تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,079 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,192,371 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,873,165 |
محتوای اسیدهای چرب در ماهی کوتر ساده (Sphyraena jello) و کوتر دم زرد (Sphyraena flavicauda) در فصول پاییز و بهار | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 1 - شماره پیاپی 5، فروردین 1396، صفحه 59-70 اصل مقاله (909.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3156 | ||
نویسندگان | ||
علی طاهری* 1؛ اسحاق ابراهیمزاده اله آباد1؛ میر مهدی زاهدی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان | ||
2گروه اقیانوسشناسی شیمیایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
بررسی ترکیب تغذیهای غذاهای دریایی به جهت توصیه غذایی مهم است. لذا در تحقیق حاضر اسیدهای چرب در ماهی کوتر بررسی شد. ماهی کوتر ساده و دم زرد در پاییز و بهار از دریای عمان صید و پس از استخراج چربی و آمادهسازی پروفیل اسیدهای چرب سنجش شد. سپس شاخصهای سلامت چربی محاسبه شد. اسیدهای چرب اشباع در هر دو گونه در فصل بهار بیش از پاییز بـود (05/0>P). بیشترین مـیزان اسیـدهای چــرب تک غیراشبـاع در فصــل پاییز دیـده شد (05/0>P). مجمــوع EPA + DHA در ماهی کوتر ساده و کوتر دم زرد در فصل بهار کمترین و در فصل پاییز بیشترین بود (05/0<P). اسیدهای چرب امگا 3 در فصل پاییز در هر دو گونه بالاترین مقدار را به خود اختصاص می داد و اختلاف معنیداری با فصل بهار در هر دو گونه داشت (05/0>P). شاخص ترومبوژنز در بهار در کوتر ساده بالاترین مقدار بود (24/0 ± 62/0) و با فصل پاییز و نتایج هر دو فصل کوتر دم زرد اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). چون فصل تخمریزی این دو گونه در بهار تا تابستان است، اختلافات مشاهده شده میتواند به دلیل نیازهای جنسی ماهی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی کوتر ساده؛ ماهی کوتر دم زرد؛ اسید چرب؛ ترومبوژنز؛ آتروژنز | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 557 |