
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 769 |
تعداد مقالات | 7,292 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,760,100 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,149,690 |
بررسی تطبیقی میزان رشد، بقا و پروتئین کل در Artemia franciscanaتغذیه شده با پودر جلبک اسپیرولینا و دونالیلا در شرایط آزمایشگاهی | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
دوره 12، شماره 3، آذر 1403، صفحه 1-21 اصل مقاله (633.08 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2024.25821.1517 | ||
نویسندگان | ||
رضا روشندل1؛ رامین مناف فر* 2؛ سعید مشکینی3 | ||
1دانشجوی دکتری شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
آرتمیا مهمترین غذای زنده قابل کشت در آبزیپروری است. با توجه به کشت انبوه، امکان استفاده راحت و ارزش غذایی اسپیرولینا در آبزیپروری، تاثیر جلبکهای Spirulina platensis و Dunaliella salina بر میزان رشد، بقا و پروتئین کل Artemia franciscana مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا آرتمیا در شرایط آزمایشگاهی کشت و با ترکیبی از مخمر و پودر جلبک اسپیرولینا در 5 تیمار مختلف (20، 40، 60، 80 و 100 درصد پودر جلبک اسپیرولینا و مخمر) در مقایسه با تیمار شاهد (100 درصد جلبک دونالیلا و مخمر) پرورش داده شد. نتایج نشان داد که رشد در تیمارهای 40، 60، 80 و 100 درصد پودر اسپیرولینا و بقا در تیمار 100 درصد پودر جلبک اسپیرولینا تفاوت معنیداری نسبت به تغذیه با تیمار شاهد داشت (05/0P<). در بررسی اولین بلوغ در هر تیمار مشخص شد که تیمار 100 درصد پودر اسپیرولینا زودترین زمان بلوغ را داشت که این نتیجه کاملا با میزان پروتئین کل تیمارها مطابق بود. با توجه به نتایج، بهترین تیمار از لحاظ رشد، بقا، زمان اولین بلوغ و میزان پروتئین کل، تیمار 100 درصد پودر اسپیرولینا بود. از این رو، پرورش آرتمیا با اسپیرولینا توجیه علمی و اقتصادی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیا؛ اسپیرولینا؛ بقا؛ پروتئین؛ رشد | ||
موضوعات | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 25 |