تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,122,086 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,769 |
اثر سطوح مختلف تفاله هویج در جیره بر تولید گاز، گوارشپذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه در شرایط برونتنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 47-56 اصل مقاله (188.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.10787.1331 | ||
نویسندگان | ||
ایوب عزیزی* 1؛ مظاهر هاشمی2؛ افروز شریفی3 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
2دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | ||
3دانش آموخته دکتری تغذیه دام، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیهای تفاله هویج و سپس تعیین تأثیر گنجاندن سطوح مختلف آن در جیره بر قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیر برونتنی انجام شد. ابتدا ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تخمیر برونتنی تفاله هویج با کاه گندم و یونجه مقایسه شد. سپس، اثرات جایگزینی بخش علوفه جیره با سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 گرم تفاله هویج در کیلوگرم ماده خشک بر فراسنجههای تخمیر برونتنی بررسی شد. بیشترین حجم تولید گاز در زمانهای اولیه انکوباسیون (16 و 24 ساعت) و نرخ تولید گاز (c) با انکوباسیون تفاله هویج و کمترین مقدار آن برای کاه گندم مشاهده شد (05/0P<). به هر حال، بیشترین مقدار تولید گاز در سایر زمانهای انکوباسیون و نیز بیشترین پتانسیل تولید گاز (b) مربوط به یونجه و کمترین آن مربوط به کاه گندم بود (05/0P<). بیشترین مقدار گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و پروتئین میکروبی به وسیله تفاله هویج و کمترین مقدار آن با انکوباسیون کاه گندم مشاهده شد (05/0P<)، هر چند بین تفاله هویج و یونجه اختلاف معنیداری وجود نداشت. با جایگزینی تفاله هویج به جای بخش علوفهای جیره تا سطح 20 درصد، به جز غلظت نیتروژن آمونیاکی که به طور خطی کاهش و سنتز پروتئین میکروبی که به طور خطی افزایش یافت، سایر فراسنجههای تخمیر تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0<P). با توجه نتایج حاصل از این پژوهش، تفاله هویج دارای ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیهای مطلوبی بوده و استفاده از آن به عنوان یک ماده خوراکی جایگزین در تغذیه دام توصیه میشود. به هر حال، تأیید نتایج حاضر نیازمند انجام آزمایشهای بیشتر و به ویژه در دام زنده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش تغذیهای؛ تخمیر برونتنی؛ تفاله هویج؛ تولید گاز؛ گوسفند | ||
مراجع | ||
Anele U. Y., Yang W. Z., McGinn P. J., Tibbetts S. M. and McAllister T. A. 2016. Ruminal in vitro gas production, dry matter digestibility, methane abatement potential, and fatty acid biohydrogenation of six species of microalgae. Canadian Journal of Animal Science, 96: 354-363.
Association of Official Analytical Methods. 1990. Official methods of analysis, K. Helrich, 15Th ed., AOAC, Arlington, VA.
Azizi-Shotorkhoft A., Rouzbehan Y. and Fazaeli H. 2012. The influence of the different carbohydrate sources on utilization efficiency of processed broiler litter in sheep. Livestock Science, 148: 249-254.
Bakhshi M. P. S. and Wadhwa M. 2013. Nutritional evaluation of cannery and fruit wastes as livestock feed. Indian Journal of Animal Sciences, 83: 1198-1202.
Bao B. and Chang K. C. 1994. Carrot pulp chemical composition, colour and water-holding capacity as affected by blanching. Journal of Food Science, 59: 1159-1161.
Blümmel M., Steingss H. and Becker K. 1997a. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and 15N incorporation and its implications for the prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77: 911-921.
Blümmel M., Makkar H. P. S. and Becker K. 1997b. In vitro gas production: A technique revisited. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 77: 24-34.
Broderick G. and Kang J. H. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75.
Chamberlain D. G., Robertson S. and Choung J. J. 1993. Sugars versus starch as supplements to grass silage: effects on ruminal fermentation and the supply of microbial protein to the small intestine, estimated from the urinary excretion of purine derivatives in sheep. Journal of the Science of Food and Agriculture, 63: 189-194.
