تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,910 |
اثر افزودن دی آمونیوم سیترات و اوره به جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 27-36 اصل مقاله (230.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اردشیر محیط* 1؛ هادی چزگی2؛ مازیار محیطی اصلی1 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت بررسی افزودن منابع نیتروژن غیرپروتئینی بر اسید اوریک خون و عملکرد، ویژگیهای لاشه و مقاومت جوجههای گوشتی به تنش گرمایی انجام شد. از 200 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. جوجهها از سن 24 روزگی با جیرههای حاوی 35/0 (U0.35) و 70/0 (U0.7) درصد اوره، 29/1 (A1.29) و 58/2 (A2.58) درصد دیآمونیوم سیترات و همچنین فاقد اوره و دیآمونیوم سیترات (شاهد) تغذیه شدند. طی آزمایش، افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل به صورت هفتگی اندازهگیری شد. تنش گرمایی از 28 روزگی با دمای C˚ 1±35 در سالن اعمال شد. در 27 و 41 روزگی به منظور تعیین غلظت اسید اوریک و مالون دی آلدئید سرم، نمونه خون از ورید بال دو پرنده از هر تکرار جمع آوری شد. نتایج نشان داد در 41-36 روزگی، ضریب تبدیل خوراک تیمار A2.58(96/1) کمتر از U0.7(38/2) بود (05/0>P)، هرچند با شاهد (05/2) تفاوت معنیداری نداشت (05/0P>). در 27 و 41 روزگی، میزان اسید اوریک سرم در تیمار U0.7 (به ترتیب 38/3 و mg/dL 03/6) بیشتر از شاهد بود (05/0>P). در 41 روزگی، غلظت مالون دیآلدئید سرم تیمارهای U0.7(µmol/L 923/0) و A2.58(µmol/L 06/1) کمتر از شاهد (µmol/L 28/1) بود (05/0>P). این مطالعه نشان داد که با افزودن اوره یا دی آمونیوم سیترات به جیره جوجهها میتوان از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپیدی خون باعث کاهش اثرات نامطلوب تنش گرمایی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید اوریک؛ اوره؛ جوجه گوشتی؛ دی آمونیوم سیترات؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
بحرینی ا.، پوررضا ج.، دستغیب بهشتی م. ک. و برنائی ل. 1385. استفاده از اوره به عنوان جایگزین بخشی از کنجاله سویا در جیره غذایی جوجههای گوشتی. مجله دانش نوین کشاورزی، 3: 21-11. پوررضا ج.، صادقی ق. ع. و مهری م. 1387. تغذیه مرغ. انتشارات ارکان دانش. 672 صفحه. طایفی نصرآبادی ح. و خدارحمی ر. 1386. ارزیابی دو روش TRAP و FRAP جهت تعیین پتانسیل آنتی اکسیدانی تام سرم موش صحرایی. فصلنامه علمی پژوهشی یافته، 9(3). مسلمی پور ف.، گلزار ادبی ش.، داودی ج. و کمالی سروستانی م. ع. 1390. اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. نشریه دامپزشکی(پژوهش و سازندگی)، 91: 52-43. Benjakul S., Visessanguan W., Phongkanpai V. and Munehiko T. 2005. Antioxidative activity of caramelisation products and their preventive effect on lipid oxidation in fish mince. Food Chemistry, 90: 231-239. Blair R., Shannon D., Mcnab J. and Lee D.1972. Effects on chick growth of adding glycine, proline, glutamic acid or diammonium citrate to diets containing crystalline essential amino acide. British Poultry Science,13: 215-228.
Chavez R. and Thoms J. M. 1966. The utilization of non-protein nitrogen by laying hens. Poultry Science, 45: 547- 553.
Chlang S. H. 1983. Effect of dietary non-protein nitrogen on abdominal fat broilers. Journal of theTaiwan Livestock Research, 16(2): 15-19.
Curi R., Newsholme P., Lima M. M. R., Pithon-curi T. C. and Procopio J. 2003. Glutamine and glutamate-their central role in cell metabolism and function. Cell Biochemistry and Function, 21:1-9.
Donsbough, P. L., Powell, S., Waguespack, A., Bidner, T. D. and Southern, L. L. 2010. Uric acid and ammonia concentrations in serum and uric acid concentration in excreta and indicators of amino acid utilization in diets for broilers. Poultry Science, 89(2): 287-294.
