تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,893 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,551 |
تأثیر تغذیه منابع مختلف چربی در دوره انتقال بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجههای خونی گاوهای شیری هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 5، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 92-100 اصل مقاله (940.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
یحیی رجبی؛ یدالله چاشنی دل؛ عیسی دیرنده* | ||
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تغذیه منابع مختلف چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجههای خونی طی دوره انتقال در گاوهای شیری هلشتاین بود. بدین منظور 60 رأس گاو شیری هلشتاین آبستن چند شکم زایش بر اساس پیشبینی زایش بهطور تصادفی انتخاب شدند. گاوها از روز 21 قبل از زایش تا روز 21 پس از زایش در یکی از سه گروه تیماری قرار گرفتند: 1- جیره کنترل که دارای پودر چربی اشباع (پالم) بود (20= n)، 2- جیره دارای دانه کتان اکسترود شده (20= n) و 3- جیره دارای دانه سویا برشته (20= n). جیرههای آزمایشی از نظر ماده خشک و پروتئین خام یکسان ولی از نظر منبع چربی استفاده شده متفاوت بودند . تولید و ترکیبات شیر بهصورت هفتگی اندازهگیری شد. خونگیری برای سنجش گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات (BHBA)، اسیدهای چرب غیراستریفه (NEFA)، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL)، تریگلیسرید و کلسترول از شروع آزمایش به صورت هفتگی انجام شد. نتایج نشان داد تولید شیر و مصرف خوراک تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت (05/0> P). ترکیبات شیر در بین جیرههای آزمایشی مشابه بود (05/0> P) ولی درصد چربی شیر و مقدار چربی تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت (05/0> P) و در گاوهایی که دانه کتان مصرف کردند کمتر از گروه دانه سویا و گروه کنترل بود. مقدار تریگلیسرید، غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتا هیدروکسی بوتیرات در گاوهایی که دانه کتان اکسترود شده مصرف کردند بهصورت معنیداری کمتر از دو گروه دیگر بود (05/0> P). بهطور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تغذیه جیرههای دارای دانه سویا و دانه کتان اکسترود شده در دوره انتقال با کاهش درصد چربی شیر و غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتاهیدروکسی بوتیرات و همچنین افزایش غلظت گلوکز میتواند در بهبود سلامت پس از زایش نقش مهمی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ دانه کتان اکسترود شده؛ دانه سویا برشته؛ دوره انتقال؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
Allen M. S., Bradford M. J. and Oba M. 2009. The hepatic oxidation theory of the control of feed intake and its application to ruminants. Journal of Animal Science, 87: 3317–3334.
Abughazaleh A. A., Schingoethe D.J, Hippen A. R., Kalscheur K. F. and Whitlock LA. 2002. Fatty acid profiles of milk and rumen digesta from cows fed fish oil, extruded soybean or their blend. Journal of Dairy Science, 85: 2266–2276.
Badiei A., Aliverdilou A., Amanlou H., Beheshti M., Dirandeh E., Masoumi R., Moosakhani F. and Petit H. V. 2014. Postpartum responses of dairy cows supplemented with n-3 fatty acids for different durations during the peripartal period. Journal of Dairy Science, 97: 6391–6399.
Ballou M. A., Gomes R. C., Juchem S. O. and DePeters E. J. 2009. Effects of dietary supplemental fish oil during the peripartum period on blood metabolites and hepatic fatty acid compositions and total triacylglycerol concentrations of multiparous Holstein cows. Journal of Dairy Science, 92: 657-669.
Bauman D. E. and Griinari J. M. 2001. Regulation and nutritional manipulation of milk fat: Low-fat milk syndrome. Livestock Production Science, 70: 15–29.
Bauman D. E., Mather I. H., Wall R. J. and Lock A.L. 2006. Major advances associated with the biosynthesis of milk. Journal of Dairy Science, 89: 1235-1243.
Baumgard L. H., Corl B. A., Dwyer D. A, Saebo A. and Bauman D. E. 2000. Identification of the conjugated linoleic acid isomer that inhibits milk fat synthesis. The American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative and Comparative, 278: 179–184.
Beam S. W. and Butler W.R. 1999. Effects of energy balance on follicular development and first ovulation in postpartum dairy cows. Journal of Reproduction and Fertility, 54: 411–424.
Bremmer D. R., Ruppert L. D., Clark J. H. and Drackley J. K. 1998. Effects of chain length and unsaturation of fatty acid mixtures infused into the abomasum of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 81:176–188.
Butler W. R. 2000. Nutritional interactions with reproductive performance in dairy cattle. Animal Reproduction Science, 60: 449–457.
