تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,078 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,174,248 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,866,658 |
اثر جایگزینی سطوح مختلف سویای پرچربی با کنجاله سویا بر خصوصیات لاشه، اکسیداسیون چربی و کیفیت گوشت برههای پرواری زل | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 19-28 اصل مقاله (643.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.11519.1351 | ||
نویسندگان | ||
سید مسعود حسینی* 1؛ تقی قورچی2؛ نورمحمد تربتی نژاد2؛ رحمت سمیعی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3کارشناس ارشد جهاد کشاورزی گرگان و معاونت امور دام جهاد کشاورزی استان گلستان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت جایگزینی سویای پرچربی با کنجاله سویا بود. در این پژوهش درصد متوسط رشد روزانه، مقدار مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، درصد نرخ وزن نسبی، درصد نرخ رشد ویژه، خصوصیات لاشه،کیفیتگوشتومیزاناکسیداسیونچربیعضلهراسته در برههای پرواری زل اندازهگیری شد. برهها دارای میانگین سن شروع پرواربندی سه ماهگی و وزن شروع پرواربندی 1/0±44/19 کیلوگرم بودند. در 14هفته آزمایش (دو هفته عادتپذیری و 12 هفته پرواربندی)، برهها به چهار تیمار (بهترتیب دریافتکننده صفر، 33، 66 و 100 درصد جایگزینی سویای پرچربی با کنجاله سویا)و هر تیمار با پنج تکرار تقسیم شده بودند. نتایج نشان داد که درصد متوسط رشد روزانه، درصد نرخ وزن نسبی و درصد نرخ رشد ویژه با افزایش درصد سویای پرچربی افزایش یافت. در پایان آزمایش، 12 بره (سه بره از هر تیمار) کشتار شدند و در تفکیک لاشه با افزایش مقدار سویای پرچربی جیره، وزن نیم لاشه، قلب، کبد، معده چهار قسمتی، سر دست، ران و نسبت سردست و ران به لاشه افزایش معنیداری نشان داد. همچنین کیفیت مزه، مقبولیت کلی و بافت گوشت بهبود پیدا کرد (05/0>p ). با افزایش مدت زمان نگهداری عضله راسته در سردخانه (یک و دو ماه)، میزان اکسیداسیون چربی گوشت به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>p ). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از سویای پرچربی سبب افزایش شاخصهای عملکردی رشد در برهها شد و همچنین میزان اکسیداسیون را کاهش و شاخصهای کیفیت گوشت در مدت زمان نگهداری در سردخانه را بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسیداسیون چربی؛ بره زل؛ خصوصیات لاشه؛ سویای پرچربی؛ کیفیت گوشت | ||
مراجع | ||
حاتمی آفکویی ع. 1388. اثرات فرآوری شیمیایی و فیزیکی کنجاله سویا و کلزا بر تجزیه پذیری شکمبه و فراسنجه های خونی و عملکرد بره های نژاد مهربان. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا-همدان. Abedini M. 2011. Review on processing and production of full fat soybean. World Cultivation and Industry, 69: 49-54.
Al-Jassim R. A. M., Al-Ani A. N., Hassan S. A., Dana T. K. and Al-Jarian L. J. 1991. Effect of dietary supplementation with rumen undegradable protein on carcass characteristics of Iraqi Awassi lambs and desert goats. Small Ruminant Research, 4: 269-275.
Antonuvic Z., Domacinovic M., Speranda M., Liker B., Mioc B., Seric V. and Speranda T. 2009. Effect of roasted cereals and soybean in feed mixtures on fattening and slaughter traits as well as blood composition in fattening lambs. Archiv Tierzucht, 525: 512-526.
Bessa R. J. B., Portugal P. V., Mendes I. A. and Santos-Silva J. 2005. Effect of lipid supplementation on growth performance, carcass and meat quality and fatty acid composition of intramuscular lipids of lambs fed dehydrated lucerne or concentrate. Livestock Production Science, 96: 185-194.
Block E., Muller L. D., Griel L. C. and Garwood D. L. 1981. Brown midrib-3 corn silage and heated extruded soybeans for early lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 64(9): 1813-1825.