Du R., Lin H. and Zhang Z. Y. 2000. Peroxide status in tissues of heat-stressed broilers. Animal Science, 10: 1373-1376.
Featherston W. R., Bird H. R. and Harrer A. E. 1962. Effectiveness of urea and ammonium nitrogen for the synthesis of dispensable amino acids by the chick. Journal of Nutrition, 78: 198-206.
Geraert, P. A., Padilha, J. C. F. and Guillaumin S. 1996. The phenomenon could be attributed to hormonal control of lipid metabolism in heat stressed chickens. British Journal of Nutrition, 75: 205-216.
Kamran Z., Sarwar M., Nisa M., Nadeem M. A., Mahmood S., Babar M. E. and Ahmed S. 2008. Effect of lowprotein diets having constant energy to protein ration on performance and carcass characteristics of broiler chickens. Poultry Science, 87: 468- 474.
Klandorf H. D., Rathore M., Iqbal X., Shi M., Simoyi M. F. and VanDyke K. 2002. Acceleration of tissue aging in chickens caused by oxidative stress using allopurinol and detected by cellular humoral chemiluminescence. Luminescence Biotechnology.CRC Press, New York, NY, pp 393-407.
Kubena L. F., Edrington T. S., Kamps-Holtzapple C., Harvey R. B., Elissaled M. H. and Rottinghaus G. E. 1995. Influence of Fumonisin B1, present in Fusarium moniliforme culture material, and T-2 Toxin on turkey pullets. Poultry Science, 74(2): 306-313.
Lee D. J. W. and Blair W. 1972. Effect on chich growth of adding various non-protein nitrogen source or dried auto cloved poltry manure to diets containig crystalin essential amino acids. British Poultry Science,13: 243-249.
Lin H., Jlao H. C., Buyse J. and Decuypere E. 2006. Strategies for preventing heat stress in poultry.Worlds Poultry Science, 62: 71-85.
Machin M., Simoyi M. F., Blemings K. P. and Klandorf H. 2004. Increased dietary protein elevates plasma uric acid and is associated with decreased oxidative stress in rapidly-growing broilers. Comparative Biochemistry and Physiology, 137: 383–390.
McFarland D. C. and Coon C. N. 1980. Purine metabolism studies in high and low uric acid containing lines of chickens: denovo uric acid synthesis and xanthine dehydrogenase activities. Poultry Science, 59(10): 2250-2255.
Nagalakashmi D., Sastry V. R., Katiyar R. C., Agrawal D. K. and Verma S. V. 1999. Performance of broiler chicks fed on diets containing urea ammoniated neem(Cazadirachta indica) kernel cake. British Poultry Science,40: 77-83.
Pervaz S. 1994. Hematological and enzymological studies of urea induced toxicity in broiler chicks. M. Sc. (Hones) Thesis, Department Veterinary Pathology, University of Agriculture, Faisalabad.
Sanchez P. L., Morinigo J. L. and Pabon P. 2004. Prognostic relations between inflammatory markers and mortality in diabetic patients with non-ST elevation acute coronary syndrome. Heart, 90(3): 264-269.
Settle T., Carro M. O., Falkstein E., Radke W. and Klandrf H. 2012.The effect of allopuriol, uric acid and inosine administration on xanthin oxidoreductase activity and uric acid concentrations in broilers. Poultry Science, 91(11): 2895-2903.
Shahzad M. N., Javed M. T., Shabir S., Irfan M. and Hussain R. 2012. Effects of feeding urea and copper sulphate in different combinations on live body weight, carcass weight, percent weight to body weight of different organs and histopathological tissue changes in broilers. Experimental Toxicological Pathology, 64: 141-147.
Simoyi M. F., Dyke K. V. and Klandorf H. 2002. Manipulation of plasma uric acid in broiler chicks and its effect on leukocyte oxidative activity. American Journal of Physiology Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, 282: 791-796.
Tawfeek S. S., Hassanin K. M. A. and Youssef I. M. I. 2014.The effect of dietary supplementation of some antioxidants on perfprmanace, oxidative stress and blood parameters in broilers under natural summer codition. Journal of World's Poultry Research, 4(1): 10-19. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,232 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,336 |