تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,506 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,081 |
اثر جیره نویسی بر اساس نسبتهای مختلف اسیدهای آمینه ایدهآل بر سیستم ایمنی، فراسنجه های خونی و اجزای لاشه جوجه های گوشتی در دوره پایانی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 63-73 اصل مقاله (710.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2303 | ||
نویسندگان | ||
احسان صالحی فر* 1؛ محمود شیوازاد2؛ فرهاد فرودی3؛ محمد چمنی4؛ رضا بهاری کاشانی5 | ||
1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، گروه علوم دامی، مشهد، ایران | ||
2استاد گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، واحد ورامین و پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
4دانشیار گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
5استادیار گروه علوم دامی ، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، اثر الگوهای مختلف اسید آمینه ایدهآل بر پاسخ سیستم ایمنی، فراسنجههای خونی و لاشه جوجههای گوشتی آرین در دوره پایانی (42-29 روزگی) در دو جنس نر و ماده، بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل 2×7 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 840 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده آرین در 14 تیمار، چهار تکرار و تعداد 15 جوجه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل ترکیب الگوهای اسید آمینه ایدهآل و توصیههای آرین (IICP, CVB, Feedstuff, NRC, ROSS, RPANوArian) و جنس (نر و ماده) میباشد. در 35 روزگی به دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی تزریق آنتیژن انجام شد و در 42 روزگی تیتر پادتن تعیین گردید. در انتهای آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه خونگیری و کشتار شدند و مقادیر پروتئین تام، آلبومین، نیتروژن اورهای، کراتینین، اسید اوریک و وزن تیموس، طحال و بورس فابریسیوس و اجزای لاشه مورد اندازهگیری قرار گرفت. الگوهای NRC (199/2) و RPAN (172/2) بیشترین عیار پادتن را تولید کردند (05/0 P<). اثر الگوهایاسیدهای آمینه ایدهآل بر مقادیر اسید اوریک (542/8) و نیتروژن اورهای (850/1) معنیدار بود (05/0 P<). وزن نسبی لاشه در الگوی NRC (867/%71) آرین (804/%71)، ROSS (824/%70) و RPAN (091/%71) اختلاف معنیداری نشان داد (05/0 P<). بررسی نتایج پاسخ سیستم ایمنی، فاکتورهای خونی و خصوصات لاشه نشان داد که پاسخ جوجههای گوشتی آرین به نسبتهای مختلف اسید آمینه، متفاوت است و بهترین نتایج در الگوی RPAN مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدآمینه ایده آل؛ پاسخ ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ فراسنجه های خونی | ||
مراجع | ||
Alemi A., Mahdavi M., Shivazad M., Zaghari H., Moravej A., Hosseini J., Mirabdolbaghi A. and Lotfolahiyan H. 2010. Digestible lysine requirement of male and female broiler chicks WPSA (UK Branch) Annual Meeting 13th-14th April. Queen’s University Belfast, UK.
Araujo L. F., Junqueira O. M., Araujo C. S., Faria, D. E. and Andreotti M. O. 2004. Different criteria of feed formulation for broilers aged 43 to 49 days. Brazilian Journal of Poultry Science, 6: 61-64.
Association of Official Analytical Chemists. 1995. Official Methods of Analysis. 16th ed. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC.
Baker D. H. 1994. Ideal amino acid profile for maximal protein accretion and minimal nitrogen excretion in swine and poultry. Proceedings Cornell Nutrition Conference, 56th Meeting, 18-20. October, Rochester, New York, USA. 134-139.
CVB (Central Bureau for Livestock Feeding). 2001. Veevoedertabel (Livestock Feed Table). Central Bureau for Livestock Feeding (CVB), Lelystad, The Netherlands.
D, Mello, J. P. F. 1994. Amino acids in farm animal nutrition. 37-98, 188-245.
Donsbough, A. L., Powell, S., Waguespack, A., Bidner, T. D. and Southern, L. L. 2010. Uric acid, urea, and ammonia concentrations in serum and uric acid concentration in excreta as indicators of amino acid utilization in diets for broilers. Poultry Science, 89: 287-294.
Feedstuff Reference Issue & Lesson Guide. 2008. Feedstuff Ingredient Analysis Table.
Fernandes J. I. M., Murakami A. E., Martins E. N., Sakamoto M. I. and Garcia E. R. M. 2009. Effect of arginine on the development of the pectoralis muscle and the diameter and the protein: deoxyribonucleic acid rate of its skeletal myofibers in broilers. Poultry Science, 88: 1399-1406.
