تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,938 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,870,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,698,559 |
مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره های مختلف کاسنی و تاثیر آن بر قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 37-45 اصل مقاله (234.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا تراز* 1؛ محمود شمس شرق2؛ فیروز صمدی2؛ پونه ابراهیمی3؛ سعید زره داران4 | ||
1دانشجوی دکتری دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و عضو هیات علمی گروه علوم دام دانشگاه گنبد کاووس | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار گروه شیمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره گیاه کاسنی(Cichorium intybus) و پروبیوتیک در جیره جوجههای گوشتی و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل یک جیره ذرت- سویا به عنوان جیره پایه (شاهد) و جیره پایه حاوی سه سطح 150، 250 و 350 میلیگرم در کیلوگرم عصاره اتیلاستات کاسنی و پروبیوتیک به میزان توصیه شده در خوراک بودند. گیاه کاسنی با استفاده از چهار حلال مختلف (کلروفرم، اتیلاستات، متانول و آب) عصارهگیری شد و موثرترین عصاره از نظر خاصیت ضدباکتریایی در محیط آزمایشگاه به روش دیسکدیفیوژن و با اندازهگیری قطر هاله عدم رشد تعیین شد. بیشترین اثر ضدباکتریایی بر اشریشیاکلی به وسیله عصاره اتیلاستات نشان داده شد. اثر عصاره اتیلاستات کاسنی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و درصد قابلیت هضم مواد مغذی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی بررسی شد. برای تعیین قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و چربی خام از روش نمونهبرداری از خوراک و ایلئوم به همراه نشانگر اکسیدکروم استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره کاسنی، سبب کاهش تعداد باکتری اشریشیاکلی و افزایش تعداد لاکتوباسیلها در دستگاه گوارش شد. درصد قابلیت هضم پروتئین و چربی تحت تاثیر عصاره کاسنی افزایش معنیدار نشان داد، اما قابلیت هضم ماده خشک در تیمارهای مختلف تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بر اساس نتایج این تحقیق میتوان گفت استفاده از عصاره اتیلاستات کاسنی در شرایط تنشگرمایی میتواند سبب بهبود قابلیت هضم و میکروفلور دستگاه گوارش شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش گرمایی؛ جمعیت میکروبی؛ عصاره کاسنی؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
Afsharmanesh M., Sadaghi B. and Silversides F. G. 2013. Influence of supplementation of prebiotic, probiotic, and antibiotic to wet-fed wheat-based diets on growth, ileal nutrient digestibility, blood parameters, and gastrointestinal characteristics of broiler chickens. Comparative Clinical Pathology, 22: 245-251.
Alzueta C., Rodríguez M., Ortiz L., Rebolé A. and Treviño J. 2010. Effects of inulin on growth performance, nutrient digestibility and metabolisable energy in broiler chickens. British Poultry Science, 51: 393-398.
Akbarian A., Golian H., Kermanshahi R., Farhoosh A., Raji R., De S., Smet S. and Michiels. J. 2013. Growth performance and gut health parameters of finishing broilers supplemented with plant extracts and exposed to daily increased temperature. Spanish Journal of Agricultural Research, 11(1): 109-119.
AOAC. 2005. Association of official analytical chemists, official methods of analysis. 18th (Ed). Maryland, USA.
Bailey M. T., Lubach G. R. and Coe C. L. 2004. Prenatal stress alters bacterial colonization of the gut in infant monkeys. The Journal of pediatric Gastroenterology and Nutrition, 38: 414-421.
Biggs P., Parsons C. M. and Fahey G. C. 2007. Several oligosaccharides on growth performance, nutrient digestibility, and cecal microbial populations in young chicks. Poultry Science, 86: 2327-2336.
Ceksteryte V., Kazlauskas S. and Racys J. 2006. Composition of flavonoids in Lithuanian honey bee bread. Biologija, 2: 28-33.
Chen Y. C., Nakthong C. and Chen T. C. 2005. Improvement of laying hen performance by dietary prebiotic chicory oligofructose and inulin. International Journal of Poultry Science, 4: 170-178.
Chow J. 2002. Probiotics and prebiotics: A brief overview. Journal of Renal Nutrition, 12: 76-86.
Engberg R. M., Hedemann M. S. Leser T. D. and Jensen B. B. 2000. Effect of zinc bacitracin and salinomycin on intestinal microflora and performance of broilers. Poultry Science, 79: 1311–1319.
Farag R. S., Badei A. Z. M. A., Hewedi F. M. and El-Baroty G. S. A. 1989. Antioxidant activity of some spice essential oils on linoleice and oxidation in aqueous medisa. Journal of the American Oil Chemists' Society, 66: 792-799.
Finke B., Stahl B., Pritschet M., Facius D., Wolfgang J. and Boehm G. 2002. Preparative continuous annular chromatography (P-CAC) enables the large-scale fractionation of fructans. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50: 4743-4748.
