تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 741 |
تعداد مقالات | 7,011 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,027,518 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,756,207 |
اثر روشهای مختلف نگهداری آغوز بر عملکرد و فراسنجههای خونی گوسالههای نر نژاد سیمنتال | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 13، شماره 2، شهریور 1403، صفحه 59-71 اصل مقاله (956.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.24401.1766 | ||
نویسندگان | ||
سید حسین حسینی سابقی* 1؛ تقی قورچی2؛ عبداالحکیم توغدری3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی آثار روشهای مختلف نگهداری آغوز روی عملکرد، قابلیت هضم ماده خشک و فراسنجههای خونی گوسالههای نژاد سیمنتال انجام شد. تعداد 32 راس گوساله نر نژاد سیمنتال با میانگین وزن 2/3 ± 5/39 در قالب طرح کاملاً تصادفی برای مدت 60 روز و در چهار گروه هشت راسی تقسیم شدند و هر گروه بهصورت تصادفی به یکی از تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تغذیه با آغور تازه دوشیده شده از مادر، 2- تغذیه با آغوز تخمیر شده بدون هیچ گونه افزودنی، 3- تغذیه با آغوز تخمیر شده با ماست کم چرب و 4- تغذیه با آغوز منجمد که قبل از مصرف تا دمای 37 درجه سلسیوس گرم شد، اختصاص یافتند. نمونهبرداری خون در روز صفر، یک و 30 از شروع طرح انجام گرفت. توزین در روز صفر، 30 و 60 و نمونهبرداری جهت قابلیت هضم در روزهای 27 تا30 انجام شد. نتایج آزمایشات و بررسیها نشان داد که مصرف آغوز با روشهای مختلف نگهداری اثر معنیداری بر افزایش وزن گوسالهها نداشت (05/0<P). همچنین، تفاوت معنیداری در مصرف خوراک و قابلیت هضم در بین گروههای آزمایشی مشاهده نشد. غلظت گلوگز، تریگلیسرید، پروتئین تام و همچنین، تعداد انواع گلبولهای سفید خون تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. بین تیمارهای آزمایشی از نظر شاخصهای بدنی شامل دور سینه، طول بدن، عرض لگن، فاصله دو چشم و دور مچ دست تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتایج این طرح نشان داد در صورت عدم دسترسی به آغوز تازه، هر کدام از روشهای نگهداری میتوانند جایگزین مناسبی برای گوساله تازه متولد باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
آغوز؛ تخمیر؛ روش نگهداری؛ سیمنتال؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
Blum, J. W., & Hammon, H. M. (2000). Colostrum effects on the gastrointestinal tract, and on nutritional, endocrine and metabolic parameters on neonatal calves. Livestock Production Science, 66(2), 151-159. doi: 10.1016/S0301-6226(00)00222-0 Daniels, L. B., Hall, J. R., Hornsby, Q. R., & Colins, S. A. (1976). Feeding naturally fermented, cultured, and direct acidified colostrum to dairy calves. Journal of Dairy Science, 60(6), 992-996. doi: 10.5713/ajas.19.0412 Davis, P. F., Greenhill, N. S., Rowan, A. M., & Schollum, L. M. (2007). The safety of New Zealand bovine colostrum: nutritional and physiological evaluation in rats. Food and Chemical Toxicology, 45(2), 229-236. doi: 10.1016/j.fct.2006.07.034 Dennis, T. S., Suarez-Mena, F. X., Hill, T. M., Quigley, J. D., & Schlotterbeck, R. L. (2018). Effect of milk replacer feeding rate and long-term antibiotic inclusion in milk replacer on performance and nutrient digestibility of Holstein dairy calves to 4 months of age. Journal of Dairy Science, 101(3), 268-278. doi: 10.3168/jds.2018-15652 Drevjany, L. A., Irvine, O. R., & Hooper, G. S. (1980). Time feeding of colostrum to neonatal calves. II. The effect of varying the timeand season of application of sorbic acid to fermented colostrum on calf performance. Canadian Journal of Animal Science, 60(4), 899-905. doi: 10.4141/cjas80-105 Elizondo-Salazar, J. A., & Heinrichs, A. J. (2008). Review: heat treating bovine colostrum. The Professional Animal Scientist, 24(6), 530-538. doi: 10.15232/s1080-7446(15)30902-5 Ferreira, L. S., Silva, I. T., De Paula, M. R., Soares, M. C., & Bittar, C. M. M. (2013). Colostrum silage: fermentative, microbiological and nutritional dynamics of colostrum fermented under anaerobic conditions at different temperatures. Acta Scientiarum Animal Sciences. 35(4), 395-401. doi:10.4025/actascianimsci.v35i4.19870 Foley, J. A., & Otterby, D. E. (1979). Performance of calves fed colostrum stored by freezing, fermentation, or treatment with lactic or adipic acid. Journal of Dairy Science, 62(3), 459-467. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(79)83267-1 Gelsinger, S. L., Gray, S. M. Jones, C. M., & Heinrichs., A. J. (2014). Heat treatment of colostrum increases immunoglobulin G absorption efficiency in high-, medium-, and low-quality colostrum. Journal of Dairy Science, 97(4), 2355-2360. doi: 10.3168/jds.2013-7374 Georgiev, P. (2008). Differences in chemical composition between cow colostrum and milk. Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, 11(1), 3-12. Godden, S. (2008). Colostrum management for dairy calves. Veterinary Clinics Food Animal Practice, 24(1), 19-39. doi: 10.1016/j.cvfa.2007.10.005 Godhia, M. L., & Patel, N. (2013). Colostrum-its composition, benefits as a nutraceutical: a review. Current Research in Nutrition and Food Scienc, 1(1), 37-47. doi:10.12944/crnfsj.1.1.04 Hadorn, U., Hammon, H., Bruckmaier, R. M., & Blum, J. W. (1997). Delaying colostrum intake by one day has important effects on metabolic traits and gastrointestinal and metabolic hormones in neonatal calves. The Journal of Nutrition, 127(10), 2011-2023. doi: 10.1093/jn/127.10.2011 Mann, S., Curone, G., Chandler, T. L., Sipka, A., Cha, J., Bhawal, R., & Zhang, S. (2020). Heat treatment of bovine colostrum: II. Effects on calf serum immunoglobulin, insulin, and IGF-I concentrations, and the serum proteome. Journal of Dairy Science, 103(10), 9384-9406. doi: 10.3168/jds.2020-18619 McGrath, B. A., Fox, P. F., Paul, L. H., McSweeney, P. L. H., Alan, L., & Kelly, A. L. (2016). Composition and properties of bovine colostrum: a review. Dairy Science and Technology, 96, 133-158. doi: 10.1007/s13594-015-0258-x Moore, M., Tyler, J. W., Chigerwe, M., Dawes, M. E., & Middleton, J. R. (2005). Effect of delayed colostrum collection on colostral IgG concentration in dairy cows. Journal of American Veterinary Medicine Association, 226(8), 1375-1377. doi: 10.2460/javma.2005.226.1375 Moslemipur, F., & Mostafaloo, Y. (2014). Effects of using probiotic and symbiotic in colostrum and milk on passive immunoglobulin transfer rate, growth and health parameters of calf. Journal of Ruminant Research, 1(4), 19-30. [In Persian] Muller, L. D., Beardsley, G. L., & Ludens, F. C. (1975). Amounts of sour colostrum for growth and health of calves. Journal of Dairy Science. 58(9), 1360-1365. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(75)84718-7 Neama, A., & Ashmawy, N. A. (2015). Blood biochemical parameters, electrolytes and hormones in the dam and her calf after parturition of Egyptian buffalo. International Journal of Advanced Research, 3(11), 1503-1513. NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th edition. National Academy of Science., Washington D.C. Otterby, D. E., Dutton, R. E., & Foley, J. A. (1977). Comparative fermentations of bovine colostral milk. Journal of Dairy Science, 60(1), 73-78. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(77)83830-7 Playford, R. J., MacDonald, C. E., & Johnson, W. S. (2000). Colostrum and milk-derived peptide growth factors for the treatment of gastrointestinal disorders. American Journal of Clinical Nutrition, 72(1), 5-14. doi: 10.1093/ajcn/72.1.5 Pourjafar, M., Badiei, K., Nadalian, M.Gh., & Jafari Jozani, R. (2011). Effect of long term administration of frozen and fermented colostrums of vaccinated cows on performance and prevention of neonatal calf diarrhea. Pakistan Veterinary Journal, 31(1), 1-5. Rafiei, M., Ghoorchi, T., Moazeni, M., & Toghdory, A. (2019). Effect of feeding heat-treated and unheated colostrum on immunoglobulin G absorption, health and performance of neonatal Holstein dairy calves. Acta Scientiarum Animal Sciences, 4, 1-10. doi: 10.4025/actascianimsci.v41i1.45533 Stelwagen, K., Carpenter, E., Haigh, B., Hodgkinson, A., & Wheeler, T. T. (2009). Immune components of bovine colostrum and milk. Journal of Dairy Science, 87(13), 3-9. doi: 10.2527/jas.2008-1377 Swan, H., Godden, S., Bey, R., Wells, S., Fetrow, J., & Chester-Jones, H. (2007). Passive transfer of immunoglobulin G and preweaning health in Holstein calves fed a commercial colostrum replacer. Journal of Dairy Science, 90(8), 3857-3866. doi: 10.3168/jds.2007-0152 Vakili Saleh, F., Moslemipur, F., & Mostafaloo, Y. (2015). Effect of controlled heating of colostrum on immunoglobulins absorption, performance and certain health parameters in calf. Journal of Veterinary Research, 70(3), 285-292. doi: 10.22059/JVR.2015.55272 [In Persian] Yu, Y., Stone, J. B. & Wilson, M. R. (1975). Fermented bovine colostrum for Holstein replacement calf rearing. Journal of Dairy Science, 59(5), 936-943. doi: 10.3168/jds.s0022-0302(76)84301-9 Zhang, L. Y., Wang, J. Q., Yang, Y. X., Bu, D. P., Li, S. S., & Zhou, L. Y. (2011). Comparative proteomic analysis of changes in the bovine whey proteome during the transition from colostrum to milk. Asian Journal of Animal Science, 24(2), 272-278. doi: 10.5713/ajas.2011.10122 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 64 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 72 |