تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 757 |
تعداد مقالات | 7,162 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,347,656 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,937,311 |
تاثیر ال-گلوتامین بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، کیفیت لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 دی 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.27637.1836 | ||
نویسندگان | ||
زهرا بیابانی اصلی1؛ حسن درمانی کوهی* 2 | ||
1علوم دامی، کشاورزی، رشت، ایران. | ||
2هییت علمی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن ال-گلوتامین بر عملکرد رشد، پارامترهای خونی و کیفیت لاشه جوجههای گوشتی با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار از سن 1 تا 42 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن سطوح صفر، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد ال-گلوتامین به جیرههای بر پایه ذرت-کنجاله سویا بودند. در طول دوره آزمایش، مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک برای هر تکرار اندازهگیری شدند. در پایان دوره، 2 قطعه پرنده از هر تکرار انتخاب و پس از توزین کشتار و وزن اندامهای داخلی اندازهگیری شد. نمونه برداری خون از دو قطعه جوجه در هر قفس، به منظور ارزیابی تعداد گلبولهای سفید، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و فراسنجههای خونی در روز 42 پرورش انجام شد. افزایش وزن در دورههای آغازین و رشد تحت تاثیر مکمل جیرهای ال-گلوتامین قرار گرفت (05/0>p). علی-رغم بالاتر بودن مصرف خوراک برای جیرههای مکمل شده با ال-گلوتامین در دوره آغازین، این اثر منحصرا در دوره رشد معنیدار شد (05/0>p). ضریب تبدیل خوراک و وزن نسبی اندامهای داخلی به استثناء وزن کبد در جوجههای مکمل شده با ال- گلوتامین تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشتند. افزودن 5/0 درصد مکمل ال-گلوتامین موجب کاهش در محتوای کلسترول و تری-گلیسیرید و افزایش در HDL خون جوجههای گوشتی شد (05/0>p). نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجههایی که مکمل ال--گلوتامین مصرف کرده بودند به طور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود (05/0>p). | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 104 |