تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,901 |
اثر تغذیه سطوح مختلف زائدات پنبه بر عملکرد، تجزیهپذیری، فراسنجههای تخمیر، پروتئین میکروبی و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 13، شماره 1، خرداد 1403، صفحه 15-28 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.25819.1795 | ||
نویسندگان | ||
علی میرزائی* 1؛ یدالله چاشنی دل2؛ اسدالله تیموری یانسری3 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تغذیه سطوح مختلف زائدات پنبه بهجای یونجه خشک بر عملکرد، تجزیهپذیری، فراسنجههای تخمیر، پروتئین میکروبی و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای نر پرواری انجام شد. در این پژوهش از تعداد 24 رأس بره نر نژاد افشاری با میانگین وزن 7/0±30 کیلوگرم و میانگین سن چهار ماه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و شش تکرار به مدت 90 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره بدون زائدات پنبه (شاهد)، 2) جیره حاوی 33/33 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه، 3) جیره حاوی 66/66 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه و 4) جیره حاوی 100 درصد زائدات پنبه جایگزین یونجه بر اساس ماده خشک بودند. نتایج نشان داد که جایگزین کردن 100 درصد زائدات پنبه بهجای یونجه سبب افزایش معنیدار مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و کاهش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0P<). جایگزینی 66/66 درصد و 100 درصد زائدات پنبه بهجای یونجه سبب بیشترین غلظت کل اسیدهای چرب فرار، اسید استیک و نیز نسبت استات به پروپیونات شد (05/0P<). تفاوت معنیداری بین تیمارها در مقادیر دفع مشتقات پورینی ادرار و ساخت پروتئین میکروبی وجود نداشت. استفاده از 66/66 درصد جایگزینی زائدات پنبه بهجای یونجه در جیره باعث افزایش معنیدار جمعیت کل باکتریهای مایع شکمبه شد (05/0P<)، ولی بر جمعیت پروتوزوآ تأثیر معنیداری نداشت. فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی، تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند. بهطور کلی، این تحقیق نشان داد که جایگزین کردن زائدات پنبه تا 100 درصد بهجای یونجه در جیره سبب بهبود عملکرد رشد و غلظت کل اسیدهای چرب فرار شکمبه برههای پرواری شد و قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
بره پرواری؛ پروتئین میکروبی؛ تجزیهپذیری؛ زائدات پنبه؛ جمعیت میکروبی شکمبه | ||
مراجع | ||
Abbasalan, M., Khorvash, M., Mirzaei, M., Reisi, A. A., Mirzaei, M. R., & Hosseini Ghafari, M. (2011). The effect of different levels of healthy cottonseed on performance, carcass yield, and morphology of small intestine villi in Arabi male lambs. Iranian Journal of Animal Science Research, 1(3), 56-62. [In Persian] Afsalzadeh, A., Abbasalan, M., Sharifi, S. D., Khadem, A. A., & Ghendi, D. (2011). The effect of different levels of cottonseed in the diet on performance and blood parameters of Zandi male lambs. Animal Production Journal, 1(13), 41-48. [In Persian] Alege, F. P., Donohoe, S. P., Tumuluru, J. S., Delhom, C. D., Blake, C. D., & Thomas, J. W. (2023). Forage properties of fresh and composted cotton gin byproducts as feed supplements. AgriEngineering, 5(4), 1955-1970. doi: 10.3390/agriengineering5040120 AOAC. (2005). Official methods of analysis. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC. USA. Balaji, N. S., Ramakrishnan, S., Muralidharan, J., Vasan, P., Sivakumar, K., & Thiruvenkadan, A. K. (2023). Effect of Cotton Gin Trash Supplementation as an Unconventional Feedstuff on Feed Intake and Production Characteristics of Mecheri sheep of India. Sustainability, 15, 1-16. Broderick, G. A., & Kang, J. H. (1980). Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63(1), 64-75. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8 Chen, X. B., & Gomes, M. J. (1992). Estimation of microbial protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives-An overview of the technical details. Occasional publication 1992. International Feed Resources Unit, Rowett Research Institute, Bucksburn, Aberdeen AB2 9SB, UK. Pp. 19. Conway, E. J. (1950). Microdiffusion. Analysis and volumetric error. (2nd Ed.). Crosby Lockwood and Son, London. Dayani, O., Dadvar, P., & Afsharmanesh, M. (2011). Effect of dietary whole cottonseed and crude protein level on blood parameters and performance of fattening lambs. Small Ruminant Research, 97(3), 48-54. doi: 10.1016/j.smallrumres.2011.02.007 Dehority, B. A. (2003). Rumen Microbiology. Nottingham University, London, UK. Dijkstra, J. (1994). Production and absorption of volatile fatty acids in the