تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,171 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,875 |
اثر استفاده از کاه گندم فرآوری شده با آمونیاک بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم، فراسنجه های تولید گاز و عملکرد گوساله های پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 13، شماره 1، خرداد 1403، صفحه 69-80 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.25735.1793 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طالبیان مسعودی* ؛ آزاده میرشمس الهی | ||
استادیار، بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی اثربخشی و صرفه اقتصادی روش آمونیاکی کردن کاه با استفاده از گاز آمونیاک و استفاده از محصول آمونیاکی در جیره گوسالههای پرواری اجرا شد. در ابتدا، آمونیاکی کردن کاه گندم با استفاده از گاز آمونیاک به مقدار سه درصد وزن ماده خشک کاه همراه با 30 درصد رطوبت بهروش پشتهسازی انجام شد و ترکیب شیمیایی، گوارشپذیری و تولید گاز محصول آمونیاکی تعیین شد. در مرحله دوم، بهمنظور بررسی آثار استفاده از کاه آمونیاکی در جیره گوساله های پرواری، تعداد 30 راس گوساله پرواری دورگ سیمنتال با وزن اولیه 9/8±5/249 به دو گروه شاهد و آزمایشی تقسیم شدند و برای هر گروه، سه تکرار پنج راسی در نظر گرفته شد. در جیره گروه شاهد از کاه معمولی استفاده شد و در جیره دامهای گروه آزمایشی، کاه آمونیاکی جایگزین کاه معمولی شد. مصرف ماده خشک، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک و هزینه افزایش وزن گوسالهها طی مدت هشت ماه بررسی شد و بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. آمونیاکی کردن کاه باعث افزایش مقدار پروتئین خام آن از 78/4 درصد به 65/12 درصد شد. همچنین، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی و همیسلولز در کاه آمونیاکی کاهش یافت (بهترتیب از 33/71 به 80/66 درصد و از 75/30 به 25/26 درصد)، در حالیکه مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی افزایش یافت (از 7/38 به 20/41 درصد). آمونیاکی کردن سبب بهبود گوارشپذیری ماده خشک (از 45 به 75/78 درصد) و ماده آلی کاه (از 35/42 به 27/80 درصد) شد. جایگزینی کاه آمونیاکی در جیره گوسالههای پرواری با کاه معمولی سبب افزایش مصرف ماده خشک روزانه در کل دوره (01/0P<)، بیشتر شدن افزایش وزن روزانه و میانگین وزن پایان دوره دامها (01/0P<) و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (01/0P<). همچنین، استفاده از کاه آمونیاکی سبب کاهش قیمت جیره و هزینه خوراک برای هر کیلوگرم افزایش وزن دام شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آمونیاک بدون آب؛ فرآوری کاه؛ گوساله پرواری؛ نیتروژن غیرپروتئینی | ||
مراجع | ||
Ahmadi, K., Ebadzadeh, H. R., Hatami, F., Mohammadnia Afrozi, S., Esfandiaripour, A., & Abbas Taghani, R. (2022). Agricultural statistics of the crop year 2018-2019, the first volume: Crops. Ministry of Jihad Agriculture, Planning and Economic Deputy, Information and Communication Technology Center. P. 89. [In Persian] AOAC. (2005). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA. Brand, A. A., Cloete, S. W. P., & Franck, F. (1991). The effect of supplementing untreated, urea-supplemented and urea-ammoniated wheat-straw with maize-meal and/or fish-meal in sheep. South African Journal of Animal Science, 21(1), 48-54. Cloete, S. W. P., De Villiers, T. T., & Kritzinger, N. M. (1983). The effect of ammoniation by urea on the nutritive value of wheat straw for sheep. South African Journal of Animal Science, 13(3), 143-146. Conway, A. C., King, T. M., Jolly-Breithaupt, M. L., MacDonald, J. C., Klopfenstein, T. J., & Drewnoski, M. E. (2019). Effect of harvest method and ammoniation of baled corn residue on intake and digestibility in lambs. Translational Animal Science, 3(1), 42-50. doi: 10.1093/tas/txz013 Datt C., & Singh G. (1995). Effect of protein supplementation on in vitro digestibility and gas production of wheat straw. Indian Journal of Dairy Science, 48, 357-361. De Boever, J. L., Aerts, J. M., Vanacker, J. M., & De Brabander, D. L. (2005). Evaluation of the nutritive value of maize silages using a gas production technique. Animal Feed Science and Technology, 123, 255-265. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2005.04.019 Dolberg, F., & Finlayson, P. (1995). Treated straw for beef production in China. World Animal Review, 82(1), 14. Dryden, G. M., & Kempton, T. J. (1983). Digestion of organic matter and nitrogen in ammoniated barley straw. Animal Feed Science and Technology, 10(1), 65-75. doi: 10.1016/0377-8401(83)90006-8 Fahmy, S. T. M., & Sundstøl, F. (1984). The effect of urea and intact protein supplementation on the in vitro digestibility of untreated or alkali‐treated barley straw. Zeitschrift für Tierphysiologie Tierernährung und Futtermittelkunde, 52(1‐5), 118-124. doi: 10.1111/j.1439-0396.1984.tb00821.x Faulkner, D. B., Llamas, G. L., Ward, J. K., & Klopfenstein, T. J. (1985). Improving the intake and nutritive value of wheat straw for beef cows. Animal Feed Science and Technology, 12(2), 125-132. doi: 10.1016/0377-8401(85)90058-6 Flachowsky, G., Kamra, D. N., & Zadrazil, F. (1999). Cereal straws as animal feed-possibilities and limitations. Journal of Applied Animal Research, 16(2), 105-118. doi: 10.1080/09712119.1999.9706272 Griffith, C. L., Ribeiro Jr, G. O., Oba, M., McAllister, T. A., & Beauchemin, K. A. (2016). Fermentation of ammonia fiber expansion treated and untreated barley straw in a rumen simulation technique using rumen inoculum from cattle with slow versus fast rate of fiber disappearance. Frontiers in Microbiology, 7, 1839. doi: 10.3389/fmicb.2016.01839 Jayanegara, A., Krisnawan, N., Widyawati, Y., & Sudarman, A. (2017). Ammoniation of rice straw and supplementation of Paraserianthes falcataria and Sapindus rarak on in vitro rumen fermentation and methane production. Buletin Peternakan, 41(4), 420-430. doi: 10.21059/buletinpeternak.v41i4.25549 Kraiem, K., Abdouli, H., & Goodrich, R. D. (1991). Comparison of the effects of urea and ammonia treatments of wheat straw on intake, digestibility and performance of sheep. Livestock Production Science, 29(4), 311-321. doi: https://doi.org/10.1016/0301-6226(91)90106-Z Ma, Y., Chen, X., Zahoor Khan, M., Xiao, J., Liu, S., Wang, J., He, Z., Li, C., & Cao, Z. (2020). The impact of ammoniation treatment on the chemical composition and in vitro digestibility of rice straw in Chinese Holsteins. Animals, 10(10), 1854. doi: 10.3390/ani10101854 Mandell, I. B., Christison, G. I., Nicholson, H. H., & Coxworth, E. C. (1988). The effect of variation in the water content of wheat straw before ammoniation on its nutritive value for beef cattle. Animal Feed Science and Technology, 20(2), 111-124. doi: 10.1016/0377-8401(88)90035-1 Mann, M. E., Cohen, R. D. H., Kernan, J. A., Nicholson, H. H., Christensen, D. A., & Smart, M. E. (1988). The feeding value of ammoniated flax straw, wheat straw and wheat chaff for beef cattle. Animal Feed Science and Technology, 21(1), 57-66. doi: 10.1016/0377-8401(88)90019-3 Menke, K. H., & Steingass, H. (1988). Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28, 7-55. Muthia, D., Laconi, E.B., Ridla, M., Jayanegara, A., Ridwan, R., Fidriyanto, R., Abdelbagi, M., & Ramdani, H. (2021). Effect of combining autoclave and ammoniation on nutritional value and in vitro digestibility of rice straw. In IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, 788(1), 012052. IOP Publishing. doi: 10.1088/1755-1315/788/1/012052 Mudgal, V., Mehta, M. K., & Rane, A. S. (2018). Lentil straw (Lens culinaris): An alternative and nutritious feed resource for kids. Animal Nutrition, 4(4), 417-421. doi: 10.1016/j.aninu.2018.04.009 National Research Council. (2000). Nutrient requirements of beef cattle. 7th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC, USA. Oosting, S. J., Vlemmix, P. J. M., & Van Bruchem, J. (1994). Effect of ammonia treatment of wheat straw with or without supplementation of potato protein on intake, digestion and kinetics of comminution, rumen degradation and passage in steers. British Journal of Nutrition, 72(1), 147-165. doi: 10.1079/BJN19940016 Rath, S., Verma, A. K., Singh, P., Dass, R. S., & Mehra, U. R. (2001). Performance of growing lambs fed urea ammoniated and urea supplemented wheat straw based diets. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 14(8), 1078-1084. Sadeghi, S., Valizadeh, R., Naserian, A., & Tahmasbi, A. (2014). Effects of replacing corn silage with varying levels of ammonia gassed wheat straw on performance, fermentation parameters and Blood Metabolites in Holstein heifers. Iranian Journal of Animal Science Research, 5(4), 325-334. [In Persian] Sadeghi, S., Valizadeh, R., Naserian, A., & Tahmasbi, A. (2015). Nutritive value of wheat straw treated with gaseous or liquid ammonia trough nylon bag and in vitro gas production techniques. Iranian Journal of Animal Science Research, 7(3), 257-266. [In Persian] Saenger, P. F., Lemenager, R. P., & Hendrix, K. S. (1983). Effects of anhydrous ammonia treatment of wheat straw upon in vitro digestion, performance and intake by beef cattle. Journal of Animal Science, 56(1), 15-20. doi: doi.org/10.2527/jas1983.56115x Schneider, M., & Flachowsky, G. (1990). Studies on ammonia treatment of wheat straw: Effects of level of ammonia, moisture content, treatment time and temperature on straw composition and degradation in the rumen of sheep. Animal Feed Science and Technology, 29(3-4), 251-264. doi: 10.1016/0377-8401(90)90031-3 Singh, B., & Negi, S. S. (1985). Utilization of ammoniated wheat straw by sheep. Indian Journal of Animal Nutrition, 2(1), 31-34. Sousa, G. O. C., Rodrigues, R. C., Lima, J. R. L., Lima, N. M., Miranda, B. E. C., Jesus, A. P. R., Parente, H. N., & Costa, C. D. S. (2019). Nutritional value of dehydrated maize straw ammoniated with urea. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, 20. doi: 10.1590/S1519-9940200132019 Sundstøl, F. (1984). Ammonia treatment of straw: methods for treatment and feeding experience in Norway. Animal Feed Science and Technology, 10(2-3), 173-187. doi: 10.1016/0377-8401(84)90007-5 Talebian Masoudi, A. R., & Mirshamsollahi, A. (2022). Evaluation of the nutritional value of ammoniated wheat straw by anhydrous ammonia in fattening calves feeding. Research on Animal Production, 13(37), 95-104. [In Persian] Talebian Masoudi, A. R., Pourmation, R., Mirshamsollahi, A., & Mirabdulhagh, A. (2022). Effects of anhydrous ammonia treatment of wheat straw on fattening calves’ performance in Markazi province, Iran. Final Report of Research Plan. Publications of Animal Science Research Institute, Iran. [In Persian] Tengyun, G. (2000). Treatment and utilization of crop straw and stover in China. Livestock Research for Rural Development, 12, 1. Tilley, J. M. A., & Terry, R. A. (1963). A two stage technique for the indigestion of forage crops. Journal of British Grassland Society, 18, 104-111. doi: 10.1111/j.1365-2494.1963.tb00335.x Van Soest, P. J., & Wine, R. H. (1967). Use of detergents in the analysis of fibrous feeds IV. Determination of plant cell-wall constituents. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 58, 50-55. doi: 10.1093/jaoac/50.1.50 Van Soest, P. J., Robertson, G. B., & Lewis, B. A. (1991). Symposium: Carbohydrate methodology, metabolism, and nutritional implications in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597. Yang, K., Qing, Y., Yu, Q., Tang, X., Chen, G., Fang, R., & Liu, H. (2021). By-product feeds: Current understanding and future perspectives. Agriculture, 11(3), 207. doi: 10.3390/agriculture11030207 Zorrilla-Rios, J., Owens, F. N., Horn, G. W., & McNew, R. W. (1985). Effect of ammoniation of wheat straw on performance and digestion kinetics in cattle. Journal of Animal Science, 60(3), 814-821. doi: 10.2527/jas1985.603814x | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 158 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 124 |