Brand T. S., Vander Merwe G. D. and Young D. 2001. Fullfat canola as protein source in diets for finishing lambs. Small Ruminant Research, 41: 235-238.
Can A., Denek N. D. and Tufenk S. 2004. Effect of escape protein level on finishing performance of Awassi lambs. Small Ruminant Research, 55: 215-219.
Chilliard Y., Ferlay A., Mansbridge R. M. and Doreau M. 2000. Ruminant milk fat plasticity: nutritional control of saturatead, poly unsaturated, transand conjugated fatty acids. Annales de Zootechnie, 49: 181-205.
Chouinard P. Y., LeVesque J., Girard V. and Brisson G. J. 1997. Dietary soybean extruded at different temperatures: Milk composition and in situ fatty acid reactions. Journal of Dairy Science, 80: 2913-2924.
CIE. 1986. Colorimetry (2nd ed.). CIE Publications No. 15.2. Commission Internationale de l’Eclairage, Vienna.
Esterbauer H. and Cheeseman K. H. 1990. Determination of aldehydic lipid peroxidation products Malonaldehyde and 4-hydroxynonenal. Methods in Enzymology, 186: 407-421.
Goyache F., Fernandez I., Luis J., Royo Álvarez I. and Gutierrez J. 2003. Factors affecting actual weaning weight, preweaning average daily gain and relative growth rate in Asturiana de los Valles beef cattle breed. Archiv Tierzucht, 46: 235-244.
Habib G., Siddiqui M. M., Mian H. F., Jabar J. and Khan F. 2001. Effect of protein supplement of varying degradability on growth rate, wool yield and wool quality in grazing lambs. Small Ruminant Research, 41: 247-256.
Hegarty R. S., Neutze S. A. and Oddy V. H. 1999. Effect of protein and energy supply on the growth and carcass composition of lambs from differing nutritional histories. Journal of Agricaltural Science. 132: 361-375.
Hopkins D. L. and Nicholson A. 1999. Meat quality of wether lambs grazed on either saltbush (Atriplex nummularia) plus supplementes or lucerne (medicage sative). Journal of Meat Science, 51: 91-95.
Hunter R. and Harold R. 1987. Uniform color scales. The measurement of appearance (pp. 135–148). (2nd ed.). Reston, VA: Hunter Associates Laboratory.
Lough D. S., Solomon M. B., Rumsey T. S., Kahl S. and Slyter L. L. 1994. The effects of high-forage diets with added palm oil on performance, plasma lipids, and carcass characteristics of ram lambs with initially high or low plasma cholesterol. Journal of Animal Science, 72: 330-336.
Macit M., Aksakal V., Emsen E., Aksu M. I., Karaoglu M. and Esenbuga N. 2003. Effects of vitamin E supplementation of performance and meat quality traits on Morkaraman male lambs. Meat Science, 63: 51-55.
Madron M. S., Peterson D. G., Dwyer D. A., Corl B. A., Baumgard L. H., Beermann D. H. and Bauman D. E. 2002. Effect of extruded full-fat soybeans on conjugated linoleic acid content of intramuscular, intermuscular, and subcutaneous fat in beef steers. Journal of Animal Science, 80: 1135-1143.
Manso T., Bodas R., Castro T., Jimeno V. and Mantecon A. 2009. Animal performance and fatty acid composition of lambs fed with different vegetable oils. Meat Science, 83: 511-516.
McNiven M. A., Duynisveld J., Charmley E. and Mitchell A. 2004. Processing of soybean affects meat fatty acid composition and lipid peroxidation in beef cattle. Animal Feed Science and Technology, 116: 175-184.
Mielke C. D. and Schingoethe D. J. 1981. Heat-treated soybeans for lactating cows. Journal of Dairy Science, 64(7): 1579-1585.
Molina A. E., Yanez Ruiz D. R., Moumen A. and Martin Garcia A. I. 2003. Ruminal degradability and in vitro intestinal digestibility of sunflower meal and in vitro digestibility of olive by-products supplemented with urea or sunflower meal: Comparison between goats and sheep. Animal Feed Science and Technology, 110: 3-15.
