تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,057 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,774 |
اثر سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد تولید و کیفیت داخلی تخم مرغ در دما و زمان های مختلف نگهداری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 6، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 81-91 اصل مقاله (209.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2018.2757 | ||
نویسندگان | ||
سید علی میرقلنج* 1؛ روح الله کیانفر1؛ حسین جانمحمدی2؛ اکبر تقی زاده2 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
آزمایشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد مرغهای تخمگذار و ماندگاری کیفیت تخممرغ طی نگهداری در دما و زمانهای مختلف طراحی شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن بهصورت چهار تیمار با پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی برای سطوح صفر، 5/1، 3 و 5/4 درصد تفاله انگور استفاده و عملکرد تولید آنها به مدت هشت هفته بررسی شد. در پایان دوره، شش تخممرغ از هر تکرار مربوط به سطح 5/4 درصد تفاله، در دماهای 4 و 27 درجه سانتیگراد و زمانهای 1، 7 و 30 روز پس از تولید، نگهداری و کیفیت داخلی آنها بررسی شد. نتایج نشان داد که با تغذیه 5/4 درصد تفاله انگور به مدت هشت هفته، درصد تولید، وزن تخممرغ، توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک برای تولید تخممرغ پرندگان تحت تاثیر قرار نگرفت، اگرچه مصرف خوراک کاهش یافت (05/0>P). نتایج آزمایش نگهداری تخممرغ در دما و زمانهای مختلف نیز نشان داد که با افزایش سطح تفاله به 5/4 درصد، pH سفیده کاهش و واحد هاو افزایش یافت. اثرات متقابل نیز نشان داد که 5/4 درصد تفاله انگور در جیره، توانست به طور معنیداری تغییرات pH سفیده و واحد هاو را در طول زمان نگهداری محدودتر کند. به طور کلی، میتوان تا 5/4 درصد تفاله انگور در جیره مرغهای تخمگذار در دوره پس از تولکبری اجباری بدون اثر منفی بر عملکرد استفاده کرد و خاصیت آنتیاکسیدانی تفاله انگور میتواند افت کیفی تخممرغ را در زمان نگهداری محدودترکند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته سفیده؛ تفاله انگور؛ تولکبری؛ تولید تخم مرغ؛ واحد هاو | ||
مراجع | ||
Ahn D. U., Sell J. L., Chamruspollert C. Jo M. and Jeffery M. 1999. Effect of dietary conjugated linoleic acid on the quality characteristics of chicken eggs during refrigerated storage. Poultry Science, 78: 922–928.
Arija I. and Saura-Calixto F. 2008. Effect of grape pomace concentrate and vitamin E on digestibility of polyphenols and antioxidant activity in chickens. Poultry Science, 87: 307–316.
Banerjee K. M., Keener L. and Lukito V. D. 2011. Influence of carbon dioxide on the activity of chicken egg white lysozyme. Poultry Science, 90: 889–895.
Brenes A., Viveros A., Goni I., Centeno C., Saura-Calixto F. and Arija I. 2010. Effect of grape seed extract on growth performance, protein and polyphenol digestibilities, and antioxidant activity in chickens. Spanish Journal of Agriculture Research, 8: 326–333.
Chukwuka O. K., Okoli I. C., Okeudo N. J., Udedibie A. B. I., Ogbuewu I. P., Aladi N. O., Iheshiulor O. M. and Omded A. A. 2011. Egg quality defects in poultry management and food safety. Asian Journal of Agricultural Research, 5: 1-16
Funk E. M. 1948. The relation of yolk index determined in natural position to the yolk index as determined after separating the yolk from the albumen. Poultry Science, 367.
Gajcevic Z., Kralik G., Has-Schon E. and Pavic V. 2009. Effects of organic selenium supplemented tolayer diet on table egg freshness and seleniumcontent. Italian Journal of Animal Science, 8: 189-199.
Goni I., Brenes A., Centeno C., Viveros A., Saura-Calixto F., Rebolé A., Arija I. and Estevez R. 2007. Effect of dietary grape pomace and vitamin E on growth performance, nutrient digestibility, and susceptibility to meat lipid oxidation in chickens. Poultry Science, 86: 508–516.
Haugh R. R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. The U.S. Egg & Poultry Magazine, 43: 522–555.
Hughes R. J., Brooker J. D. and Smyl C. 2005. Growth rate of broiler chickens given condensed tannins extracted from grape seed. Australian Poultry Science Symposium, 17: 65–68.
Kara K., Güçlü, B. K., Kocaoğlu B., Baytok E. and Şentürk M. 2016. Effects of grape pomace supplementation to laying hen diet on performance, egg quality, egg lipid peroxidation and some biochemical parameters. British Poultry Science, 44: 303-310.
Kara K. and Kocaoglu-Guclu B. 2012.The effects of different molting methods and supplementation of grape pomace to the diet of molted hens on postmolt performance, egg quality and peroxidation of egg lipids. Journal of Faculty of Veterinary Medicine University of Erciyes, 9: 183–196.
Kirk S., Emmans G. C., McDonald R. and Arnot D. 1980. Factors affecting the hatchability of eggs from broiler breeders. British Poultry Science, 21: 37-53.
Lau D. W. and King A. J. 2003. Pre- and post-mortem use of grape seed extract in dark poultry meat to inhibit development of thiobarbituric acid reactive substances. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 51: 1602–1607.
Nyachotti C. M., Atkinson J. L. and Leeson S. 1997. Sorghumtannins: A review. World’s Poultry Science Journal, 53: 5–21.
Pappas A. C., Acamovic T. and Sparks N. H. C. 2005. Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on egg quality during storage. Poultry Science, 84: 865-874.
Sahin N., Akdemir F., Orhan C., Kucuk O., Hayirli A. and Sahin K. 2008. Lycopene-enriched quail egg as functional food for humans. Food Research International, 41: 295–300.
SAS User’s Guide. 2009. Version 9.2 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Sayago-Ayerdi S. G., Brenes A., Viveros A. and Goni I. 2009.Antioxidative effect of dietary grape pomace concentrateon lipid oxidation of chilled and long-term frozen stored chicken patties. Meat Science, 83: 528–533.
Shi J., Yu J., Pohorly J. E. and Kakuda Y. 2003. Polyphenolics ingrape seeds-biochemistry and functionality. Journal of Medical Food, 6: 291–299.
Siegel H. S. 1980. Physiological stress in birds. Biological Sciences, 30: 529–533.
Silici S., Kocaoğlu-Güçlü B. and Kara K. 2011. Effect of supplementation of crushed grape seed on breeding quail (CoturnixCoturnix Japonica) diet on production, hatching performance, and egg quality. Journal of Health Science Erciyes, 20: 68–76.
Silversides F. G. and Scott T. A. 2001. Effect of storage and layer age on quality of eggs from two lines of hens. Poultry Science, 80: 1240–1245.
Skrivan M., Skrivanova V., Dlouha G., Branyikova I., Zachleder V. and Vitova M. 2010. The use of selenium-enriched alga Scenedesmusquadricaudain a chicken diet. Czech Journal of Animal Science, 55: 565–571. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,207 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 791 |