rumen. Livestock Production Science, 39(1), 61-69. doi: 10.1016/0301-6226(94)90154-6 Duncan, D. B. (1955). Multiple range and multiple F tests. Biometrics, 1, 1-42. doi: 10.2307/3001478 Folch J., Lees M., & Sloane-Stanley G. A. (1957). Simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. Journal of Biology Chemistry, 26, 497-509. Franzolin, R., & Dehority, B. A. (1996). Effect of prolonged high-concentrate feeding on ruminal protozoa concentrations. Journal of Animal Science, 74(11), 2803-2809. doi: 10.2527/1996.74112803x Harrison, J. H., Kincaid, R. L., McNamara, J. P., Waltner, S., Loney, K. A., Riley, R. E., & Cronrath, J. D. (1995). Effect of whole cottonseeds and calcium salts of long-chain fatty acids on performance of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 78(1), 181-193. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(95)76628-0 Hill, G. M., Watson, R. S., Gates, R. N., Newton, G. L., Stewart, R. L., & Bader, M. J. (2000). Feeding cotton gin trash to beef cows in confinement during winter. Journal of Animal Science, 78(2), 25. Horner, J. L., Coppock, C. E., Moya, J. R., Labore, J. M., & Lanham, J. K. (1988). Effects of niacin and whole cottonseed on ruminal fermentation, protein degradability, and nutrient digestibility. Journal of Dairy Science, 71(5), 1239-1247. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(88)79679-4 Ibro, M. K., Ancha, V. R., & Lemma, D. B. (2022). Impacts of anaerobic co-digestion on different influencing parameters: a critical review. Sustainability, 14(15), 9387. doi: 10.3390/su14159387 Ivan M., Petit H., Chiquette J., & Wright A. (2013). Rumen fermentation and microbial population in lactating dairy cows receiving diets containing oil seeds rich in c-18 fatty acids. British Journal of Nutrition, 109, 1211-1218. doi: 10.1017/S0007114512003030 Jacobs, J. L. (2021). Cotton byproduct assessment for improving beef cattle feeding recommendations. Ph.D. Dissertation, Auburn University. Jacobs, J. L., Mullenix, M. K., Koebernick, J. C., Dillard, S. L., Justice, S. M., Tigue, D. A., & Muntifering, R. B. (2022). Cotton gin byproduct: Effects on feed intake, quality, and safety for use in diets of gestating beef cows. Applied Animal Science, 38(5), 402-408. doi: 10.15232/aas.2022-02288 Kandylis, K., Nikokyris, P. N., & Deligiannis, K. (2008). Performance of growing–fattening lambs fed whole cotton seed. Journal of the Science of Food and Agriculture, 78(2), 281-289. doi: 10.1002/(SICI)1097-0010(199909)79:12<1613::AID-JSFA409>3.0.CO;2-R Kazemi, M., & Tohidi, R. (2023). Can conventional forages be replaced with cotton plant (Gossypium hirsutum) wastes in fattening lambs? Laboratory and animal studies. Tropical Animal Health and Production, 55(6), 1-10. doi: 10.1007/s11250-023-03816-9 Keramatzadeh, A., Mehregan, F., Eshraghi, F., & Shirani Bidabadi, F. (2016). Factors affecting the area under cotton cultivation in Golestan province, Iran Cotton Research, 4(1), 1-16. [In Persian] Kim, S. H., & Sung, H. G. (2022). Effects of different fiber substrates on in vitro rumen fermentation characteristics and rumen microbial community in Korean native goats and Hanwoo steers. Fermentation, 8(11), 611. doi: https://doi.org/10.3390/fermentation8110611 Lesmeister, K. E., & Heinrichs, A. J. (2004). Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87(10), 3439-3450. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(04)73479-7 Myer, R. O. (2008). Cotton gin trash: Alternative roughage feed for beef cattle: AN177/AN189, 11/2007. EDIS. https://ufdcimages.uflib.ufl.edu/IR/00/00/37/67/00001/AN18900.pdf McDonald, P., Henderson, N., & Heron, S. (1991). The Biochemistry of Silage, 2nd ed. Marlow, UK, Chalcombe Publications. Magalhaes, T. S., Carvalho, G. G. P. D., Santos, E. M., Lima, A. E. D. S., Junior, J. F., Pina, D. D. S., & Leite, L. C. (2021). Health concerns of lambs fed cottonseed hulls combined with chitosan by examining the blood metabolic profile and histopathology of the kidney, liver, and rumen. Veterinární Medicína, 66(11), 470-480. doi: 10.17221/194/2020-VETMED Mullenix, K. K., & Stewart, L. (2021). Cotton byproduct use in Southeastern beef cattle diets: Quality, intake, and changes in feed characteristics. Journal of Animal Science, 99(Suppl 2), 18-19. doi: 10.1093/jas/skab096.031 