تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 742 |
تعداد مقالات | 7,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,107,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,798,815 |
اثر متقابل پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی مرغ های تخم گذار در دوره پس از تولک | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 7، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 81-92 اصل مقاله (206.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2018.2860 | ||
نویسندگان | ||
رامین ولی زاده1؛ روح الله کیان فر* 2؛ سید علی میرقلنج2؛ مجید علیایی2 | ||
1دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
آزمایشی به منظور بررسی اثر پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی هومورال در مرغهای تخمگذار انجام شد. در این آزمایش تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W36 در سن 76 هفتگی و بعد از تولک بر اساس درصد تولید و وزن بدن انتخاب و در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با چهار تکرار و هشت مرغ در هر تکرار استفاده شد. فاکتورها شامل سه سطح پودر فلفل قرمز (0، 1 و2 درصد) و سه سطح پودر زنجبیل (0، 1 و2 درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که سطح 2 درصد فلفل قرمز در مقایسه با سطح صفر درصد آن، تولید تخممرغ (23/71 در مقابل 78/73 درصد)، وزن توده تخممرغ تولیدی (39/45 در مقابل 53/47 گرم) و میزان ایمنوگلوبین کل و M را بهطور معنیداری افزایش داد (05/0P<). همچنین سطح 2 درصد زنجبیل بهطور معنیداری در مقایسه با سطح صفر درصد آن، تولید تخممرغ ( 18/68 در مقابل 85/75 درصد)، وزن توده تخممرغ تولیدی (34/43 در مقابل 41/49 گرم) و میزان ایمنوگلوبین M را بهطور معنیداری افزایش و ضریب تبدیل خوراک و هزینه خوراک برای تولید کیلوگرم تخممرغ را کاهش داد (05/0P<). اثر متقابل فلفل و زنجبیل بر درصد تولید توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک معنیدار بود (05/0P<) به طوریکه بهترین اثر زنجبیل بر درصد تولید در سطح یک درصد فلفل مشاهده شد و همچنین بهترین اثر فلفل قرمز در سطح 1 درصد زنجبیل مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از 2 درصد پودر فلفل قرمز یا زنجبیل در جیره تاثیر مثبتی بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی داشت، ولی در هنگام استفاده توام این دو افزودنی ( 2 درصد زنجبیل و یک درصد فلفل قرمز) عملکرد تولیدی بهتری مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی هومورال؛ زنجبیل؛ فلفل قرمز؛ صفات عملکردی؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
آقایاریفر ب.، ایلا ن.، همتی ب. و م. ح. نعمتی.1394. تاثیر پودر فلفل سیاه، سیر و زرد چوبه بر عملکرد و تیتر آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل جوجههای گوشتی سویه کاب (جنس نر). پژوهشهای تولیدات دامی، 6(11): 34-28. Ademola S. G., Lawal T. E., Egbewande O. O. and Farinu G. O. 2012. Influence of dietary mixtures of garlic and ginger on lipid composition in serum, yolk, performance of pullet growers and laying hens. International Journal of Poultry Science, 11: 196-201.
Akbarian A., Golian A., Ahmadi A. S. and Moravej H. 2011. Effects of ginger root (Zingiber officinale) on egg yolk cholesterol, antioxidant status and performance of laying hens. Journal of Applied Animal Research, 39: 19-21.
Annison G. and Choct M. 1991. Anti–nutritive activities of cereal non–starch polysaccharides in broiler diets and strategies minimizing their effects. World's Poultry Science Journal, 47: 232-242
Arkan B., Mohammed M., Rubaee A. M., Ali. A. and Jalil Q. 2012 Effect of ginger (Zingiber officinale) on performance and blood serum parameters of broiler. International Journal of Poultry Science, 11: 143-146.
Best P. 2000: Health boosters from botany. Feed International, 6: 15-16.
Bolu S. A., Aderibigbe S. A. and Elegbeleye E. A. 2014. Lesser known indigenous vegetables as potential natural egg yolk colourant in laying chickens. Animal Research International, 11: 2012-2017.
Choct M., Hughes R. J., Trimble R. P., Angkanaporn K. and Annison G. 1995. Non-starch polysaccharide degrading enzymes increase the performance of broiler chickens fed wheat of low apparent metabolizable energy. Journal of Nutrition, 125: 485-92.
Cogliani C., Goossens H. and Greko C. 2011. Restricting antimicrobial use in food animals. Lessons from Europe Microbe, 6: 274-279.
Gonzalez M., Castano E., Avila E. and González de Mejía E. 1999. Effect of capsaicin from red pepper (Capsicum sp) on the deposition of carotenoids in egg yolk. Journal of the Science of Food and Agriculture, 79: 1904-1908.
