تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,082 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,200,636 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,876,129 |
اثر بتائین بر عملکرد و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 6، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 75-85 اصل مقاله (946.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2542 | ||
نویسندگان | ||
زاهد عزیز مسگری1؛ محسن دانشیار* 2؛ علی میرزا آقازاده2؛ غلامرضا نجفی3؛ فرهاد فرهنگ پژوه4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3استادیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | ||
4دانشجوی دکتری علوم آزمایشگاهی، گروه انگلشناسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر بتائین بر رشد، وزن و طول بخشهای مختلف روده و ریختشناسی روده کوچک در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام گرفت. دویست قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار به ازای هر تیمار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف صفر، ۰۵/۰، ۱/۰ و ۲/۰ درصد بتائین بودند. جیرههای آزمایشی در دوره پایانی (42-25 روزه) و در شرایط تنش حرارتی 32 درجه سانتیگراد (به صورت دورهای از 9 صبح تا 5 عصر) مورد مصرف قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بتائین اثر معنیداری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک نداشت، ولی مصرف سطوح 1/0 (001/2) و 2/0 (98/1) درصد بتائین ضریب تبدیل خوراک را به صورت عددی در مقایسه با شاهد (06/2) بهبود داد (08/0P=). عمق کریپت ایلئوم جوجههای تغذیه شده با سطح 1/0 درصد بتائین (µm 40/72) به طور معنیداری پایینتر از مقدار مربوط به شاهد (60/85) بود (05/0P<). همچنین استفاده از سطوح ۰۵/۰ (µm 165)، ۱/۰ (µm 60/181) و ۲/۰ (µm 60/170) درصد بتائین موجب کاهش عددی ضخامت لایه عضلانی ژوژنوم در مقایسه با شاهد (µm 60/196) شد (09/0=P). در کل، در این آزمایش مصرف سطوح 1/0 و 2/0 درصد بتائین از راه کاهش عمق کریپت ایلئوم و ضخامت لایه عضلانی ژوژنوم موجب بهبود وضعیت دستگاه گوارش و در نتیجه عملکرد جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بتائین؛ تنش گرمایی؛ عمق کریپت؛ ضخامت لایه عضلانی | ||
مراجع | ||
Altan O., Pabuccuoglu S. and Bayraktar H. 2003. Effect of heat stress in oxidative stress, lipid peroxidation and some stress parameters in broilers. British Poultry Science, 44: 545-550.
Attia Y., Hassan R. A., Shehata M. H. and Abd-El-Hady S. B. 2005. Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as affected by betaine addition to diets containing 2. Different levels of methionine. International Journal of Poultry Science, 4: 856-865.
Burkholder K. M., Thompson K. L., Einstein M. E., Applegate T. J. and Patterson J. A. 2008. Influence of stressors on normal intestinal microbiota, intestinal morphology, and susceptibility to Salmonella enteritidis colonization in broilers. Poultry Science, 87: 1734–1741.
Cera K. R., Mahan D. C. and Cross R. P. 1988. Effect of age, weaning and post weaning diet on small intestinal growth and jejunal morphology in young swine. Journal of Animal Science, 66: 665-674.
Cosen-Binker L. I., Binker M. G., Negri G. and Tiscornia O. 2004. Influence of stress in acute pancreatitis and correlation with stress-induced gastric ulcer. Pancreatology, 4: 470–484
Fernandwz-Figates I., Conde-Aguilera J. A., Nieto R., Lachica M. and Aguilera J. F. 2008. Synergistic effects of betaine and conjugated Linoleic acid on growth and carcass composition of growing Ibeian pigs. Journal of Animal Science, 86: 102-111.
Jahanian R. and Rahmani H. R. 2008. The effect of dietary fat level on the response of Broiler chicks to Betaine and choline supplement. Journal of Biological Science, 8: 362-367.
Hassan R. A., Attia Y. A. and El-Ganzory E. H. 2005. Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as affected by betaine addition to diets containing I. Different levels of choline. International Journal of Poultry Science, 4: 840-850.
