تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,902 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,593 |
اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در جیره غذایی بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لارو قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 21-38 اصل مقاله (381.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2019.9124.1211 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه نوری* 1؛ احمد ایمانی2؛ سعید حاجی نژاد3؛ کوروش سروی مغانلو2 | ||
1استادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران | ||
3کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب جیره غذایی (HUFA و PUFA) بر برخی شاخصهای ریختسنجی روده پیشین لاروهای ماهی قزلآلای رنگینکمان در شروع تغذیه آغازین بود. بنابراین هشت جیره غذایی مختلف شامل جیرههای حاوی سطوح مختلف HUFA شامل صفر، 5/0، 1، 2 درصد در سطحPUFA برابر 20 درصد (آزمایش نخست) و سطوح مختلف PUFA شامل 10، 20، 30 و 40 درصد در سطح HUFA معادل 8 درصد چربی جیره غذایی (آزمایش دوم) تنظیم شد. تراکم لاروها در هر مخزن پرورشی 100 قطعه بود و آزمایش به مدت شش هفته به طول انجامید. در پایان آزمایش، از هر تیمار شش قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و قسمت ابتدایی روده کوچک آنها برای مطالعات بافت شناسی کلاسیک نمونهبرداری شد. در آزمایش نخست با افزایش سطح HUFA جیره غذایی، ضخامت اپیتلیوم و ارتفاع چینهای روده (Villi) کاهش یافت (05/0>P) و سطح مناسب HUFA در این آزمایش 5/0 درصد تشخیص داده شد. همچنین در آزمایش دوم تنها ارتفاع چین بخش پیشین روده تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در سطح PUFA 20 درصد از چربی کل جیره، ارتفاع چین (3/10±3/207 میکرومتر) از بیشترین میزان برخوردار بود. بنابراین توصیه میشود در صورت استفاده از منابع روغن گیاهی (جایگزینی منابع دریایی با منابع گیاهی) که موجب افزایش میزان PUFA جیره غذایی میشود، سطح اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره میتواند تا هشت درصد افزایش یابد تا ساختار طبیعی بافت روده حفظ شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جیره غذایی؛ اسیدهای چرب غیراشباع؛ لارو نورس؛ تغذیه آغازین؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 997 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 613 |