تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,168,120 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,863,083 |
تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از استرس دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز (Pistacia vera) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، فروردین 1397، صفحه 47-54 اصل مقاله (889.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2018.3160 | ||
نویسندگان | ||
جواد معتمدی تهرانی* 1؛ عیسی ابراهیمی1؛ سید امیر حسین گلی2؛ فریبا شفیعی حسن آبادی1؛ ابراهیم متقی1 | ||
1دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | ||
2دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 5/1، 5/4 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش، تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوادهی شدید قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 5/0 و 5/1 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت (05/0>P). همچنین سطوح مختلف عصاره پوست پسته در رژیم غذایی موفق به کاهش سطح کورتیزول سرم بعد از استرس نشد. بر اساس نتایج به دست آمده، عصاره پوسته پسته تاثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصاً بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا میتواند برای ماهی کپور مفید باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ آنتیاکسیدان؛ گیاهان دارویی؛ استرس؛ پسته؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 716 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 920 |