تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,073 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,149,568 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,857,541 |
تعیین سطح مناسب جایگزینی بقایای لوبیا با کاه گندم یا سیلاژ ذرت در جیره پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 23-30 اصل مقاله (164.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2018.9286.1272 | ||
نویسندگان | ||
پیمان عینی پور1؛ مرتضی چاجی* 2؛ محسن ساری2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
آزمایش حاضر به منظور یافتن مقدار مناسب استفاده از بقایای لوبیا و یافتن جایگزین مناسب آنها در جیره برههای پرواری انجام شد. برای تعیین ارزش غذایی بقایای لوبیا، ترکیب شیمیایی آن اندازهگیری شد. سپس نه جیره آزمایشی تهیه شدند که در آنها، مقادیر صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد بقایای لوبیا جایگزین کاه گندم یا سیلاژ ذرت شد. از روش تولید گاز و هضم دو مرحلهای برای تعیین قابلیت هضم و تخمیر این جیرهها استفاده شد. غلظت پروتئین و چربی بقایای لوبیا، کاه گندم و سیلاژ ذرت مورد استفاده در آزمایش حاضر به ترتیب برابر با ۹/۶ و ۶/۳، ۴/۷ و ۰/۹، ۸/۱ و ۰/۳ درصد بود. جایگزینی ۷۵ و ۱۰۰ درصد بقایای لوبیا با کاه گندم و تمام سطوح جایگزینی آن با سیلاژ ذرت منجر به افزایش معنیدار تولید گاز شد. نرخ تولید گاز در جایگزینی ۷۵ و ۱۰۰ درصد بقایای لوبیا با سیلاژ ذرت نسبت به شاهد و جیرههایی که ۲۵ و ۵۰ درصد بقایای لوبیا با کاه گندم جایگزین شده بود، افزایش نشان داد. بازده تولید توده زنده میکروبی در جیرهای که در آن ۱۰۰ درصد کاه گندم با بقایای لوبیا جایگزین شده بود، بیشترین مقدار بود (۶۵ درصد) و با جیره شاهد (۵۰/۶۰ درصد) اختلاف معنیداری داشت. جایگزینی بقایای لوبیا تاثیری بر قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی نداشت. بنابراین، سطوح ۷۵ و 100 درصد بقایای لوبیا جایگزین با کاه گندم و یا 25 و 50 درصد به صورت جایگزین با سیلاژ ذرت بهترین نتیجه را نشان دادند و میتوان برای استفاده در جیرههای پرواری توصیه کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
بقایای لوبیا؛ توده زنده میکروبی؛ تولید گاز؛ هضم پذیری | ||
مراجع | ||
خادم ع. ا. و شریفی م. 1389. اصول علمی و عملی پرورش گاوهای گوشتی. ایران: انتشارات دانش نگار. 197ص. رزم آذر و.، تربتی نژاد ن.، سیف دواتی ج. و حسنی س. 1391. بررسی خصوصیات شیمیایی، تخمیر شکمبهای و قابلیت هضم دانه ماشک، خلر و گاودانه به روشهای آزمایشگاهی. پژوهشهای علوم دامی، ۲۲ (2): ۱۱۹-۱۰۷. قربانی ک.، اعظمی کردستانی ت. و یاراحمدی ب. 1384. بررسی ارزش غذایی انواع حبوبات کشت شده در استان لرستان. همایش ملی حبوبات، مشهد، ایران. کوچکی ع. ر. و بنایان اول م. 138۸. زراعت حبوبات. ایران: انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. 45ص. مجنون حسینی ن. 1387. زراعت و تولید حبوبات (حبوبات در ایران). ایران: انتشارات جهاد دانشگاهی تهران، تهران: 40 ص. صص 163-154. AOAC. 2006. Official methods of analysis Proximate Analysis and Calculations, Association of Analytical Communities, 17th edition, Gaithersburg, MD.
Blümmel M., Karsli A. and Russel J. R. 2003. Influence of diet on growth yields of rumen microorganisms in vitro and in vivo: Influence on growth yields of variable carbon fluxes to fermentation products. British Journal of Nutrition, 90: 1–11.
Elemam M. B., Fadelelseed A. M. and Salih A. M. 2009. Growth performance, digestibility, n-balance and rumen fermentation of lambs fed different levels of deep-stack broiler litter. Research Journal of Animal and Veterinary Sciences, 4: 9-16.
Georing H. K. and VanSoest P. J. 1970. Forage fiber analysis: apparatus, reagents, procedures, and some applications, Agriculture Hand book. No. 379, USDA.
Haddi M. L., Filacorda S., Meniai K., Rollin F. and Susmel P. 2003. In vitro fermentation kinetics of some halophyte shrubs sampled at three stages of maturity. Animal Feed Science and Technology, 104: 215-225.
Mahala A. G., Fadel E. and AbdelNasir M. A. 2007. Chemical composition and in vitro gas production characteristics of six fodder trees leaves and seeds. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 3(6): 983-986.
Menke K. H. and Steingass H. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7–55.
NRC. 2007. Nutritional requirements of small ruminants. National Academy Press, Washington, D.C., USA.
Negesse T., Patra A. K., Dawson L. J., Tolera A., Merkel R. C., Sahlu T. and Goetsch A. L. 2007. Performance of Spanish and Boer × Spanish doelings consuming diets with different levels of broiler litter. Small Ruminant Research, 69: 187-197.
Oldick B. S. and Firkins J. L. 2000. Effects of degree of fat saturation on fiber digestion and microbial protein synthesis when diets are fed twelve times daily. Journal of Animal Science, 78: 2412–2420.
Orskov E. R. and McDonald I. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agriculture Science, 92:499–503.
Potter P., Perry A., Stockert P. and Hal A. 2016. Fundamental of nursing. Mosby year book, St, Louis, Mo, pp. 1697-1704.
Tilley J. M. A. and Terry R. A. 1963. A two stage technique for the in digestion of forage crops. Journal of the British Grassland Society, 18: 104-111.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods of dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,701 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 715 |