تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,079 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,192,726 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,873,480 |
اثر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره ای بر کیفیت گوشت، اسیدیته روده و وضعیت اکسیداسیونی سرم خون جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 51-61 اصل مقاله (216.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2541 | ||
نویسندگان | ||
مریم نوبخت1؛ حسن درمانی کوهی* 2؛ مازیار محیطی اصلی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و هر تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1 و 2- جیرههای فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3 و 4- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 5 و 6- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. در پایان آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خونگیری جهت بررسی کیفیت گوشت ران و pH محتویات ایلئوم کشتار شدند. جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی منجر به کاهش در مالوندیآلدئید، کاهش معنیدار کلسترول و افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز سرم خون شد (05/0P<). ارزیابی گوشت تفاوت معنیداری را بین تیمارهای آزمایشی در معیارهای روشنایی، قرمزی، زردی، ظرفیت نگهداری آب، افت پخت و افت خونابه نشان نداد (05/0<P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی در کل دوره موجب کاهش معنیدار در pH محتویات ایلئوم شد (05/0>P). جیرههای حاوی چربی موجب کاهش غیر معنیدار در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و افزایش مالوندیآلدئید و کلسترول سرم خون شد (05/0<P). در کل، استفاده از عصاره آویشن شیرازی با تقویت سیستم آنتیاکسیدانی، موجب کاهش میزان اکسیداسیون لیپید سرم، کاهش کلسترول سرم و بهبود pH محتویات دستگاه گوارشی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه های گوشتی؛ چربی جیره ای؛ عصاره آویشن شیرازی؛ کیفیت گوشت؛ وضعیت آنتی اکسیدانی سرم | ||
مراجع | ||
رئیسی م.، صفامهر ع. ر. و حبیبی ر. 1393. اسانسهای آویشن و پونه کوهی در جیره جوجههای گوشتی: اثرات بر عملکرد، شاخصهای آنتیاکسیدانی و فراسنجههای بیوشیمیایی خون. مجله علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 105: 120-103. شهسواری ن.، برزگر م. ،سحری م. و نقدیبادی ح. 1387. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه آویشن شیرازی در روغن سویا. فصلنامه گیاهان دارویی، 28: 68-56. Al-Kassie G. A. M. 2009. Infulance ef two plant extacts derived from thyme and cinnamon on broiler performance. Pakistan Veterinary Journal, 29: 169-173.
Baynes J. W. 1991. Perspective in diabetes. Role of oxidative stress in development of complication in diabetes. Diabetes, 40: 405-41.
Bertram H. C., Andersen H. J., Karlsson A. H., Horn P., Hedegaard J., Norgaard L. and Engelsen S. B. 2003. Prediction of technological quality (cooking loss and Napole yield) of pork based on fresh meat characteristics. Meat Science,65:707–712.
Boutoh P. E., Harise W. R. and Shortose W. R. 1971. Effect of Ultiamit pH on upon the water holding capacity and enderness of mution. Food Science, 36: 435-39.
Bolukbasi S. C., Erhan M. K. and Ozkan A. 2006. Effect of dietary thyme oil and vitamin on growth, lipid oxidation, meat fatty acid composition and serum lipoproteins of broilers. South African Journal of Animal Science, 36: 189-196.
Case G. L., He L., Mo H. and Elson C. E. 1995. Induction of geranyle pyrophosphatase activity by cholesterol-suppressive isoprenoids. Lipids, 30: 357-359.
Christensen L. B. 2003. Drip loss sampling in porcine m. longissimus dorsi. Meat Science, 63: 469-477.
CIE. 1978. International Commission on Illumination, Recommendations on Uniform Colour Spaces, Colour Difference Equations, Psychometric Colour Terms. CIE Publication. Bureau Central de la CIE, Paris, France.
Ciftci M., Ulku G., Abdurrauf Y., Okkes Y. and Bestami D. 2010. Effects of dietary antibiotic and cinnamon oilsupplementation on antioxidative enzyme activities, cholesterol levels and fatty acid composition of serumand meat in broiler chickens. Acta Veterinary, 79: 33-40.
Demir E., Sarica S., Ozcan M. A. and Suicmez M. 2003. The use of natural feed additives as alternatives for antibiotic growth promoter in broiler diets. British Poultry Science, 44: S44-S45.
Doyle E. 2004. Saturated fat and beef fat as related to human health. A review of the scientific literature. Food Research International. UW-Madison, 39 pages.
Elson C. E. and Qureshi A. A. 1995. Coupling the cholesterol- and tumor-suppressive actions of palm oil to the impact of its minor constituents on 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A reductase activity. Essential fatty acids, 52: 205-208.
Harris E. D. 1992. Regulation of antioxidant enzyme. Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology, 6: 2675-2683.
Halliwell B. 1997. Antioxidants and human disease: a general introduction. Nutrition Reviews, 55: S44-S49.
Hashemipour H., Kermanshahi H., Golian A. and Veldkamp T. 2013. Effect of thymol and carvacrol feed supplementation on performance, antioxidant enzyme activities, fatty acid composition, digestive enzyme activities, and immune response in broiler chickens. Poultry Science, 92: 2059-2069.
Izat A. L., Tidwell N. M., Thomas R. A., Reiber M. A., Adams M. H., Colberg M. and Waldroup P. W. 1990. Effects of buffered propionic acid in diets on the performance of broiler chicken and on microflora of the intestine and carcass. Poultry Science, 69: 818-826.
Jamshidi M., Ahmadi Ashtiani H. R., Rezazade S. H. A., Fatehi Azad F., Mazandarani M. and Khaki A. 2010. Study on phenolics and antioxidant activity of some selected plant of Mazandaran province. JournalofMedicinal PlantsResearch, 9(34): 177-183.