El-Medany N. M., Hashem N. A. and Abdel-Azeem F. 2008. Effect of incorporating dried carrot processing waste in growing rabbit diets. Egyptian Journal of Rabbit Science, 11: 25-37.
Fazaeli H. and Frough Ameri N. 2006. Utilization of pistachio by product in the diet of finishing calves. Proceeding of the EAAP annual meeting, Antalya, Turkey. C33: 51 pp.
Getachew G., Blummel M., Makkar H. P. S. and Becker K. 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: a review. Animal Feed Science and Technology, 72: 261-281.
Getachew G., Makkar H. P. S. and Becker K. 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. Journal of Agricultural Science, 139: 341-352.
Makkar H. P. S. 2010. In vitro screening of feed resources for efficiency of microbial protein synthesis. In: Vercoe P. E., Makkar H. P. S., Schlink, A. C. (Eds.), In vitro Screening of Plant Resources for Extra-nutritional Attributes in Ruminants: Nuclear and Related Methodologies. IAEA, Dordrecht, the Netherlands, pp: 107-144.
Marten G. C. and Barnes R. F. 1980. Prediction of energy digestibility of forages with in vitro rumen fermentation and fungal enzymes systems. In: Pidgen W. J., Balch C. C. and Graham M. (Eds), Standardization of analytical methodology for feeds. (pp 61-71.) International Development Research Center, Ottawa.
McDonald P., Edwards R. A., Greenhalgh J. F. D., Morgan C. A., Sinclair L. A. and Willkenson R. G. 2011. Animal Nutrition, 7th ed., Longman publisher, UK. 693 pp.
Menke K. H. and Steingass H. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7-55.
Morel d’Arleux F. 1990. Les Sous-Produits en Alimentation Animale. Reseau national Experimentation Demonstration (RNED), ITEB.
Moure A., Cruz M. J., Franco D., Dominguez J. M., Sineiro J., Dominguez H., Nunez M. J. and Carlos Parojo J. C. 2001. Natural antioxidants from residual sources. Food Chemistry, 72: 145-171.
National Research Council. 1989. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 6th revised edn. National Research Council, National Academy of Sciences, Washington, D.C., U.S.A.
National Research Council (NRC). 2007. Nutrient requirements of small ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. Washington (DC, USA): National Academy of Sciences.
Nawirska A. and Kwaśniewska M. 2005. Dietary fibre fractions from fruit and vegetable processing waste. Food Chemistry, 91: 221-225.
Nocolle C., Cardinault N., Aprikian O., Busserolles J., Grolier P., Rock E., Demigne C., Mazur A., Scalbert A., Amouroux P. and Remesy C. 2003. Effect of carrot intake on cholesterol metabolism and antioxidant status in cholesterol fed rats. Europian Journal of Nutrition, 42: 254-261.
Rust S. and Buskirk D. 2008. Feeding carrots or sugar beets to cattle. Cattle Call, 13: 4.
SAS. 2005. User’s Guide: Statistics, Version 9.0 Edition. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Satter L. D. and Slyter L. L. 1974. Effect of ammonia concentration on rumen microbial protein production in vitro. British Journal of Nutrition, 32: 199-208.
Schieber A., Stintzing F. C. and Carle R. 2001. By-products from plant food processing as a source of functional components-recent developments. Trends in Food Science and Technology, 12: 401-405.
Tanska M., Zedernowski R. and Konopka I. 2007. The quality of wheat bread supplemented with dried carrot pomace. Polish Journal of Natural Sicence, 22: 126-136.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.
Vercoe P. E., Makkar H. P. S. and Schlink A. C. 2010. In vitro screening of plant resources for extra-nutritional attributes in ruminants: nuclear and related methodologies. Springer Verlag Gmbh.
Wahdwa M. and Bakshi M. P. S. 2013. Utilization of fruit and vegetable wastes as livestock feed and as substrates for generation of other value-added products. FAO, RAP Publication. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,351 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 823 |