Gurbuz Y., Yasar S. and Karaman M. 2003. Effects of addition of the red pepper from 4th harvest to corn or wheat based diets on egg-yolk colour and egg production in laying hens International Journal of Poultry Science, 2: 107-111.
Herawati and Marjuki 2011. The effect of feeding red ginger (Zingiber officinale Rosc) as phytobiotic on broiler slaughter weight and meat quality. International Journal of Poultry Science, 10: 983-985.
Holzer P. 1990. Capsaicin as a tool for studying the sensory neuron functions. Advances in Experimental Medicine and Biology, 298: 3-15.
Horowitz M., Wishart J., Maddox A. and Russo A. 1992. The effect of chilli on gastrointestinal transit. Journal of Gastroenterology and Hepatology, 7: 52-56.
Incharoen T. and Yamauchi K. 2009. Performance and histological changes of the intestinal villi in chickens fed dietary natural zeolite including plant extract. Asian Journal of Poultry Science, 3: 42-50.
Koachere R. N., Ndip E. B., Chenwi L. M., Ndip T. E. and Njock D. N. 2002. Antibacterial effect of Zingiber officinale and Garcinia kola on respiratory tract pathogens. East African Medical Journal, 79(11): 588-592.
Lee Y., Howard L. R. and Villalon B. 1995. Flavonoids and antioxidant activity of fresh pepper (Capsicum annuum) cultivars. Journal of Food Science, 60: 473-476.
Lepage K. T., Bloom S. E. and Taylor R. L. 1996. Antibody response to sheep red blood cells in a major histocompatibility (B) complex aneuploid line of chickens. Poultry Science, 75: 346-350.
Li H., Jin L., Wu F., Thacker P., Li X., You J. and Xu Y. 2012. Effect of red pepper (Capsicum frutescens) powder or red pepper pigment on the performance and egg yolk color of laying hens. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 25: 1605-1610.
Lokaewmanee K., Yamauchi K. E., Komori T. and Saito K. 2010. Effects on egg yolk colour of paprika or paprika combined with marigold flower extracts. Italian Journal of Animal Science, 9: 356-359.
Malekizadeh M., Moeini M. M. and Ghazi Sh. 2012. The effects of different levels of ginger (Zingiber officinale Rosc) and turmeric (Curcuma longa Linn) rhizomes powder on some blood metabolites and production performance characteristics of laying hens. Journal of Agriculture Science and Technology, 14: 127-134
Moorthy M., Ravi S., Ravikumar M., Viswanathan K. and Edwin S. C. 2009. Ginger, pepper and curry leaf powder as feed additives in broiler diet. International Journal of Poultry Science, 8: 779-782.
Paraksa N. 2011. The miracle of capsicum in animal production. Paper presented on the 3rd International Conference on sustainable animal agriculture for developing countries, Nakhon Ratchasima, Thailand.
SAS Institute Inc. 2009. SAS/STAT User’s Guide version 9.1, Edition. SAS, Cary. NC, USA.
Steiner T. 2010. Phytogenics in animal nutrition natural concepts to optimize gut health and performance. Nottingham University Press, 192 pp.
Sterner I. and Szallasi A. 1999. Novel natural vanilloid receptor agonists: new therapeutic targets for drug development. Trends in Pharmacological Sciences, 20: 459-465.
Tavakol M., Khodaei H. and Nasr J. 2015. Ginger powder effect on the immune system in broilers exposed to Salmonella infection. Der Pharma Chemica, 7: 266-269.
Wegener H. C., Aarestup F. M., Gerner-Smidt P. and Bager F. 1999. Transfer of antibiotic resistant bacteria from animal to man. Acta Veterinaria Scandinavica, 92: 51-57.
Zhang G. F., Yang Z. B., Wang Y., Yang W. R., Jiang S. Z. and Gai G. S. 2009. Effects of ginger root (Zingiber officinale) processed to different particle sizes on growth performance, antioxidant status, and serum metabolites of broiler chickens. Poultry science, 88: 2159-2166.
Zhao X., Yang Z. B., Yang W. R., Wang Y., Jiang S. Z. and Zhang G. G. 2011. Effects of ginger root (Zingiber officinale) on laying performance and antioxidant status of laying hens and on dietary oxidation stability. Poultry science, 90: 1720-1727.
Zhou H., Deng Y. and Xie Q. 2006. The modulatory effects of the volatile oil of ginger on the cellular immune response in vitro and in vivo in mice. Journal of Ethnopharmacology, 105: 301-305. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,548 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 770 |