Chilliard Y., Martin C., Rouel J. and Doreau M. 2009. Milk fatty acids in dairy cows fed whole crude linseed, extruded linseed, or linseed oil, and their relationship with methane output. Journal of Dairy Science, 92: 5199–5211.
Dirandeh E., Towhidi A., Zeinoaldini S, Ganjkhanlou M, Ansari Pirsaraei Z. and Fouladi-Nashta A. 2013. Effects of different polyunsaturated fatty acid supplementations during the postpartum periods of early lactating dairy cows on milk yield, metabolic responses, and reproductive performances. Journal of Animal Science, 91: 713–721.
Dirandeh E., Towhidi A., Ansari Pirsaraei Z, Zeinoaldini S. and Ganjkhanlou M. 2016. Effects of dietary supplementation with different polyunsaturated fatty acids on expression of genes related to somatotropic axis function in the liver, selected blood indicators, milk yield and milk fatty acids profile in dairy cows. Annals of Animal Science, 16: 1045–1058.
Garnsworthy P.C., Lock A., Mann G. E., Sinclair K. D. and Webb R. 2008. Nutrition, metabolism and fertility in dairy cows: 2. Dietary fat content and ovarian function. Journal of Dairy Science, 91: 3824–3833.
Gingras A.A., White P. J., Chouinard P. Y., Julien P., Davis T. A., Dombrowski L., Couture Y., Dubreuil P., Myre A., Bergeron K., Marette A. and Thivierge M. C. 2007. Long-chain omega-3 fatty acids regulate bovine whole-body protein metabolism by promoting muscle insulin signalling to the Akt-mTOR-S6K1 pathway and insulin sensitivity. Journal of Physiology, 15: 269-84.
Griinari, J. M., D. A. Dwyer, M. A. McGuire, D. E. Bauman, D. L. Palmquist, and K. V. V. Nurmela. 1998. Transoctadecenoic acids and milk fat depression in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science. 81:1251–1261.
Jahani- Moghadam M., Mahjoubi E. and Dirandeh E. 2015. Effect of linseed feeding on blood metabolites, incidence of cystic follicles, and productive and reproductive performance in fresh Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 98: 1828-1835.
Mashek D. G., Bertics S. J. and Grummer R. R. 2005. Effects of intravenous triacylglycerol emulsion on hepatic metabolism and blood metabolism in fasted dairy cows. Journal of Dairy Science, 88: 100-109.
NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
Oldick B. S., Staples C. R. and Thatcher W.W. 1997. Abomasal infusion of glucose and fat. Effects on digestion, production and ovarian and uterine function of cows. Journal of Dairy Science, 80:1315-1328.
Palmquist D. L. and Griinari J. M. 2006. Milk fatty acid composition in response to reciprocal combinations of sunflower and fish oils in the diet. Animal Feed Science and Technology, 131: 358-369.
Petit H. V. 2002. Digestion, milk production, milk composition and blood composition of dairy cows fed whole flaxseed. Journal of Dairy Science, 85:1482–1490.
Petit H. V. 2003. Digestion, milk production, milk composition, and blood composition of dairy cows fed formaldehyde-treated flaxseed or sunflower seed. Journal of Dairy Science, 86: 2637–2646.
Petit H. V., Germiquet C. and Lebel D. 2004. Effect of feeding whole, unprocessed sunflower seeds and flaxseed on milk production, milk composition, and prostaglandin secretion in dairy cows. Journal of Dairy Science, 87: 3889–3898.
Petit H. V. and Benchaar C. 2007. Milk production, milk composition, blood composition, and conception rate of transition dairy cows fed different profiles of fatty acids. Canadian Journal of Animal Science. 87:591–600.
Relling, A. E. and Reynolds C.K. 2007. Feeding rumen-inert fats differingin their degree of saturation decreases intake and increases plasma concentrations of gut peptides in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90(3): 1506-1515.
Santos J. E. P., Bilby T.T., Thatcher W.W., Staples C.R. and Silvestre F.T. 2008. Long chain fatty acids of diet as factors influencing reproduction in cattle. Reproduction in Domestic Animal. 43:23–30.
Silvestre F. T., Carvalho T. S. M., Francisco N., Santos J. E. P., Staples C. R., Jenkins T. and Thatcher WW. 2011. Effects of differential supplementation of fatty acids during the peripartum and breeding periods of Holstein cows: I. Uterine and metabolic responses, reproduction, and lactation. Journal of Dairy Science, 94:189–204.
Zachut M., Arieli A., Lehrer H., Livshitz L., Yakoby S, and Moallem U. 2010. Effects of increased supplementation of omega-3 fatty acids to transition dairy cows on performance and fatty acid profile in plasma, adipose tissue, and milk fat. Journal of Dairy Science, 93:5877–5889. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,950 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,129 |