تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,941 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,888,361 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,703,503 |
اثر فرآوری بر فراسنجه های پروتئین و نشاسته دو رقم جو با سیستم نورفور | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 57-64 اصل مقاله (308.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.10500.1322 | ||
نویسندگان | ||
تقی قورچی* 1؛ آمنه جمشیدی رودباری2؛ محسن سمیعی زفرقندی2 | ||
1استاد گروه تغذیه دام و طیوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش ارزیابی اثرات عملآوری بر فراسنجههای پروتئین و نشاسته جو پوشینهدار و بدون پوشینه با استفاده از سیستم نورفور (NorFor) بود. دو رقم جو با استفاده از سود، فرمالدئید و اوره به ترتیب به مقدار 35، 4 و 35 گرم در کیلوگرم ماده خشک عملآوری شدند. با استفاده از دادههای آزمایش حاصل از اندازهگیری تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین خام و نشاسته دانه جو، اجزای پروتئین شامل پروتئین محلول، پروتئین با پتانسیل تجزیهپذیری، نرخ ثابت تجزیه و فراسنجههای نشاسته شامل نشاسته محلول، نشاسته با پتانسیل تجزیهپذیری و ثابت تجزیه نشاسته در سیستم نورفور برآورد شد. به منظور اندازهگیری تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین خام از روش کیسههای نایلونی و سه راس قوچ در زمانهای انکوباسیون 0، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 استفاده شد. نتایج نشان داد که جو بدون پوشینه و جو پوشینهدار عملآوری شده با اوره بیشترین مقدار پروتئین محلول را (به ترتیب 561 و 610 گرم در کیلوگرم پروتئین خام) در مقایسه با بقیه تیمارها داشتند. بخش نشاسته محلول در جو بدون پوشینه بدون عملآوری با بیشترین مقدار با دیگر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). بخش نشاسته با پتانسیل تجزیهپذیری در جو پوشینهدار بدون فرآوری نسبت به تیمارهای جو بدون پوشینه بیشتر بود. به طور کلی، کمترین مقدار پروتئین محلول و نشاسته محلول را به ترتیب جو بدون پوشینه عملآوری شده با سود و جو پوشینه عملآوری شده با اوره در سیستم نورفور داشت که حایز اهمیت برای عبور پروتئین و نشاسته از شکمبه است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ جو؛ عمل آوری؛ سیستم نورفور؛ نشاسته | ||
مراجع | ||
اربابی س.، قورچی ت.، رمضانپور س.، تربتی نژاد ن. م. و صمدی، ف. 1393. ارزشیابی پروتئین نسبتهای مختلف علوفه به کنسانتره در جیره با استفاده از سیستمهای کربوهیدرات و پروتئین خام خالص کرنل و نورفور. پژوهش در نشخوارکنندگان، 2(2): 77-61. پاشایی س.، قورچی ت. و قنبری ف. 1392. بررسی فراسنجههای تجزیهپذیری پروتئین کنجاله دانه های روغنی عملآوری شده با استفاده از سیستم نورفور. تحقیقات تولیدات دامی، 2(4): 11-1. سمیعی زفرقندی م .، قورچی ت. و آهنی آذری م. 1389. تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبهای ماده خشک، نشاسته و بخش های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS). علوم دامی ایران، 41(1): 32-21. Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 2000. Official Methods of Analysis, 17th ed. (Arlington, VA: AOAC).
Dehghan-Banadaky M., Amanlou H., Nikkhah A., Danesh-Mesgaran M. and Emami M. R. 2008. Rumen and post-abomasal disappearance in lactating cows of amino acids and other components of barley grain treated with sodium hydroxide, formaldehyde or urea. Animal Feed Science and Technology, 142: 306-316.
Dehghan-Banadaky M., Corbett R. and Oba M. 2006. Effects of barley grain processing on productivity of cattle. Animal Feed Science and Technology, 137: 1- 4.
Ghoorchi T., Lund P., Larsen M., Hvelplund T., Hansen-Moller J. and Weisbjerg M. R. 2013. Assesment of mobile bag method for estimating of in vivo starch digestibility. Animal, 7: 265-271.
Ghorbani G. R. and Hadj-Hussaini A. 2002. In situ degradability of Iranian grain cultivars. Small Ruminant Research, 44: 207-212.
Giselle A. C. 2006. Grain hardness and slow dry matter disappearance rate in barley. A Thesis Submitted to the College of Graduate Studies and Research In Partial Fulfillment of the Requirements For the Degree of Master of Science in The Department of Plant Sciences University of Saskatchewan Saskatoon. 82p.
Gustafsson A. H., Volden H., Mehlqvist M., Larsen M., Gudmundsson G. and Aaes O. 2005. NorFor-the new Nordic feed evaluation system for cattle. The 56th Annual Meeting of the European Association for Animal Production. Uppsala, Sweden.
Haddad S. and Nasr R. 2007. Partial replacement of barley grain for corn grain: associative effects on lambs’ growth performance. Small Rumin Research, 72: 92–95.
National Research Council. 1986. Nutrient Requirements of Small Ruminants. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
National Research Council. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle, 7th ed. National Academy Press, Washington, D. C.
Offner A. and Sauvant D. 2004. Comparative evaluation of the Mplly, CNCPS, and LES rumen models. Animal Feed Science and Technology, 112: 107-130.
Orskov E. R. and McDonald I. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighed according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92: 499-503.
Sniffen C. J., O'Connor P. J., Van Soest D. G., Fox J. B. and Russell D. 1992. A net carbohydrate and protein system for evaluating cattle diets: II. Carbohydrate and protein availability. Journal of Animal Science, 70: 3562-3577.
Stevenbo A., Sepala A., Harstad O. M. and Huhtanen P. 2009. Ruminal starch digestion characteristics in vitro of barley cultivars with varying amylase content. Journal of Animal Science and Technology, 148: 167-182.
Statistical Analysis System. 2003. SAS Institute Inc. Release 9.1. SAS, Cary, NC, USA.
Volden H. 2011. NorFor - The Nordic Feed Evaluation System. EAAP Scientific Series. Vol. 130 – ISSN: 0071-2477. P: 180.
Zinn R. A. Montano M. and Shen Y. 1996. Comparative feeding value of hulless vs covered barley for feedlot cattle. Journal of Animal Science, 74: 1187-1193. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 748 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 698 |