E. Journal of Animal Science, 78(10): 2731-2736.
Davidson S., Hopkins B. A., Diaz D. E., Bolt S. M., Brownie C., Fellner V. and Whitlow L. W. 2003. Effects of amounts and degradability of dietary protein on lactation, nitrogen utilization, and excretion in early Holstein cows. Journal of Dairy Science, 86: 1681-1689.
Dawson L. E. R., Carson A. F. and Kilpatrick D. J. 1999. The effect of the digestible protein concentration of concentrates and protein source of fered to ewes in late pregnancy on colostrum production and lamb performance. Animal Feed Science and Technology, 16: 21-36.
Frey A., Thomas V. M., Ansotequi R., Burfening P. J. and Kott R. W. 1991. Influence of escape protein supplementation to grazing suckling twins on milk production. Small Ruminant Research, 4(1): 1-10.
Groff E. B. and Wu Z. 2005. Milk production and nitrogen excretion of dairy cows fed different amounts of protein and varying of alfalfa and corn silage. Journal of Dairy Science, 88: 3619-3632.
Harmeyer J. Schlumbohm Ch. 2006. Pregnancy impairs ketone body disposal in late gestating ewes: Implications for onset of pregnancy toxaemia. Research in Veterinary Science, 81 (2): 254-264
Hoaglund C. M., Thomas V. M., Petersen M. K. and Kott R. W. 1992. Effects of supplemental protein source and metabolizable energy intake on nutritional status in pregnant ewes. Journal of Animal Science, 70(1): 273-280.
Ingvartsen K. L. 2006. Feeding-and management-related diseases in the transition cow: Physiological adaptations around calving and strategies to reduce feeding-related diseases. Animal Feed Science and Technology, 126(3): 175-213.
Kane K. K., Creighton K. W., Petersen M. K., Hallford D. M., Remmenga M. D. and Hawkins D. E. 2002. Effects of vary in glevelsofun degradable intake protein on endocrine and metabolic function of young post- partum beef cows. Theriogenology, 57(9): 2179-2191.
Legleiter L. R., Mueller A. M. and Keley M. S. 2005. Level of supplemental protein does not influence the ruminally undegradable protein value. Journal of Animal Science, 83: 863-870.
Mathis C. P. 2000. Protein and Energy Supplementation to Beef Cows Grazing New Mexico Rangelands. New Mexico State University Library. Pp 564.
Noftsger S. and St–pierre R. 2003. Supplementation of mettionine and selection of highly digestible rumen undegradable protein to improve nitrogen efficiency for milk production. Journal of Dairy Science, 86: 958-969.
Nowak R. and Poindron P. 2006. From birth to colostrum: early steps leading to lamb survival. Reproduction, Nutrition, Development, 46: 431-446.
O'Doherty J. V. and Crosby T. F. 1997. The effect of diet in late pregnancy on colostrum production and immunoglobulin absorption in sheep. Animal Science, 64(1): 87-96.
Omara F. P., Murphy J. J. and Rath M. 1998. Effect of amount of dietary supplement and source of protein on milk production, ruminal fermentation, and nutrient flows in dairy cows. Journal of Dairy Science, 81: 2430-2439.
Or-Rashid M. M., Fisher R., Karrow N., Alzahal O. and McBride B. W. 2010. Fattya cide profile of colostrums sand milk fishmeal and the subsequent plasma fatty acid status of their lambs. Journal of Animal Science, 88: 2092-2102.
Redden R. R., Kott R. W., Boles J. A., Layton A. W. and Hatfield P. G. 2010. Effects of late gestation supplementation of rumen underagadable protein, vitamine E, Zinc and chlortetracycline to ewes on indices of immune transfer and productivily. Journal of Animal Science, 88: 1125-1138.
Robinson P. H. and Kennelly J. J. 1988. Influence of rumen undegradable protein on milk production of late lactation Holstein cows. Journal of Dairy Science, 71: 2135-2142.
Roeder B. L., Thomas V. M., Kott R. W., Hatfield P. G. and Burgess D. 2000. Effect of short term, prepartum feeding of level and type of protein on ewe performance and colostrum accumulation. Sheep and Goat Research Journal, 16(1): 1-5.
Schlumbohm C. and Harmeyer J. 2004. Hyper ketonemia impairs glucose metabolism in pregnant and non pregnant ewes. Journal of Dairy Science, 87(2): 350-358.
Schwab C. G., Boucher S. E. and Sloan B. K. 2007. Metabolizable protein and amino acid nutrition of the cow. Proceedings of the Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers, Pp: 121-138.
Soder K. J., Thomas V. M., Kott R. W., Hatfield P. G. and Olson B. 2011. Influence of energy or protein supplementation during mid pregnancy on forage intake of ewes grazing Montana winter range. Journal of Animal Science, 73: 2853-2859.
Stephenson R. G. A., Suter G. R. and Howitt C. J. 1991. Wool growth responses to DL-Methioninea dministration and factors affecting the value of supplementation. Australian Journal of Exprimental Agriclture, 31: 471-477.
Swanson K. C., Caton J. S., Redmer D. A., Burke V. I. and Reynold L. P. 2000. Influence of undegraded intake digestion, serum hormones and metabolites and nitrogen balance in sheep. Small Ruminant Research, 35: 225-233.
Turkson P. K. and Sualisu M. 2005. Risk factors for lamb mortality in Sahelian sheep on a breeding station in Ghana. Tropical Animal Health and Production, 37: 49-64.
Vatankhah M. and Talebi M. A. 2009. Genetic and non-genetic factors affecting mortality in Lori-Bakhtiari lambs. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 22: 459-464.
Wright T. C., Moscardini S., Luimes P. H., Susmel P. and Mcbride B. W. 1998. Effects of rumen undegradable protein and feed Intake on nitrogen balance and milk protein production in dairy cows. Journal of Dairy Science, 81(3): 784-793. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 951 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 663 |