تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,969 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,737 |
تأثیر نسبتهای مختلف پروتئین خام به انرژی جیره بر شاخصهای رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان بستر (Bester) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، فروردین 1397، صفحه 27-36 اصل مقاله (901.16 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2018.3158 | ||
نویسندگان | ||
احمد مفتاح جوکندان1؛ احمد قرایی* 2؛ جواد میردار هریجانی1؛ مصطفی یوسف الهی3 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
3گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر نسبتهای مختلف پروتئین خام به انرژی جیره بر شاخصهای رشد و ترکیبات بدن بچه ماهیان بستر میباشد. بدین منظور، 180 قطعه بچه ماهی بستر با میانگین وزن و طول به ترتیب، 37/13 ± 4/358 گرم و 30/2 ± 38/47 سانتیمتر در سه تیمار (60 قطعه در هر تیمار) با سه تکرار اختصاص داده شدند. ماهیان با تیمارهای آزمایشی 1D، 2D و 3D به ترتیب حاوی 67/31، 54/35 و 86/40 درصد پروتئین خام و 4377، 4800 و 5344 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی به مدت هشت هفته و روزانه به میزان 5/1 درصد وزن بدن تغذیه شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، ماهیان تغذیه شده با جیرههای آزمایشی 2 Dو 3D نسبت به 1 D افزایش وزن، شاخص وضعیت، ضریب رشد ویژه، میانگین رشد روزانه، پروتئین تولید شده بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتر را نشان دادند (05/0>P). مقایسه ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت معنیداری در بین تیمارها نشان داد (05/0>P). به طوری که بیشترین رطوبت، چربی و خاکستر لاشه در تیمار 2D و بیشترین پروتئین خام لاشه در تیمار 3D به دست آمد (05/0>P). با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق جیره حاوی 54/35 درصد پروتئین خام و 4800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی نسبت به سایر جیرههای مورد آزمایش جهت تغذیه بچه ماهیان اقتصادیتر و ارجحتر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ضریب رشد ویژه؛ ضریب تبدیل غذایی؛ کارآیی پروتئین؛ مواد مغذی جیره؛ بستر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 902 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 476 |