تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,122,083 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,767 |
پروفایل اسید چرب و ثبات اکسیداسیونی روغن استخراجی از ضایعات ماهی قزل-آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)در جریان پروسه انحلال و ترسیب ایزوالکتریک | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 1 - شماره پیاپی 3، فروردین 1395، صفحه 1-14 اصل مقاله (965.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2016.3146 | ||
نویسندگان | ||
فریده فلاحت گر خمیران؛ اسحق زکی پور رحیم آبادی* ؛ هانیه رستم زاد | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی پروفایل اسید چرب روغن استخراجی از ضایعات ماهی قزلآلای رنگینکمان در جریان پروسه انحلال و ترسیب ایزوالکتریک اسیدی و بازی و بررسی ثبات اکسیداسیونی روغن استخراجی در طی 45 روز نگهداری در یخچال انجام شد. پروفایل اسید چرب استخراجی پس از متیل استر کردن با دستگاه گازکروماتوگراف بررسی شد. برای بررسی ثبات هیدرولیتیکی و اکسیداسیونی، مقادیر اسیدهای چرب آزاد، پراکساید و تیوباربیتوریک اسید در فواصل زمانی 15 روز، اندازهگیری شدند. تعداد 23 نوع اسید چرب در روغن استخراجی با تیمار اسیدی، خنثی و نمونه شاهد شناسایی شدند. تیمار اسیدی و بازی در جریان انحلال و ترسیب ایزوالکتریک، تأثیر معنیداری بر پروفایل اسید چرب و محتوای اسیدهای چرب بلند زنجیره نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در تیمار اسیدی و بازی به ترتیب 148/0 و 172/0 به دست آمد. شاخص آتروژنیک و ترومبوژنیک در تیمار اسیدی و بازی به ترتیب 223/0، 380/0 و 202/0، 347/0 بود. روغنهای استخراجی در طی مدت نگهداری در یخچال، از ثبات اکسیداسیونی خوبی برخوردار بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
انحلال و ترسیب ایزوالکتریک؛ پروفایل اسید چرب؛ استخراج روغن و ثبات اکسیداسیونی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 821 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 737 |