تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,162,889 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,862,315 |
تاثیر بتائین جیره بر عملکرد تولیدمثلی مولدین نر و ماده سورم (Heros severus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، فروردین 1397، صفحه 37-45 اصل مقاله (613.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3159 | ||
نویسندگان | ||
سید حامد موسوی ثابت* ؛ عادله حیدری؛ المیرا سلحشوری | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هـدف تاثیر بتائین جیره بر فاکتورهای همـاوری، درصد تفریخ تخـم، درصد بازمـاندگی لارو و فاصـله بین تخـمریزیهای متوالی در ماهی سورم Heros severus انجام شد. آزمایش با 3 گروه غذایی شامل: تیمار اول یا شاهد شامل غذایکنستانتره بدون افزودن بتائین، تیمار دوم شامل غذایکنستانتره به همراه 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و تیمار سوم شامل غذایکنستانتره به همراه 10 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا و هر تیمار با 4 تکرار انجام شد. در این پژوهش 12 جفت ماهی مولد نر و ماده سورم در 12 مخزن شیشهای با حجم 50 لیتر و در دمای 1 ± 28 درجه سانتیگراد حداقل یک ماه قبل از شروع تحقیق نگهداری شدند. غذادهی 2 بار در روز و با فاصله زمانی 8 ساعت صورت گرفت. بیشترین هماوری کاری با میانگین 4/655 عدد تخم در تیمار سوم و بیشترین درصد تفریخ 79/98 و درصد بازماندگی لارو با 58/94 در تیمار دوم مشاهده شد که با تیمار اول (شاهد) اختلاف معنیداری داشت. کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین 31/7 روز نیز در تیمار دوم مشاهده شـد که با تیمار شاهد و تیمار سـوم اختـلاف معنیداری نشان داد (05/0P≤). در نتیجـهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از 5 گرم بتائین به ازای هر کیلوگرم غذا سبب افزایش کارایی تولیدمثل و کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزی در ماهی سورم میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی سورم؛ بتائین؛ جیره؛ هماوری؛ درصد تفریخ تخم؛ بازماندگی لارو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 680 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 616 |