National Research Council. (2007). Mineral tolerance of animals, second revised edition. National Academy of Science, Washington, DC, 384. Negrão, F., Zanine, A., Ribeiro, M., Ferreira, D., Souza, A., Parente, M., & Lins, T. (2020). By-product of cotton agribusiness as an alternative protein source for rams. Agriculture, 10(7), 280. doi: 10.3390/agriculture10070280 Newsome, M. K. (2023). Evaluation of wet brewers’ grains and cotton gin byproduct on performance, carcass merit, and digestibility of beef cattle Ph.D. Dissertation, North Carolina State University. Ottenstein D. M., & Bartley D. A. (1971). Separation of free acids C2–C5 in dilute aqueous solution column technology. Journal of Chromatographic Science, 11, 673-681. Riasi, A., Mesgaran, M. D., Stern, M. D., & Moreno, M. R. (2008). Chemical composition, in situ ruminal degradability and post-ruminal disappearance of dry matter and crude protein from the halophytic plants Kochia scoparia, Atriplex dimorphostegia, Suaeda arcuata and Gamanthus gamacarpus. Animal Feed Science and Technology, 141(3-4), 209-219. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2007.06.014 Sagebiel, J. A., & Cisse, N. (1984). Feeding cotton gin trash to wintering pregnant beef cows. In Proceedings of the annual meeting of the American Society of Animal Science. SAS Institute. (2011). SAS User's Guide. Version 9.3. SAS Institute Inc., Cary, NC, USA. Schneid, K. N., Foote, A. P., Beck, P. A., Farran, G. L., & Wilson, B. K. (2022). Using whole cottonseed to replace dried distillers grains plus solubles and prairie hay in finishing beef cattle rations balanced for physically effective neutral detergent fiber. Applied Animal Science, 38(5), 417-432. doi: 10.15232/aas.2022-02305 Smith, N. E., Collar, L. S., Bath, D. L., Dunkley, W. L., & Franke, A. A. (1981). Digestibility and effects of whole cottonseed fed to lactating cows. Journal of Dairy Science, 64(11), 2209-2215. doi: 10.3168/jds.2023-23944 Solaiman, S. (2007). Feeding value of whole cottonseed for goats. Tuskeegee University. Last Accessed: March, 27, 2014. Stern, M. D., & Hoover, W. H. (1979). Methods for determining and factors affecting rumen microbial protein synthesis: a review. Journal of Animal Science, 49(6), 1590-1603. doi: 10.2527/jas1979.4961590x Van Soest, P. J. (2018). Nutritional ecology of the ruminant. Cornell University press. Veloz, C. C. (2023). Effect of increasing levels of gossypol and fatty acids coming from whole cottonseed on rumen fermentation, nutrient digestibility and microbial community composition in continuous culture fermenters. Ph.D. Dissertation, Utah State University. Wanapat, M., Anantasook, N., Rowlinson, P., Pilajun, R., & Gunun, P. (2013). Effect of carbohydrate sources and levels of cotton seed meal in concentrate on feed intake, nutrient digestibility, rumen fermentation and microbial protein synthesis in young dairy bulls. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 26(4), 529-536. doi: 10.5713/ajas.2012.12607 Wang, W. K., Wang, Y. L., Li, W. J., Wu, Q. C., Yang, K. L., Li, S. L., & Yang, H. J. (2021). In situ rumen degradation characteristics and bacterial colonization of whole cottonseed, cottonseed hull and cottonseed meal with different gossypol content. AMB Express, 11(1), 1-11. doi: 10.1186/s13568-021-01244-2 Warner, A. L., Beck, P. A., Foote, A. P., Pierce, K. N., Robison, C. A., Hubbell, D. S., & Wilson, B. K. (2020). Effects of utilizing cotton byproducts in a finishing diet on beef cattle performance, carcass traits, fecal characteristics, and plasma metabolites. Journal of Animal Science, 98(2): 38-53. doi: 10.1093/jas/skaa038 Yusuf, H. A., Piao, M., Ma, T., Huo, R., & Tu, Y. (2021). Enhancing the quality of total mixed ration containing cottonseed or rapeseed meal by optimization of fermentation conditions. Fermentation, 7(4), 234. doi: 10.3390/fermentation7040234 Zanine, A., Castro, W., Ferreira, D., Sousa, A., Parente, H., Parente, M., & Negrão, F. (2022). The effect of cotton lint from agribusiness in diets on intake, digestibility, nitrogen balance, blood metabolites and ingestive behaviour of rams. Agriculture, 12(8), 1262. doi: 10.3390/agriculture12081262 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 134 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 126 |