
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 778 |
تعداد مقالات | 7,442 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,297,045 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,495,348 |
تأثیر تغذیه مخمر ساکارومیسس سرویسیه و پودر پوست پسته بر عملکرد و فراسنجههای خونی در گوسالههای ماده شیرخوار هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.29479.1873 | ||
نویسندگان | ||
فرزاد میرزائی آقجه قشلاق* 1؛ ناصر عالی مراد خرم آباد2؛ بهمن نویدشاد2؛ مهدی جمالی3؛ علی مهدوی4 | ||
1اردبیل- خیابان دانشگاه - دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل،ا یران | ||
4گروه آموزشی بهداشت و کنترل کیفی آموزشکده دامپزشکی شهمیرزاد | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر تغذیه مخمر و پوسته پسته به عنوان یک منبع فنولی بر عملکرد و فراسنجه هاای خونی گوسالههای ماده هلشتاین انجام شد. تحقیق با استفاده از 36 رأس گوساله شیرخوار ماده هلشتاین (میانگین وزن بدن6±34 کیلوگرم) در یک طرح کاملا تصادفی و در قالب آزمایش فاکتوریل (3×2) با 6 تیمار به مدت 60 روز انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر تغذیه مخمر و منبع فنل هم به تنهایی و هم به صورت توام بر افزایش وزن گوسالهها تاثیر معنی داری دارد ((P= 0.0018 و افزایش وزن در تیمار 3 و تیمار 5 بیشتر از سایر تیمارها بود. اثر دوره بر مصرف خوراک، افزایش وزن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی معنیدار مشاهده شد (P<0.001). مصرف خوراک، افزایش وزن، افزایش وزن روزانه در 45 تا 60 روزگی بالاتر از سایر دورهها بود. اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه های خونی مورد مطالعه معنیدار نبود. اما اثر دوره بر همه فراسنجهها معنیدار بود (P<0.05). هیچکدام از تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه آنزیمهای کبدی معنیدار نبود. اما اثر دوره بر همه فراسنجهها معنیدار بود. اثر متقابل تیمار و دوره نیز در برخی از پارامترها معنیدار بود.میانگین اثر تیمارها در فاصله دو پین، فاصله دو هوک و دور سینه معنیدار مشاهده شد. اثر دوره نیز بر همه پارامترهای اسکلتی معنیدار بود. با توجه به نتایج، استفاده از مخمر ساکارومایسس و پوسته پسته در سطح تیمار5 (2گرم مخمر ساکارومایسس و 1800 میلیگرم ترکیبات فنلی) بهواسطه تأثیر مثبت بر مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی توصیه میشود. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4 |