تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,049 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,174,048 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,359 |
اثر افزودن سطوح مختلف عصاره بره موم بر قابلیت هضم، تولید گاز و فراسنجه های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 7، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 33-46 اصل مقاله (244.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.10415.1317 | ||
نویسندگان | ||
مارال ایری1؛ جواد بیات کوهسار* 2؛ فرزاد قنبری2؛ آشور محمد قره باش2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
چکیده | ||
مطالعهای به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف عصارههای اتانولی، متانولی و اتانولی - متانولی (50:50) برهموم بر فراسنجههای تولید گاز، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و جمعیت پروتوزوآ شکمبه و تولید متان در شرایط آزمایشگاهی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. برهموم از منطقه رامیان جمعآوری و عصارهگیری با اتانول، متانول و مخلوط اتانول و متانول انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (جیره پایه با نسبت علوفه به کنسانتره 50:50 (تیمار 1))، تیمارهای 2 تا 5 (تیمار شاهد + سطوح 25، 50، 100، 200 میکرولیتر عصاره اتانولی)، تیمارهای 6 تا 9 (تیمار شاهد + سطوح 25، 50، 100،200 میکرولیتر عصاره متانولی)، تیمارهای 10 تا 13 (تیمار شاهد + سطوح 25، 50، 100، 200 میکرولیتر عصاره استخراج شده با مخلوط اتانول و متانول) بودند. بالاترین و پایینترین مقدار پتانسیل تولید گاز به ترتیب مربوط به تیمارهای دارای سطوح 200 و 25 میکرولیتر عصاره متانولی برهموم بود (05/0>P). تیمار دارای عصاره استخراج شده با مخلوط اتانول و متانول با سطح 200 میکرولیتر بالاترین مقدار انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت (05/0>P). همچنین در این آزمایش، بین تیمارهای آزمایشی از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>P). از این نظر، تیمارهای دارای سطوح 25 و 100 میکرولیتر عصاره متانولی و تیمار شاهد به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی بودند (05/0>P). بیشترین کاهش در جمعیت هولوتریشها در تیمارهای دارای سطوح 25 و 200 میکرولیتر عصاره اتانولی – متانولی مشاهده شد (05/0>P). تیمارهای دارای عصاره برهموم به طور قابل ملاحظهای مقدار تولید متان را کاهش دادند. به طور کلی، میتوان نتیجه گرفت سطوح مختلف عصاره متانولی برهموم توان تغییر فرآیندهای تخمیر شکمبهای را دارند، هر چند آزمایشهای بیشتری برای دستکاری کردن تخمیر میکروبی شکمبه موردنیاز است. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی قابل متابولیسم؛ تولید گاز؛ شرایط برون تنی؛ عصاره بره موم | ||
مراجع | ||
Alencar S. M., Oldoni T. L. C., Castro M. L., Cabral I. S. R., Costa-Neto C. M., Cury J. A., Rosalen P. L. and Ikegaki M. 2007. Chemical composition and biological activity of a new type of Brazilian propolis: red propolis. Journal of Ethnopharma Cology, 113: 278-283.
Beuvink J. M. W. and Spoelstra S. F. 1992. Interactions between substrate, fermentation end-products, buffering systems and gas production upon fermentation of different carbohydrates by mixed rumen microorganisms in vitro. Appllied Microbiology and Biotechnology, 37: 505-509.
Blümmel M., MakkarH. P. S. and BeckerK. 1997. In vitro gas production: a technique revisited. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 77: 24-34.
Bonvehi J. S. and Coll F. V. 2000. Study on propolis quality from China and Uruguay. Zeitschrift für Naturforschung, 55 (9-10): 778-784.
Broudiscou L. P., Papon Y. and Broudiscou A. F. 2000. Effects of dry extracts on fermentation and methanogenesis in continuous culture of rumen microbes. Animal Feed Science and Technology, 87: 263-277.
Burdock G. A. 1998. Review of the biological properties and toxicity of propolis. Food and Chemical Toxicology, 36: 341-363.
Calsamiglia S., Busquet M., Cardozo P. W., Castillejos L. and Ferret A. 2007. Invited review: Essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 90: 2580-2595.
Cattani M., Franco T., Lucia B. and StefanoS. 2012. Synthetic and natural polyphenols with antioxidant properties stimulate rumen microbial growth in vitro. Animal Production Science, 52: 44-50.
Chung Y. H., Zhou M., Holtshausen L., Alexander T. W., Mcallister T. A., Guan L. L., Oba M. and Beauchemin K. A. 2012. Populations and enteric methane emissions. Journal of Dairy Science, 95: 1419-1427.
Cottica S. M., Sawaya A. C., Eberlin M. N., Franco S. L., Zeoula L. M. and Visentainer J. V. 2011. Antioxidant activity and composition of propolis obtained by different methods of extraction. Journal of the Brazilian Chemical Society, 22: 929-935.
