
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 778 |
تعداد مقالات | 7,442 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,297,115 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,495,575 |
اثر اسید وانیلیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، متابولیتهای خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن رستورانی اکسید شده | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2025.28690.1855 | ||
نویسندگان | ||
هانیه کمالی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امید علی اسماعیلی پور1؛ یدالله بدخشان3؛ فاطمه شهدادی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت. ایران | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن مکمل اسید وانیلیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، متابولیتهای خونی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن اکسید شده در قالب یک آزمایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار و چهار تکرار روی 144 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 انجام شد. گروههای آزمایشی شامل جیره پایه+ روغن سویا، جیره پایه + روغن سویا و اسید وانیلیک، جیره پایه + روغن رستورانی و جیره پایه +روغن رستورانی و اسید وانیلیک بودند. در پایان آزمایش از هر تکرار یک پرنده با وزن نزدیک به میانگین گروه انتخاب، خونگیری وکشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از روغن رستورانی، منجر به کاهش مصرف خوراک و وزن جوجهها در دوره رشد، پایانی و کل دوره شد. افزودن اسید وانیلیک، منجر به افزایش مصرف خوراک و وزن شد و ضریب تبدیل خوراک را بهبود داد. در جوجههای تغذیه شده با روغن رستورانی، وزن نسبی لاشه، سینه و ران کاهش یافت، درحالیکه مکمل اسید وانیلیک منجر به افزایش معنیدار وزن نسبی لاشه، سینه و ران شد. در جوجههای تغذیه شده با اسید وانیلیک، کلسترول خون کاهش یافت. روغن رستورانی منجر به کاهش تریگلیسرید خون شد. در جوجههای تغذیه شده با روغن اکسید شده، pH و ظرفیت نگهداری آب گوشت کاهش و افت پخت و خونابه افزایش یافت. با استفاده از مکمل اسید وانیلیک، pH و ظرفیت نگهداری آب گوشت افزایش و افت پخت و خونابه کاهش یافت. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 29 |