Fontaine J., Hörr J. and Schirmer B. 2001. Near-infrared reflectance spectroscopy enables the fast and accurate prediction of the essential amino acid contents in soy, rapeseed meal, sunflower meal, peas, fishmeal, meat meal products, and poultry meal. Journal of Agricultural Food Chemistry, 49 (1): 57-66.
Fossati, P., Prencipe, L. and Berti, G. 1980. Use of 3,5-dichloro-2- hydroxybenzenesulfonic acid/4-aminophenazone chromogenic system in direct enzyme assay of uric acid in serum and urine. Clinical Chemistry, 26: 227-231.
Gong L. M., Lai C. H., Qiao S. Y., Defa L., Ma Y. M. and Liu Y. L. 2005. Growth performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and serum biochemical parameters of broilers fed low-protein diets supplemented with various ratios of threonine to lysine. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 18(8): 1164-1170.
Hickling D., Guenter W. and Jackson M. E. 1990. The Effect of dietary methionine and lysine and broiler chicken performance and breast meat yield. Canadian Journal of Animal Science, 70: 673-678.
Hiller A., McIntosh D. F. and Van Slyke D. D. 1927. The excretion of albumin and globulin in nephritis. Journal of Clinical Investigation, 4: 235-242.
Hiramoto K. T., Muramatsu T. and Okumura J. 1990. Effect of methionine and lysine deficiencies on protein synthesis in the liver and oviduct and in the whole body of laying hens. Poultry Science, 69: 84-89.
Humphrey B. D., Stephensen C. B., Calvert C. C. and Klasing K. C. 2006. Lysine deficiency and feed restriction independently alter cationic amino acid transporter expression in chicken. Comparative biochemistry and physiology part A, 143: 218-227.
Klasing K. C. 2007. Nutrition and the immune system. Gordon memorial lecture. British Poultry Science, 48: 525-537.
Leclereq B. and Beaumont C. 2001. Effects of genetic potential on the lysine requirement and economic results of simulated broiler flocks. Animal Research, 50: 67-78.
Lotan R., Mokady S. and Horenstein L. 1980. The effect of lysine and threonine supplementation on the immune response of growing rats fed wheat gluten diets. Nutrition Reports International, 22: 313–318.
National Research Council. 1994. 9th ed., National Acad. Press, Washington, DC.
Pack M. and Schutte J. B. 1995. Sulfur amino acid requirement of broiler chicks from fourteen to thirty-eight days of age. 2. Economic evaluation. Poultry Science, 74: 488-493.
Rhone-Poulenc. 1993. Rhodimet TM nutrition guides. Rhone-Poulenc Animal Nutrition. Anatomy Cedex, France.
Ross Broiler Management Manual. 2007. Broiler Nutrition Speciation.
Rostango H.S., Pupa J.M.R. and Pack M. 1995. Diet formulation for broilers based versus digestible amino acids. Journal of Applied Poultry Research, 4(3): 293-299.
Salehifar E., Shivazad M., Foroudi F., Chamani M. and Bahari Kashani R. 2012. Reevaluation of digestible amino acids requirements of male and female broilers based on different ideal amino acids ratios in finisher period. Annals of Biological Research, 3 (3): 1362-1368.
SAS Institute. 2005. SAS Users Guide. SAS Institute Inc., Cary, NC.
Takahashi K., Konashi S., Akiba Y. and Horiguchi M. 1993. Effects of marginal excess or deficiency of dietary methionine on antibody production in growing broilers. Animal Feed Science and Technology, 64: 13-19.
Takahashi K., Konashi S., Akiba Y. and Horiguchi M. 1994. Effects of dietary threonine level on antibody production in growing broilers. Animal Feed Science and Technology, 65: 956-960.
Toledo G. S. P., Lopez J. and Costa P. T. C. 2004. Yield and carcass composition of broilers fed with diets based on the concept of crude protein or ideal protein. Brazilian Journal of Poultry Science, 6(4): 219-224.
Siagbe V. K., Cook M. E., Harper A. E. and Sunde M. L. 1987. Enhanced immune responses in broiler chick fed methionine supplemented diets. Poultry Science, 66: 1147-1154.
Wegmann T. G. and Smithies O. 1966. A simple hemagglutination system requiring small amounts of red cells and antibodies. Transfusion (Phila). 6: 67–73.
Young V. R. and Bier D. M. 1981. Stable isotopes in the study of human protein and amino acid metabolism and requirements. In nutritional factors: modeling effects on metabolic processes, eds: Beers, R.F. and E.G. Basset, Raven press, New York. 267-307. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,447 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,154 |