تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 708 |
تعداد مقالات | 6,666 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,208,237 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,319,571 |
اثر تغذیه سطوح مختلف زائدات پنبه بر عملکرد، تجزیهپذیری، فراسنجههای تخمیر، پروتئین میکروبی و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 اسفند 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.25819.1795 | ||
نویسندگان | ||
علی میرزائی* 1؛ یداله چاشنی دل2؛ اسداله تیموری یانسری3 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تغذیه سطوح مختلف زائدات پنبه بهجای یونجه خشک بر عملکرد، تجزیهپذیری، فراسنجههای تخمیر، پروتئین میکروبی و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای نر پرواری انجام شد. در این پژوهش از تعداد 24 رأس بره نر نژاد افشاری با میانگین وزن 7/0±30 کیلوگرم و میانگین سن 4 ماه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و شش تکرار به مدت 90 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره بدون زائدات پنبه (شاهد)، 2) جیره حاوی 33/33 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه، 3) جیره حاوی 66/66 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه و 4) جیره حاوی 100 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه بر اساس ماده خشک بودند. نتایج نشان داد که جایگزین کردن 100 درصد زائدات پنبه بهجای یونجه سبب افزایش معنیدار مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و کاهش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0P<). جایگزینی 66/66 درصد و 100 درصد زائدات پنبه بهجای یونجه دارای بیشترین غلظت کل اسیدهای چرب فرار، اسید استیک و نیز نسبت استات به پروپیونات بود (05/0P<). تفاوت معنیداری بین تیمارها در مقادیر دفع مشتقات پورینی ادرار و ساخت پروتئین میکروبی وجود نداشت. استفاده از 66/66 درصد جایگزینی زائدات پنبه بهجای یونجه در جیره باعث افزایش معنیدار جمعیت کل باکتریهای مایع شکمبه شد (05/0P<) فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج کلی تحقیق نشان داد که جایگزین کردن زائدات پنبه تا 100 درصد بهجای یونجه در جیره سبب بهبود عملکرد رشد و غلظت کل اسیدهای چرب فرار شکمبه برههای پرواری شد | ||
کلیدواژهها | ||
بره افشاری؛ تجزیهپذیری؛ پروتئین میکروبی؛ زائدات پنبه؛ جمعیت میکروبی شکمبه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 24 |