Guido F., Antognoli E. and Morelli I. 2001. Two flavonoids and other compounds (Ed.), Longman Scientific and Technical, Essex. Nutrition, 85-117
Hai L., Rong D. and Zhang Z. Y. 2000.The effect of thermal environment on the digestion of broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 83: 57-64.
Haj Ayed M., Laamari Z. and Rrkik. B. 2004. Effects of incorporating an antibiotic Avilamycin and probiotic activis in broiler diets Proceeding, Western section, American Society of Animal Science, 55: 237-240.
Herandez F., Madrir J. and Garcia V. 2004. Influence of two plant extracts on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174.
Hinton A. J. R., Buhr R. J. and Ingram K. D. 2000. Reduction of Salmonella in the crop of broiler chickens subjected to feed withdrawal. Journal of Poultry Science, 79: 1566-1570.
Huang K. H., Ravindran V., Li X. and Bryden W. L. 2005. Influence of age on the apparent ileal amino acid digestibility of feed ingredients for broiler chickens. British Poultry Science, 46: 236-245.
Izadi shoorab H., Arshaami J., golian A., Raji A. R. 2013. Effects of chicory root powder on growth performance and histomorphometry of jejunum in broiler chicks, Veterinary Research Forum, 4: 169-174
Jamroz D. A., Wiliczkiewicz T., Wertelecki J. 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry science, 46: 485-493.
Jang L. S., Ko Y. H., Kang S. Y. and Lee C. Y. 2007. Effect of commercial essential oils on growth performance, digestion enzyme activity and intestinal microflora population in broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 134: 304-315.
Jin L. Z., Ho Y. W., Abdullah N. and Jalaludin S. 1997. Probiotic in poultry: modes of action. Worlds Poultry Science, 53: 351-368.
Klien H. 2002. Poultry feeding programs without antibiotic. From http://www.afac.se/pdf.
Larbier Z. N., Chagnau A. M. and Geraert P. A. 1993. Influence of ambient temperature on true digestibility of protein and amino acids of rapeseed and soybean meals in broilers. Poultry science, 72: 289-295.
Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Frehner M., Losa R. and Beynen A. C. 2003b. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44: 450–457.
Lin S. Y., Hung A. T. Y. and Lu. J. J. 2011. Effects of supplement with different level of Bacillus coagulans as probiotic on growth performance and intestinal microflora populations of broiler chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10: 111-114.
Mehmood N., Zubaır M., Rızwan K. and Rasool N. 2012. Antioxidant, Antimicrobial and phytochemical analysis of Cichorium intybus seeds extract and various organic fractions. Iranian Journal of Pharmacy Research, 11(4): 1145–1151.
Murry A. C., Hinton A. and Buhr R. J. 2006. Effect of botanical probiotic containing lactobacilli on growth performance and populations of bacteria in the ceca, cloaca, and carcass rinse of broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 5 (4): 344-350.
National Committee for Clinical Laboratory Standards (NCCLS). 1997. Performance Standards for Antimicrobial Disc Susceptibility Test (5th ed.) approved Standard. M2-A6.
Ross R. P., Morgan S. and Hill C. 2002. Preservation and fermentation: Past, present and future. International Journal of Food Microbiology, 79: 3-16
Ravindran V., Cabhug S., Ravindran G. and Bryden W. L. 1999. Influence of microbial phytase on apparent ileal amino acid digestibility of feedstuff for broilers. Poultry Science, 78: 699-706.
Roberfroid M. B., Vanloo J. A. E. and Gibson. G. R. 1998. The bifidogenic nature of chicory inulin and its hydrolysis products. Journal of Nutrition, 128: 11–19.
SAS Institute. 2006. SAS/STAT User’s Guide. Version 9.1. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Si W., Gong J., Tsao R., Zhou T., Yu H., Poppe C., Johnson R. and Du Z. 2006. Antimicrobial activity of essential oils and structurally related synthetic food additives towards selected pathogenic and beneficial gut bacteria. Journal of Applied Microbiology, 100: 296-305.
Wallis I. R. and Balnave D. 1984. The influence of environmental temperature, age and sex on the digestibility of amino acids in growing broiler chickens. British Poultry Science, 25: 401-407
Williams C. H., David D. J and Iismaa O. 1962. Determination of chromium in feed and feces samples. The Journal of Agricultural Science, 59: 381-385.
Williams C. M. 1999. Effects of inulin on lipid parameters in humans. Journal of Nutrition, 129: 1471-1473.
Zhang Z. F. and Kim I. H. 2014. Effects of multistrain probiotics on growth performance, apparent ileal nutrient digestibility, blood characteristics, cecal microbial shedding, and excreta odor contents in broilers. Poultry Science, 93: 364–370. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,153 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,268 |