تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,958 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,884,362 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,708,204 |
اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 23-32 اصل مقاله (626.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیه مهدی زاده1؛ مهرداد محمدی* 2؛ مازیار محیطی اصلی3 | ||
1دانش آموخته دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3عضو هیات علمی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
اثر افزودن سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای خون و میکروفلور روده بلدرچینهای ژاپنی با استفاده از 280 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل صفر، 5/0، 1، 5/1 و2 میلیلیتر عصاره آبی سیر در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. در روز 42 آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین به صورت تصادقی انتخاب و نمونهگیری از ایلئوم به منظور تعیین وضعیت میکروفلور صورت گرفت و سپس لاشه آنها تجزیه شد. در روز 42 از ورید بال دو قطعه بلدرچین (یک نر و یک ماده) از هر قفس نمونه خون گرفته شد و پس از جدا کردن سرم، میزان تریگلیسیرید، کلسترول کل، HDL و LDL اندازهگیری شد. افزودن عصاره آبی سیر به آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی اثر معنیداری بر خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی اجزای لاشه و اندامهای داخلی نداشت. طول نسبی قسمتهای مختلف روده کوچک شامل دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و غلظت لیپیدهای سرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<P). اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر بر جمعیت لاکتوباسیلوس و کلیفرم ناحیه ایلئوم روده معنیدار نبود (05/0<P). تعداد پرگنه (CFU/g) اشریشیاکلی بدست آمده از محتویات روده بلدرچینهایی که سطح 2 میلیلیتر عصاره آبی سیر (83/5) دریافت کرده بودند کمتر از گروه شاهد (95/5) بود (05/0>P). به طور کلی میتوان گفت سطوح استفاده شده عصاره آبی سیر بر صفات مورد مطالعه بلدرچین ژاپنی موثر نبود اما سطح 2 میلیلیتر عصاره باعث کاهش اشریشیاکلی روده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ سیر؛ عملکرد؛ لیپیدهای خون؛ فلورمیکروبی | ||
مراجع | ||
پورسینا ب.، میرقلنج ع.، سلیمانی رودی پ.، صدقی م.، و طیبی پور ع. 1393. تاثیر پودر نعناع، آویشن و کاسنی بر عملکرد و بافت شناسی روده جوجههای گوشتی. ششمین کنگره علوم دامی. دانشگاه تبریز، ص 300-301. پورنیا خ.، افتخاری س. م.، و سرایی ح. 1391. اثر سطوح مختلف عصاره سیر بر موفولوژی پرز های روده جوجه های گوشتی نر. مجموعه مقالات پنچمین کنگره علوم دامی از دانشگاه صنعتی اصفهان. 8 تا 9 شهریور، ص 330-334. سالاری ج.، صاحبی اعلاء ف.، کلانتر م.، و صاحبی اعلاء م. 1394. تاثیر پودر سیر بر فراسنجههای عملکردی، متابولیتهای خونی و تخم بلدرچین ژاپنی. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 107: 161-168. خرمکی س. 1393. اثر افزودن پودر سیر و شوید بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجههای خون جوجههای گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام، دانشگاه گنبد کاووس. شکوهمند م. 1387. پرورش بلدرچین، تالیف،انتشارات نوربخش، 160 ص. شهریار م.، طغیانی م.، محمودی ا.، و معماریان س. 1391 .تأثیر سطوح مختلف دانه رازیانه بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه گوشتی. پنجمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه صنعتی اصفهان. ص 497-499. لطفیپور م.، شاکری ف. 1393. راهنمای کامل پرورش بلدرچین. انتشارات موسسه تحقیقات علوم دامی، 148 ص. محیطی اصلی م.، حسینی س.، ع. میمندی پور ا.، و مهدوی ع. 1389. گیاهان دارویی در تغذیه دام و طیور. ترجمه، چاپ اول، انتشارات مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ۳۱7ص. Alcicek A., Bozkurt M and Cabukm M. 2003. The effect of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 33 : 89-94.
Augusti K. T. 1977. Hypocholesterolemic effect of garlic (Allium sativum). Indian Journal of Experimental Biology, 15: 489-490.