Jamroz D., Orda I., Kamel C., Wiliczkiewicz A., Wertelecki T. and Skorupinska I. 2003. The influence of phytogenic extracts on performance, nutrient digestibility, carcass characteristics and gut microbial status in broiler chickens. Animal Feed Science,12: 583-596.
Jebelli Javan A., Ghazvinian Kh., Mahdavi A., Javaheri Vayeghan A., Staji H. and Ghaffari Khaligh S. 2013. The effect of dietary Zataria multiflora Boiss. essential oil supplementation on microbial growth and lipid peroxidation of broiler breast fillets during refrigerated storage. Journal of Food Processing and Preservation, 7: 881-888.
Lennernas M., Fjellstrom C., Becker W., Giachetti I., Schmitt A. and Remaut de Winter A. 1997. Influences on food choice perceived to be important by nationally-representative samples of adults in the European Union. European Journal of Clinical Nutrition, 41: S8–S15.
Lovrić J., Mesić M., Macan M., Koprivanac M., Kelava M. and Bradamante V. 2008. Measurement of malondialdehyde (MDA) level in rat plasma after simvastatin treatment using two different analytical methods. Periodicum Biologorum, 110(1): 63-68.
Luna A., Lábaque M. C., Zygadlo J. A. and Marin R. H. 2010. Effects of thymol and carvacrol feed supplementation on lipid oxidation in broiler meat. Poultry Science, 89: 366-370.
Mehdipour Z., Afsharmanesh M. and Sami M. 2013. Effects of supplemental thyme extract (Thymus vulgaris L.) on growth performance, intestinal microbial populations, and meat quality in Japanese quails. Comparative Clinical Pathology. 23(5):1503-1508.
Mikulski D., Zdunczyk Z. Z., Moayyedi P. and Juskiewicz J. 2008. Effects of organic acids or natural plant extracts added to diets for turkeys on growth performance, gastro intestinal tract metabolism and carcass characteristics. Journal of Animal and Feed Sciences, 17: 233-246.
Mirzaei-Aghsaghali A., Syadati S. A. and Fathi H. 2012. Some of thyme (Thymus vulgaris) properties in ruminant’s nutrition. Annals of Biological Research, 3: 157-162.
Moav R. 1995. Fat supplementation to poultry diet. Misset World Poultry, 11 (10): 57-58.
Najafi P. and Torki M. 2010. Performance, blood metabolites and immunocompetaence of broiler chicks fed diets included essential oils of medicinal herbs. Journal of Animal and Veterinary Advances, 7: 1164-1168.
Nitsan Z., Dvorin A., Zoref Z. and Mokady S. 1997. Effect of added soybean oil and dietary energy on metabolizable and net energy of broiler diets. British Poultry Science, 38: 101-106.
Özdogan M. and Akşit M. 2003. Effects of feeds containing different fats on carcass and blood parameters of broilers. Applied Poultry Research, 12(3): 251-256.
Paglia D. E. and Valentine W. N. 1967. Studies on quantitative and qualitative characterization erythrocyte glutathione peroxidase. Journal of Laboratory and Clinical Medicine, 70: 158-69.
Placha I., Takacova J., Ryzner M., Cobanova K., Laukova A., Strompfova V., Venglovska K. and Faix S. 2013. Effect of thyme essential oil and selenium on intestine integrity and antioxidant status of broilers. British Poultry Science, 27: 15-21.
Pourreza J., Tabeidian A. and Sadeghi G. 2005. Effects of dietary protein levels and soybean oil supplementation on broilerperformance. International Journal of Poultry Science, 4: 799-803.
Ricke S. C. 2003. Perspectives on the use of organic acids and short chain fatty acids as antimicrobials. Poultry Science, 82: 632-639.
Sarica S., Ciftci A., Demir A., Kilinc K. and Yildirim Y. 2005. Use of an antibiotic growth promoter and two herbal natural feed additives with and without exogenous enzymes in wheat based broiler diets. South African Journal of Animal Science, 35: 61-72.
Sengul T., Yurtseven S., Cetin M., Kocyigit A. and Sogut B. 2008. Effect of thyme (T. vulgaris) extract on fattening performance, some blood parameters, oxidative stress and DNA damage in Japanese quails. Journal of Animal and Feed Science, 17: 608-620.
Soede J. I. 2005. Fat digestive physiology and exogenous emulsifiers. World Poultry, 21(4).
Toghyani M., Tohidi M., Gheisari A. B. and Tabeidian S. A. 2010. Performance, immunity, serum biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. African Journal of Biotechnology, 9(40): 6819-6825.
Tollba A. A. H., Shabaan S. A. M. and Abdel-Mageed M. A. A. 2010. Effect of using aromatic herbal extract and blended with organic acids on productive and physiological performance of poultry. 2. The growth during cold winter stress. Egyptian Poultry Science Journal, 30(1): 229-248.
Vagi E., Simandi B., Suhajda A. and Hethelyi E. 2005. Essential oil composition and antimicrobial activity of Origanum majorana L. extracts obtained with ethyl alcohol and super critical carbon dioxide. Food Research International, 38: 51-57.
Youdim K. A. and Deans S. G. 2000. Effect of thyme oil and thymol dietary supplementation on the antioxidant status and fatty acid composition of the ageing rat brain. British Journal of Nutrition, 83: 87-93.
Zubair A. K. and Leeson S. 1996. Compensatory growth in the broiler chicken: a review. Worlds Journal of Poultry Science, 52: 189-201. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,250 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,084 |