تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,122 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,275,103 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,910,695 |
ارزیابی پارامترهای کیفی و بیوشیمیایی برگر ماهی تهیه شده از خاروماهی باله سفید (Chirocentrus nudus Swainson, 1839) طی نگهداری در شرایط انجماد (18- درجه سانتیگراد) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 1 - شماره پیاپی 5، فروردین 1396، صفحه 47-54 اصل مقاله (796.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3155 | ||
نویسندگان | ||
مهران یاسمی* 1؛ بهروز محمدزاده2؛ مهران پارسا3 | ||
1موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، تهران | ||
2گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران | ||
3گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان | ||
چکیده | ||
به منظور فرآوری ماهی خاروی باله سفید (Chirocentrus nudus)، برگر ماهی با استفاده از دو فرمولاسیون الف (فرمولاسیون استاندارد) و فرمولاسیون ب (فرمولاسیون پیشنهادی) تهیه شد. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی حسی برگر ماهی شامل ارزیابی صفات رنگ و شکل ظاهری، قوام بافت، طعم، مزه و بو، برگر حاصل از فرمولاسیون الف نسبت به فرمولاسیون ب مقبولیت بالاتری کسب نمود، لذا جهت نگهداری در سردخانه و در دمای 18- درجه سانتیگراد انتخاب گردید. آزمایشات شیمیایی و میکروبی در زمانهای صفر و پس از 5، 10، 15، 20، 25 و30 روز نگهداری در دمای 18- درجه سانتیگراد انجام گردید. نتایج نشان داد که مقدار پراکسید در 15 روز اول نگهداری از 1/0 به 4/2 میلی اکی والان در 1000 گرم رسید و سپس در روز 30 به 2 میلی اکی والان در 1000 گرم رسید. مقدار مجموع بازهای نیتروژنی فرار در زمان صفر 4/8 میلیگرم نیتروژن در 100 گرم نمونه بود که در انتهای دوره نگهداری به 21 میلیگرم نیتروژن در 100 گرم نمونه رسید. شمار کل باکتریها از میزان log cfu/g 72/6 در روز صفر به میزان log cfu/g 85/3 در انتهای دوره نگهداری کاهش یافت. بررسی پارامترهای کیفی نشان داد که در پایان 30 روز نگهداری در شرایط انجماد (18- درجه سانتیگراد) این محصول با کیفیت مناسب قابل مصرف میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
خاروی باله سفید؛ برگر ماهی؛ پارامترهای کیفی؛ ارزیابی حسی؛ انجماد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,082 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 529 |