Barrow P. A. 1992. Probiotics for chickens. Probiotics the Scientific Basis. R. Fuller (Ed). Chapman Hall, London. Pp. 225-259.
Bedford M. R. 2000. Exogenous enzymes in monogastric nutrition- their current value and future benefits. Animal Feed Science and Technology: 86: 1-13.
Bakhshi D. and Arakawa O. 2006. Effects of UV-B irradiation on phenolic compound accumulation and antioxidant activity in Jonathan apple influenced by bagging, temperature and maturation. Journal of Food, Agriculture and Environment, 4(1): 75-79.
Blair R. 2008. Nutrition and feeding of organic poultry. CAB International, Wallingford, Oxfordshire.
Bordia A., Bansal H. C., Arora S. K. and Singh S. V. 1975. Effect of essential oils of garlic and onion on alimentary hyperlipemia. Atherosclerosis, 12: 15- 19.
Borek C. 2001. Antioxidant health effects of aged garlic extract.Journal of Nutrition, 131: 1010- 1015.
Caldwell D. R. and Danzer, C. J. 1998. Effects of allyl sulfides on the growth of predominant gut anaerobes. Current Microbiology, 16: 237-241.
Cowan M. M. 1999. Plant products as antimicrobial agent. Clinical Microbiology Reviews, 12: 564-582.
Ebsunum M. O., Popoola O. O., Agbedana E. D., Olisekodiaka J. M., Onuegbu J. A. and Onyeagala A. A. 2007. The effect of garlic on plasma lipid and lipoproteins in rats fed on hight cholestrol enriched diet. Nigerian Society for Experimental Biology, 19: 53- 58.
Gorinstein S., Leontowicz H., Leontowicz M., Drzewiecki J., Najman K., Katrich E., Barasch D., Yamamoto K. and Trakhtenberg S. 2006. Raw and boiled garlic enhances plasma antioxidant activity and improved plasma lipid metabolism in cholesterol fed rats. Life Sciences, 78: 655- 663.
Hernandez F., Madrid J., GarciaV., Orengo J. and Megias M. D. 2004. Influence of two plant extracts on broilersperformance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169- 174.
Horton G. M. J., Fennell M. J. and Prasad, B. M. 1991. Effect of dietary garlic (Allium sativum) on performance, carcass composition and blood chemistry changes in broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 71: 939- 942.
Karimzadeh G., Omidbaigi R. and Bakhshi D. 2001. Influence of irrigation and row spacing on the growth, seed yield and active substance of milk thistle. International Journal of Horticultural Science, 7: 78- 81.
Knobloch K. A., Pauli A., Iberl B. H., Weigand H. and Weis N. 1989. Antibacterial and antifungal properties of essential oil components. Journal of Essential Oil Research, 1: 119-128.
Konjufca V. H., Pesti, G. M. and Bakalli R. I. 1997. Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietry garlic and copper. Poultry Science, 76: 1264-1271.
National Research Council, 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
Qureshi A. A., Din Z. Z., Abuirmeileh N., Burger W. C., AhmadY. and Elson C. E. 1983a. Suppression of avian hepatic lipid metabolism by solvent extracts of garlic: impact on serum lipids. Journal of Nutrition, 113: 1746-1755.
Qureshi A. A., Abuirmeileh N., Din Z. Z., Elson C. E. and Burger W. C. 1983b. Inhibition of cholesterol and fatty acid biosynthesis in liver enzymes and chicken hepatocytes by polar fractions of garlic. Lipids, 18: 343-348.
Reddy R. V., Lighsey S. F. and Maurice D. V. 1991. Effect of feeding garlic oil on performance and egg yolk cholesterol concentration. Poultry Science, 70: 2006- 2009.
Sarica S., Ciftci A., Demir E., Kilinc K. and Yildirim Y. 2005. Use of an antibiotic growth promoter and two herbal natureal feed additives with and without exogenous enzymes in wheat based broiler diets. South African Journal of Animal Science, 35: 61- 72.
Si W., Gong J., Tsao R., Zhou Yu H., Poppe C., Johnson R. and Du Z. 2006. Antimicrobial activity of essentioal oils and structurally related synthetic food additives towards selected pathogenic and beneficial gut bacteria. Journal of Applied Microbiology, 100: 296-305. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,669 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,757 |