Dehority B. A. 1993. Laboratory manual for classification and morphology of rumen ciliate protozoa. CRC press, Inc, Boca Raton. FL.
Duffield F. T. and Bagg R. N. 2000. Use of ionofores in lactating dairy cattle: a review. Canadian Veteterinary Journal. Ottawa, 41: 388-394.
Duffy C. F. and Power R. F. 2001. Antioxidant and antimicrobial properties of some Chinese plant extracts. Intrernational Journal of Antimicrobial Agents, 17: 527-529.
Fernandes L. B., Franzolin R., Franco A. V. M. and Carvalho G. 2008. Aditivos orgânicos no suplemento concentrado de bovinos de corte mant idos em pastagem. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, 9: 231-238.
Fievez V., Babayemi O. J. and Demeyer D. 2005. Estimation of direct and indirect gas production in syringes: A tool to estimate short chain fatty acids production that requires minimal laboratory facilities. Animal Feed Science and Technology, 123-124: 197-210.
Giannenas I., Skoufos J., Giannakopoulos C., Wiemann M., Gortzi O., lalas S. and Kyriazakis I. 2011. Effects of essential oils on milk production, milk composition, and rumen microbiota in Chios dairy ewes. Journal of Dairy Science, 94: 5569-5577.
Guan H., Wittenberg K. M., Ominski K. H., Krause D. O. 2006. Efficacy of ionophores in cattle diets for mitigation of enteric methane. Journal of Animal Science, 84: 1896-1906.
Itavo C. C. B. F., Morais M. G., Costa C., Itavo L. C. V., Franco G. L., Silva J. A., Reis F. A. 2011. Addition of propolis or monensin in the diet: Behavior and productivity of lambs in feedlot. Animal Feed Science and Technology, 165: 161-166.
Iwami Y., Schachtele C. F. and Yamada T. 1995. Effect of sucrose monolaurate on acid production, levels of glycolytic intermediates, and enzyme activities of Streptococcus mutans NCTC 10449. Journal of Dental Research, 74: 1613-1617.
Jenkins T. and Vazquez-Anon M. 2007. Effects of feeding oxidized fat with or without dietary antioxidants on nutrient digestibility microbial nitrogen and fatty acids metabolism. Journal of Dairy Science, 90: 4361-4367.
Khampa S. and Wanapat M. 2007. Manipulation of rumen fermentation with organic acids supplementation in ruminants raised in the tropics. Pakistan Journal of Nutrition, 6: 20-27.
Kolankaya D., Selmanglu G., OrkunK and Salih S. B. 2002. Protective effect of Turkish propolis on alcohol induced serum lipid changes and liver injury in male rats. Food Chemistry, 78: 213-217.
Kreuzer M., Kirchgessner M. and Muller H. L. 1986. Effect of defaunation on the loss of energy in wethers fed different quantities of cellulose and normal or steam flaked maize starch. Animal Feed Science and Technology, 16: 233-241.
Lana R. P., Camardelli M. M. L., Rodrigues M. T., Eifert E. C., Oliveira M. V. M., Stradiotti J. D. and Oliveira J. S. 2007. Soybean oil and propolis in the diets of dairy goats: intake of nutrients and ruminal metabolism. Revista Brasileira de Zootecnia, 36: 191-197.
Makkar H. P. S. 2005. In vitro gas methods for evaluation of feeds containing phytochemicals. Animal Feed Science and Technology, 123: 291-302.
Menke K. H., Salewski L. A., Steingass H., Fritz D. and Schneider W. 1979. The estimation of the digestibility and metabolisable energy content of ruminant feeding stuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor. The Journal of Agricultural Science, 93: 217-222.
Mirzoeva O. K., Grishanin R. N. and Calder P. C. 1997. Antimicrobial action of propolis and some of its components: the effects on growth, membrane potential and motility of bacteria. Microbiological Research, 152: 239-246.
Mohammadzadeh S., Sharriatpanahi M., Hamedi M., Amanzadeh Y., Sadat Ebrahimi S. E. and Ostad S. N. 2007. Antioxidant power of Iranian propolis extract. Journal of the Food Chemistry, 103: 729-733.
Morsy A. S., Soltan Y. A., Elzaiat H. M., Sallam S. M. A., Alencar S. M., Louvandini H. and Abdalla A. L. 2011. Effect of two types of Brazilian propolis extracts on rumen gas and methane production and truly degradability in vitro. The Middle East and North Africa Journal of Animal Science, 4: 446-456.
Morsy A. S., Soltan Y. A. Sallamb S. M. A., Kreuzer M., Alencar A. S. and Abdall A. L. 2015. Comparison of the in vitro efficiency of supplementary bee propolis extracts of different origin in enhancing the ruminal degradability of organic matter and mitigating the formation of methane. Animal Feed Science and Technology, 199: 51-60.
