تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,166,269 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,862,456 |
ارزیابی خواص ضدباکتریایی عصاره الکلی و اتری جلبک Scenedesmus dimorphus بر گونه-های باکتریهای Micrococcus luteus و Aeromonas hydrophila | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 1 - شماره پیاپی 5، فروردین 1396، صفحه 35-45 اصل مقاله (1.31 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3154 | ||
نویسندگان | ||
زهرا حبیبی* 1؛ جاوید ایمان پور نمین1؛ زهره رمضانپور2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
2موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه تعیین خواص ضدباکتریایی موجود در عصارههای الکلی و اتری (دیاتیلاتر و متانولی) جلبکScenedesmus dimorphusعلیه باکتری گرم مثبت Micrococcus luteusو باکتری گرم منفیAeromonas hydrophila بود. این جلبک به صورت خالص کشت داده شده و پس از تأمین حجم مناسب جلبک، عصارههای دیاتیلاتر و متانولی آن با استفاده از روش انتشار در آگار استخراج گردید. ارزیابی خاصیت ضدباکتریایی با استفاده از روش چاهک انجام شد. در این مطالعه از دو تیمار دیاتیل اتر و متانول با سه تکرار استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره متانولی جلبک S. dimorphus (50، 100 و 200 میلیگرم در لیتر) دارای خاصیت مهارکنندگی علیه باکتریهای M. luteus وA. hydrophila با هاله عدم رشد به ترتیب در دامنه 11-13 و 13-21 میلیمتر بود. در مورد عصاره دیاتیل اتر (50، 100 و 200 میلیگرم در لیتر) نیز هاله عدم رشد در دامنه 7/23-9 و 3/6-6/21 میلیمتر مشاهده شد. برای شناسایی ترکیبات موجود در عصارهها گاز- کروماتوگرافی عصارههای متانولی و دیاتیلاتری انجام شد و نتایج نشان داد که بیشترین ترکیبات در عصارههای متانولی و دیاتیلاتری، هیدروکربنها و استرها با غلظت مؤثر 200 بودند. عصاره اتری بر باکتری گرم مثبت و عصاره متانولی بر باکتری گرم منفی بیشترین تأثیر را داشت. این نتایج حضور ترکیبات ضد باکتریایی را علیه این دو گونه باکتری در جلبک S. dimorphus نشان میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
ریزجلبک؛ ضدباکتری؛ عصاره؛ باکتری گرم مثبت؛ باکتری گرم منفی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,773 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 500 |