تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,838 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,376 |
اثر جایگزینی کربنات کلسیم جیره غذایی با گل کربنات کلسیم بر عملکرد و غلظت کلسیم و فسفر استخوان درشت نی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 23-32 اصل مقاله (627 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.11399.1344 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا آذربایجانی* ؛ عباسعلی قیصری؛ شهابالدین مشرف | ||
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
در این آزمایش اثر جایگزینی سطوح مختلف (صفر، 33، 66 و 100 درصد) گل کربنات کلسیم چغندرقند با کربنات کلسیم در جیرههای غذایی پلت یا آردی بر عملکرد و ذخیره کلسیم و فسفر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی بررسی شد. مدل آماری طرح به صورت یک آزمایش فاکتوریل دو عامله در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. طول دوره آزمایش42 روز بود و جوجهها طی این دوره، دسترسی آزاد به آب و غذا داشتند. نتایج حاصله نشان داد که میانگین مصرف روزانه خوراک، افزایش وزن روزانه و وزن بدن در جیرههای غذایی پلت نسبت به جیرههای آردی برای تمام سطوح جایگزینی معنیدار بود (05/0P<) و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح صفر جایگزینی جیره پلت مشاهده شد که تفاوت معنیداری با سایر تیمارها داشت (05/0P<). راندمان لاشه، درصد وزن چربی محوطه بطنی، پیش معده و روده کور تفاوت معنیداری در جیره پلت نسبت به جیره آردی نشان ندادند، اما درصد وزن سنگدان در جیره پلت به طور معنیداری (05/0P<) کمتر از جیره آردی و وزن کبد و رودهها به طور معنیداری بیشتر بودند (05/0P<). درصد خاکستر، کلسیم و فسفر استخوان درشتنی در جیره پلت تفاوت معنیداری نسبت به جیره آردی نشان نداد، اگرچه سطح 33 درصد جایگزینی پلت، بالاترین درصد فسفر را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0P<). به طور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد جیره پلت حاوی گل کربنات کلسیم عملکرد بهتری نسبت به جیره آردی داشته و تأثیر معنیداری بر ذخیره کلسیم و فسفر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پلت؛ جوجه گوشتی؛ ذخیره کلسیم و فسفر؛ عملکرد؛ گل کربنات کلسیم | ||
مراجع | ||
آذربایجانی ع.، مشرف ش.، اسدیان ا.، اسماعیلی ا. و هنرور م. 1384. بررسی امکان کاربرد گل کربنات کلسیم حاصل از کارخانه قند در تغذیه مرغان تخمگذار. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان. خدائی ح.، مقصودلو ش.، قره باش آ. و تراز ز. 1391. اثر شکل دان (پلت و آردی) و مکملهای خوراکی پروبیوتیک و قاسمی نژاد، م.، پوررضا ج.، قیصری ع. و خیری ف. 1391. تأثیر تغذیه با نسبت های مختلف پلت به آردی در دوره آغازین بر عملکرد و راندمان لاشه جوجههای گوشتی. پنجمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان. کرمانشاهی ح. و گلیان ا. 1369. ارزیابی منابع مختلف کلسیمی بر روی عملکرد مرغ تخمگذار و کیفیت تخممرغ. اولین سمینار بین المللی طیور، تهران، 7 الی 9 آبان. نوروزی س. و سراج م. ج. 1376. بررسی امکان استفاده از گل قند به جای پودر صدف جهت تأمین نیازهای کلسیمی مرغان تخمگذار. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی. مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام جهاد خوزستان. .www.Persiansugar.com. وبسایت صنایع قند و شکر ایران Asha Rajini R., Thanabalan S., Narahari D., Hyoung Ho., Kim R. and Kumararaj R. 1998. Influence of season, form of feed and dietary energy levels on broiler performance. Indian Journal of Poultry Science, 33: 36-41.
Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 1990. Official Methods of Analysis. 15th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC.
Bayley H. S., Summers J. D. and Slinger S. J. 1968. The effect of steam pelleting feed ingredients on chick performance: Effect on phosphorus availability, metabolizable energy value and carcass composition. Poultry Science, 47: 1140-1148.
Corley J. R., Baker D. H. and Easter R. A. 1980. Biological availability of phosphorus in rice bran and wheat bran as affected by pelleting. Journal of Animal Science, 50: 286-292.
Edwards H. M., Jr., Carlos A. B., Kasim A. B. and Toledo R. T. 1999. Effects of steam pelleting and extrusion of feed on phytate phosphorus utilization in broiler chickens. Poultry Science, 78: 96-101
Gardiner E. E. 1977. Limestone waste from sucrose refining as a source of calcium for broiler chicks. Canadian Journal of Animal Science, 57: 231-232.
McAllister A., McCracken K. J. and Magee F. A. 2000. Influence of grinding, rolling and pelleting on the nutritional value of grain sorghums and yellow corn for broilers. World's Poultry Science Journal, 56: 215-222.
Mendes A. A., Polity E. S., Garcia E. A. and Sartori J. R. 1995. Effect of ground of pelleted diets on performance and carcass yield of broiler chicken. Veterinaria-e-Zootecnia, 7: 31-40.
Mirghelenj S. A. and Golian A. 2009. Effect of feed form on performance, gastrointestinal development and carcass traits of broiler chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8: 1911-1915.
Moran E. T. 1990. Effect of pellet quality on the performance of meat birds. Poultry Abstract, 16: 2875.
National Research Council (NRC). 1994. Nutrient Requirement of Poultry. 9th revised edition, National Academy Press. Washington D.C.
SAS Institute. 2008. SAS User's Guide Version 9.2 Review Edition, Cary NC: SAS Institute Inc, 211p.
Summers J. D., Slinger S. J. and Cisneros G. 1967. Some factors affecting the biological availability of phosphorus in wheat by-products. Cereal Chemistry, 44: 318-323.
Vaccari G., Mantovani G., Dosi E., Nicolucci C. and Monegato A. 1997. Paper manufacture using beet pulp and factory waste lime, International Sugar Journal, 99: 532-536.
Youssef A. A., Walid S. E.-T., Abd El-Hamid E., Antonino N., Mohammed A. A. H., Mahmoud I. E. K. and Bovera F. 2014. Effect of feed form, pellet diameter and enzymes supplementation on carcass characteristics, meat quality, blood plasma constituents and stress indicators of broilers. Archiv Tierzucht, 57: 1-14.
Zang J. J., Piao X. S., Huang D., SWang J. J., Ma X. and Ma Y. X. 2009. Effects of feed particle size and feed form on growth performance, nutrient metabolizability and intestinal morphology in broiler chickens. Asian-Australian Journal of Animal Science, 22: 107-112. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,109 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 733 |