تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,426 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,023 |
اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 103-120 اصل مقاله (372.7 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2019.9737.1232 | ||
نویسندگان | ||
دریا فاتحی1؛ کوروش سروی مغانلو* 2؛ ناصر آق3؛ سید میثم ابطحی فروشانی4؛ احمد ایمانی5 | ||
1دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه،ارومیه، ایران | ||
2گروه شیلات،دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
3پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
5گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه. | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر افزودن اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به جیره غذایی در سطوح مختلف لسیتین جیره غذایی بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان صورت گرفت. تعداد 600 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 10±100 گرم در 10 تیمار آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم و به مدت 70 روز با جیره غذایی مختلف پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی، تلفیقی از سطوح مختلف لسیتین (2، 3 و 4 درصد) و CLA (1، 2 و 3 درصد) شامل 9 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد (بدون افزودن مقادیر اضافی لسیتین و CLA) بود. در پایان دوره، شاخصهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان، آنتیبادی کل سرم، تکثیر لنفوسیت و قدرت بیگانهخواری سلولهای نوتروفیل (آزمایش برداشت NR) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت لیزوزیم، مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل سرم در سطح 4 درصد لسیتین، تحت تاثیر سطوح مختلف CLA جیره غذایی قرار گرفتند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم در سطح 1 و مسیر فرعی کمپلمان و آنتیبادی کل در سطح 2 درصد CLA مشاهده شد (05/0>P). شاخص تکثیر لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی حداقل 3 درصد لسیتین و 2 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P) و شاخص فاگوسیتوز در تیمار تغذیه شده با جیره غذایی دارای حداقل 2 درصد لسیتین و 1 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P). در کل، افزودن حداقل 1 درصد CLA به همراه 3 درصد لسیتین به عنوان مکمل غذایی، میتواند سبب بهبود شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان شود. | ||
کلیدواژهها | ||
فسفولیپید؛ ایمنی ذاتی؛ چربی؛ آزادماهیان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 866 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 633 |