Mottram D. S. and Salter L. J. 1988. Flavor formation in meat-related Maillard systems containing phospholipids. In (pp.442-451): ACS Publications.
Najafi M., Zeinoaldini S., Ganjkhanlou M., Mohammadi H., Hopkins D. and Ponnampalam E. 2012. Performance, carcass traits, muscle fatty acid composition and meat sensory properties of male Mahabadi goat kids fed palm oil, soybean oil or fish oil. Meat science, 92: 848-854.
Nerin C., Tovar L., Djenane D., Camo J., Salafranca J., Beltrán J. A. and Roncalés P. 2006. Stabilization of beef meat by a new active packaging containing natural antioxidants. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 52: 5598-5605.
NRC. 1985. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheeps, Goats, Cervids, and New World Camelids. Ed. Washengton, DC.
Pinkas A., Penka M., Tomov I. and Monin G. 1982. Influence of age at slaughter, rearing technique and pre-slaughter treatment on some quality traits of lamb meat. Meat Science, 6: 245-255.
Pooramini M., Kamali A., Hajimoradloo A., Alizadeh M. and Ghorbani R. 2009. Effect of using yeast (Saccharomyces cerevisiae) as probiotic on growth parameters, survival and carcass quality in rainbow trout Oncorhynchus mykiss fry. International Aquatic Research, 1: 39-44.
Realini C. E., Duckett S. K., Brito G. W., Dalla Rizza M. and De Mattos D. 2004. Effect of pasture vs. concentrate feeding with or without antioxidants on carcass characteristics, fatty acid composition and quality of Uruguayan beef. Meat Science, 66: 567-577.
Rizzi L., Simioli M., Sardi L. and Monetti P. G. 2002. Carcass quality, meat chemical and fatty acid composition of lambs fed diets containing extruded soybeans and sunflower seeds. Animal Feed Science and Technology, 97: 103-114.
Santos-Silva J., Bessa R. J. B. and Mendes I. A. 2003. The effect of supplementation with expanded sunflower seed on carcass and meat quality of lambs raised on pasture. Meat Science, 65: 1301-1308.
Santos-Silva J., Bessa R. J. B., Ribeiro J. M. R. and Portugal A. V. 1998. Utilizac¸ao de o´ leo de soja como suplemento de luzerna desidratada na alimentac¸ao de borregos em crescimento: 1. Efeitos no crescimento e nas caracterı´sticas das carcac¸as (Abstract). Resumos do VIII Congresso de Zootecnia, Associac¸a˜o Portuguesa de Engenheiros Zoote´cnicos, Angra do Heroı´smo, pp. 144.
Santos-Silva J., Mendes I. A., Portugal P. V. and Bessa R. J. B. 2004. Effect of particle size and soybean oil supplementation on growth performance, carcass and meat quality and fatty acid composition of intramuscular lipids of lambs. Livestock Production Science, 90: 79–88.
Sanudo C., Nute G. R., Campo M. M., María G., Baker A., Sierra I., Enser M. E. and Wood J. D. 1998. Assessment of commercial lamb meat quality by British and Spanish taste panels. Meat Science, 48: 91-100.
SAS Institute. 2004. SAS/STAT 9.1 User’s Guide.SAS Institute Incorporated, Cary, NC.
Thirumaran G. and Anantharaman P. 2009. Daily growth rate of field farming seaweed Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty ex P. Silva in Vellar Estuary. World Journal of Fish and Marine Sciences, 1(3): 144-153.
Titgemeyer E. C., Merchen N. R., Berger L. L. and Deetz L. E. 1998. Estimation of lysine and metionine requirements of growing streers fed corn silage based on corn based diets. Journal of Dairy Science, 71: 421-429.
Wood J. D., Richardson R. I., Nute G. R., Fisher A. V., Campo M. M., Kasapidou E., Sheard P. R. and Enser M. 2003. Effects of fatty acids on meat quality: a review. Meat Science, 66: 21-32. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 862 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 736 |