تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,308 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,950 |
ارزیابی تاثیرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره گیاه نیلوفر آبی (Nelumbo nucifera ) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 شهریور 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2024.27651.1544 | ||
نویسندگان | ||
رشید علیجانی اردشیر* 1؛ زهرا کهن روز رستمی2؛ سیده فاطمه میری3؛ داریوش غلامی4 | ||
1دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل | ||
2فارغ التحصیل کارشناسی رشته زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران. | ||
3فارغ التحصیل کارشناسی رشته زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران | ||
4استادیار گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران | ||
چکیده | ||
با وجود پتانسیل بالایی که گیاهان آبزی میتوانند در عرصه زیست فناوری داشته باشند مطالعات اندکی بر روی آنها متمرکز شده است. این مطالعه به بررسی تاثیرات ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی بدست آمده از دانه گیاه تالابی نیلوفر آبی (Nelumbo (nucifera میپردازد. فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره با استفاده از آزمونهای پتانسیل احیای آهن، محتوای فنل و فعالیت مهار رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و ارزیابی های ضد باکتریایی با آزمون های حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بررسی شد. نتایج حاکی از اثرات آنتی اکسیدانی قوی عصاره بوده ( µg/mL 226.8 EC50:) و در غلظتهای بالاتر، پتانسیل احیای آهن و محتوای فنل (192.93 میلی گرم گالیک اسید در هر گرم عصاره) را افزایش داد. علاوه بر این، فعالیت ضد باکتریایی علیه اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد (در غلظت 50 میکروگرم بر میلی لیتر) به طوریکه با افزایش غلظت عصاره تاثیرات ضدباکتریایی آن افزایش معنی دار داشت (P<0.05). هرچند، با وجود تشکیل هاله برای دیسک آنتی بیوتیک، هیچ گونه هاله ای (نتیجه MBC) برای دیسک حاوی غلظت های 200، 400 و 800 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره مشاهده نشد. این مطالعه همچنین محتوای فلاونوئید عصاره را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و میزان آن 3/50 میلی گرم کوئرستین در هر گرم عصاره سنجش گردید. این یافته ها نشان میدهد که عصاره اتانولی دانه نیلوفر آبی نه تنها خواص آنتی اکسیدانی دارد بلکه استفاده از غلظت های مناسب آن میتواند باعث کاهش رشد باکتری گردد و دریچه ای ارزشمند جهت تایید انجام مطالعات آینده بر روی عصاره این گیاه به منظور کاربرد در طب سنتی و صنایع دارویی باز میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره؛ آنتی باکتریال؛ آنتی اکسیدان؛ نیلوفر آبی | ||
موضوعات | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 261 |