Honarbakhsh S. S., Zaghari M. and Shivazad M. 2007. Can exogenous betaine be effective osmolyte in broiler chicks under water salinity stress? Asian-Australasian Journal of Animal Science, 20:1729-1737.
Kettunen H., Tiihonena K., Peuranena S., Saarinena M. T. and Remusb I. C. 2001. Dietary betaine accumulates in the liver and intestinal tissue and stabilizes the intestinal epithelial structure in healthy and coccidia infected broiler chicks. Comparative Biochemistry and Physiology, 130: 759-769.
Konca Y. and Kirkpinar F. 2008. Effect of betaine on performance, carcass, bone and blood characteristics of broilers during natural summer temperatures. Journal of Animal and Veterinary Advances, 7: 930-937.
Klasing K. C., Adler K. L., Remus J. C., Calvert C. C. 2002. Dietary betaine increases intraepithelial lymphocytes in the duodenum of coccidian- infected chicks and increases functional properties of phagocytes. Journal of Nutrition, 132: 2274-2282.
Kidd M. T., Ferket P. R. and Garlich J. D. 1997. Nutritional and osmo-regulatory functions of betaine. World’s Poultry Science Journal, 53: 125-139.
Mitchell M. A. and Carlisle A. J. 1992. The effects of chronic exposure to elevated environmental temperature on intestinal morphology and nutrient absorption in the domestic fowl (Gallus domesticus). Comparative Biochemistry and Physiology, 101 A: 137–142.
Mongin P. 1976. Ionic constituents and osmolality of the small intestinal fluids of the laying hen. British Poultry Science, 17: 383-392.
Mahmoudnia N. and Madani Y. 2012. Effect of betaine on performance and carcass composition of broiler chicken in warm weather. International Journal of Agriculture, 2: 675-683.
Puchala R., Zabielski R., Lesniewska P., Gralak V., Kiela P. and Barej W. 1998. Influence of duodenal infusion of betaine or choline on blood metabolites and duodenal electrical activity in Friesian calves. Journal of Agriculture Science, 131: 321- 327.
Ratriyano R., Mosenthin R., Bauer E. and Eklund M. 2009. Metabolic osmoregulatory and nutritional functions of betaine in monogastric animals. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 22: 1461-1476.
Sakomura N., Barbosa N., Longo F., Silva E., Bonato M. and Fernandes J. 2013. Effect of dietary betaine supplementation on the performance, carcass yield, and intestinal morphometrics of broilers submitted to heat Stress. Brazilian Journal of Poultry Science, 15: 105-112.
Schutte J. B., Jong J., Smink W. and Pack M. 1997. Replacement value of betaine for DL- methionine in male broiler chicks. Poultry Science, 76: 321-325.
Sun H., Yang R., Yang Z. B., Wang Y., Jiang S. Z. and Zhang G. G. 2008. Effects of betaine supplementation to methionine deficient diet on growth performance and carcass characteristics of broilers. American Journal of Animal and Veterinary Science, 3: 78-84.
Tarachai P. and Yamauchi K. 2000. Effects of luminal nutrient absorption, intraluminal physical stimulation and ileus morphology following feed withdrawal in chickens. Poultry Science, 79: 1578-1585.
Tucker L. A. and Remus J. 2001. The effect of betaine on performance, water balance and gut integrity of coccidiosis-infected poultry and its potential benefit in AGP-free diets. British Poultry Science, 42: 108-109.
Ueland P. M., Holm P. and Hustad S. 2005. Betaine: a key modulator of one-carbon metabolism and homocysteine status. Clinical Chemistry Laboratory Medicine, 43: 1069–1075.
Zhan X. A., Li X. J. and Zhao Q. 2006. Effects of methionine and betaine supplement on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broiler. British Poultry Science, 47: 576-580.
Yusuf K., Figen K., Selim M. and Erdal Y. 2008. Effects of betaine on performance, carcass bone and blood characteristics of broiler during natural summer Temperatures. Journal of Animal and Veterinary, 7: 930-937. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,136 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,114 |