تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,122 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,274,789 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,910,384 |
بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی، پاسخ های التهابی، فراسنجههای خونی، بیوشیمیایی و عملکرد با مکملسازی سیاه دانه (Nigella sativa) در جوجه های گوشتی تحت تنش اکسیداتیو فیزیولوژیک القایی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 مرداد 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.26665.1813 | ||
نویسندگان | ||
مختار فتحی* 1؛ شهریار سعیدیان1؛ سلیمان مرادی2 | ||
1دانشگاه پیام نور | ||
2گروه بیوشیمی ،دانشگاه پیام نور | ||
چکیده | ||
مطالعهای برای بررسی اثرات پودر سیاه دانه بر عملکرد رشد و توان آنتیاکسیدانی، پاسخهای التهابی، تغییرات بیوشیمیایی، هماتولوژی و در جوجههای گوشتی تحت استرس اکسیداتیو القایی با پراکسید هیدروژن انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه رأس 308 در یک طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، هر تیمار در پنج تکرار دارای 10 جوجه یکروزه اختصاص داده شد. چهار تیمار آزمایشی شامل:1- تیمار شاهد ( تغذیه شده با جیره پایه) و تیمارهای 2 ،3 و 4 – به ترتیب دریافت کننده جیره پایه به علاوه سطوح 5/0، 1 و 5/1درصد پودر سیاه دانه، بودند. برای القاء تنش اکسیداتیو، همه پرندگان از روز 14 تا روز 42 آزمایش آب آّشامیدنی حاوی 1 درصد H2O2دریافت کردند. نتایج نشان داد مکملسازی سیاه دانه در جوجههای تحت استرس اکسیداتیو القایی، به طور معنیداری باعث بهبود عملکرد رشد، افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و کاهش MDA در سرم، بافت کبد و طحال شد. علاوه بر این مکملسازی سیاه دانه به طور معنی داری سبب کاهش سطح سرمی سیتوکین های التهابیIL-6 وTNF-α و افزایش سیتوکین ضد التهابی IL-10 ( 01/ (P<شد. همچنین، مکملسازی سیاه دانه بدون تاثیر بر تعداد گلبول قرمز، درصد هماتوکریت، مقدار هموگلوبین، سبب افزایش شمار گلبول سفید، درصد لنفوسیت و کاهش درصد هتروفیل خون شد. سطح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول و آنزیمهای ALT ،AST و ALP نیز به طور معنیداری تحت تاثیر سیاه دانه کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از سیاه دانه میتواند از طریق بهبود توان آنتیاکسیدانی و پاسخهای التهابی، سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ استرس اکسیداتیو؛ سیاه دانه؛ جوجه های گوشتی؛ پاسخ های التهابی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 363 |