تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,292 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,884 |
تاثیر جایگزینی نخود پرتوتابی شده با پودر ماهی بر شاخصهای رشد، ترکیبات بدنی و قابلیت هضم ظاهری جیره بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 8، اسفند 1397، صفحه 17-38 اصل مقاله (687.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا حسام پور1؛ رضا ملک زاده ویایه2؛ پروین شورنگ3؛ محمدجواد محمدی* 4؛ دانش مددپور داریونی5 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
2گروه شیلات، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
3پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی، سازمان انرژی اتمی، کرج، البرز | ||
4گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان | ||
5گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف معرفی منبع پروتئینی جدید به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) انجام شده است. در این مطالعه دانه نخود کابلی معمولی (Cicer arietinum) و دانه نخود پرتوتابی شده جایگزین پروتئین پودر ماهی در جیره شد و اثرات آن بر شاخصهای رشد، تغذیهای، قابلیت هضمپذیری و ترکیبات بدنی بچه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در سالن تکثیر و پرورش پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه انجام شد. تعداد 720 عدد ماهی قزلآلا (4 ± 60 گرم) به صورت تصادفی در هشت تیمار با سه تکرار به طور مساوی تقسیم و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. جیرههای آزمایشی شامل غذایی تجاری، غذایی دستساز بدون نخود (شاهد)، جیرههای غذایی 20، 30 و 40 درصد نخود معمولی و غذای حاوی 20، 30 و 40 درصد نخود پرتوتابی شده بودند. زیستسنجی در ابتدا و انتهای دوره (روز 60) انجام شد. نتایج نشان دادند که پرتوتابی تأثیر معنیداری بر ترکیبات غذایی (پروتئین، چربی و ماده خشک) نخود نداشته و شاخصهای رشد در تیمارهای مختلف نداشت (05/0<P)، ولی با افزایش جایگزینی نخود در جیره تغییرات معنیداری در شاخصهای تغذیهای و قابلیت هضم پذیری مشاهده شد (05/0>P). در نتیجه میتوان بیان کرد که افزایش جایگزینی نخود پرتوتابی شده تا حد 40% در جیره بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان تأثیر منفی بر شاخصهای رشد ندارد. لذا پروتئین دانه نخود پرتوتابی شده مورد مناسبی برای جایگزینی با پودر ماهی در فرمول جیره ماهیان است. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگین کمان؛ نخود؛ پرتوتابی؛ شاخصهای رشد؛ هضم پذیری؛ ترکیبات بدنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,494 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,417 |