Oeztuerk H. and Sagmanligil V. 2009. Role of live yeasts on rumen ecosystem. DTW. Deutsche Tierärztliche Wochenschrift, 116: 244-248.
Oezturk H., Pekcan M., Sireli M. and Fidanci U. R. 2010. Effects of propolis on in vitro rumen microbial fermentation. Ankara university veteriner fakültesi Dergisi, 57: 217-221.
Oliveira M. V. M., Lana R. P., Eifert E. C., Luz D. F., Pereira J. C., Perez J. R. O. and Vargas J. R. F. M. 2007. Effect of monensin on intake and apparent digestibility of nutrients in sheep fed diets with different crude protein levels. Revista Brasileira de Zootecnia, 36: 643-651.
Olivera M. P. 1998. Use of in vitro gas production technique to assess the contribution of both soluble and insoluble fraction on the nutritive value of forage. MSc Thesis. University of Aberdeen, Scotland.
Ørskov E. R. and McDonald I. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agriculture Science, 92: 499-503.
Park Y. K., Ikegaki M. and Abreu J. A. S. 1998. Estudo da preparação dos extratos de propolis e suas aplicações. Ciēncia e Tecnologia de Alimentos, 18: 313-318.
Rispoli T. B., Rodrigues I. L., Martinsneto R. G., Kazama R., Prado O. P. P., Zeoula L. M. and Arcuri P. B. 2009. Ruminal ciliate protozoa of cattle and buffalo fed on diet supplemented with monensin or extracts from propolis. Pesquisa Agropecuária Brasileira, 44: 92-97.
Russell J. B. and Strobel H. J. 1988. Effect of additives on in vitro ruminal fermentation: a comparison of monensin and bacitracin, another gram-positive antibiotic. Journal of Animal Science, 66: 552-558.
Sallam S. M., Abdelgaleil A. S., Bueno A. M., Nasser I. C. S., Araujo M. E. A., R. C. and Abdalla A. L. 2011. Effect of some essential oils on in vitro methane emission. Archives of Animal Nutrition, 65: 203-214.
Seidel V., Peyfoon E., Watson D. G. and Fearnley J. 2008. Comparative study of the antibacterial activity of propolis from different geographical and climatic zone. Phytotherapy Research, 22: 1256-1263.
Smith J. L., Sheffield L. G. and Saylor D. 2002. Impact of ethoxyquin on productivity of dairy cattle. Journal of Dairy Science, 85: 358.
Stack R. J. and Cotta M. A. 1986. Effect of 3-phenylpropanoic acid on growth of and cellulose utilization by cellulolytic ruminal bacteria. Applied and Environmental Microbiology, 52: 209-210.
Stockdale C. R. and Gill H. S. 2011. Effect of duration and level of supplementation of diets of lactating dairy cows with selenized yeast on selenium concentrations in milk and blood after the withdrawal of supplementation. Journal of Dairy Science, 94: 2351-2359.
Stradiotti Junior D., Queiroz A. C., Lana R. P., Pacheco C. G., Eifert E. C. and Nunes P. M. M. 2004. Effect of the propolis on amino acids deamination and ruminal fermentation. Revista Brasileira de Zootecnia, 33: 1086-1092.
Stradiotti Junior D., Queiroz A. C., Lana R. P., Pacheco C. G., Camardelli M. M. L., Detmann E., Eifert E. C., Nunes P. M. M. and Oliveira M. V. M. 2004. Effect of the propolis on the in vitro fermentation of different feedstuffs by the technique of gas production. Revista Brasileira de Zootecnia, 33: 1093-1099.
Theodorou M. K., Williams B. A., Dhanoa M. S., McAllan A. B. and France J. 1994. A simple production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology, 48: 185-197.
Ultee A. and Kets E. J. 1999. Mechanisms of action of carvacrol on the food-borne pathogen Bacillus cereus. Applied and Environmental Microbiology, 65: 4606-4610.
Van Soest P. J. 1994. Nutritional ecology of the ruminant. Cornel University Press, Ithaca, New York. 476 pp.
Winter J., Moore L. H., Dowell Junior V. R. and Bokkenheuser V. D. 1989. C-ring cleavage of flavonoids by human intestinal bacteria. Applied and Environmental Microbiology, 55: 1203-1208.
Zhou X., Meile L., Kreuzer M. and Zeitz J. O. 2013. The effect of saturated fatty acids on methanogenesis and cell viability of Methanobrevi bacter ruminantium. Archaea, http://dx.doi.org/10.1155/2013/106916.
Zhou J. H., Li Y., Zhao J., Xue X. F., Wu L. M. and Chen F. 2008. Geographical traceability of propolis by high-performance liquid-chromatography fingerprints. Food Chemistry, 108: 749-759. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 660 |