تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 711 |
تعداد مقالات | 6,695 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,270,107 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,373,536 |
اثرات استفاده از کاه گندم فرآوری شده با آمونیاک بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم، فراسنجه های تولید گاز و عملکرد گوساله های پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 اسفند 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.25735.1793 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طالبیان مسعودی* 1؛ آزاده میرشمس الهی2 | ||
1بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران | ||
2بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، اراک. ایران | ||
چکیده | ||
این پروژه به منظور بررسی اثربخشی و صرفه اقتصادی آمونیاکی کردن کاه با استفاده از گاز آمونیاک و استفاده از محصول آمونیاکی در جیره گوساله های پرواری اجرا گردید. آمونیاکی کردن کاه با استفاده از گاز آمونیاک به مقدار سه درصد وزن ماده خشک کاه همراه با 30 درصد رطوبت انجام شد و ترکیب شیمیایی، گوارش پذیری و تولید گاز محصول آمونیاکی تعیین شد. سپس، 30راس گوساله پرواری به دو گروه شاهد و آزمایشی تقسیم و و برای هر گروه، سه تکرار پنج راسی در نظر گرفته شد. در گروه شاهد از کاه معمولی استفاده و در گروه آزمایشی، کاه آمونیاکی جایگزین کاه معمولی شد. مصرف ماده خشک، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک و هزینه افزایش وزن گوسالهها طی مدت 8 ماه بررسی و بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. آمونیاکیکردن باعث افزایش پروتئین خام کاه از 78/4 درصد به 65/12 درصد شد. همچنین مقدارNDF و همیسلولز در کاه آمونیاکی کاهش یافت در حالی که مقدارADF افزایش یافت . آمونیاکی کردن باعث بهبود گوارش پذیری ماده خشک و ماده آلی کاه شد. جایگزینی کاه آمونیاکی با کاه معمولی، سبب افزایش مصرف ماده خشک روزانه در کل دوره (01/0 P<)، بهبود افزایش وزن روزانه و میانگین وزن پایان دوره دام ها (01/0 P<)، و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید (01/0 P<) همچنین قیمت جیره و هزینه خوراک برای هر کیلوگرم افزایش وزن دام کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
آمونیاک بدون آب؛ فرآوری کاه؛ گوساله پرواری؛ نیتروژن غیرپروتئینی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 21 |