تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,941 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,888,307 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,703,461 |
بررسی تطبیقی میزان رشد، بقاء و پروتئین کل در A. franciscana تغذیه شده با پودر جلبک اسپیرولینا و جلبک دونالیلا در شرایط آزمایشگاهی | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 بهمن 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2024.25821.1517 | ||
نویسندگان | ||
رضا روشندل1؛ رامین مناف فر* 2؛ سعید مشکینی3 | ||
1دانشجوی ارشد زیست فناوری دریا دانشگاه ارومیه | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
آرتمیا مهمترین غذای زنده قابل کشت در آبزی پروری میباشد. با توجه به کشت انبوه، امکان استفاده راحت و ارزش غذایی اسپیرولینا در آبزیپروری، تاثیر جلبک Spirulina platensis و Dunaliela salina بر میزان رشد، بقاء و پروتئین کل Artemia franciscana مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا آرتمیا در شرایط آزمایشگاهی کشت و با ترکیبی از مخمر و پودر جلبک اسپیرولینا در 5 تیمار مختلف (20، 40، 60، 80، 100 درصد پودر جلبک اسپیرولینا و مخمر) در مقایسه با تیمار شاهد (100 درصد جلبک دونالیلا و مخمر) پرورش داده شد.نتایج نشان داد که رشد در تیمارهای 40، 60، 80، 100، درصد پودر اسپیرولینا و مخمر و بقا در تیمار 100 درصد پودر جلبک اسپیرولینا و مخمر تفاوت معنیداری نسبت به تغذیه با تیمار شاهد (100 درصد جلبک دونالیلا و مخمر) داشت (05/0p<). در بررسی اولین بلوغ در هر تیمار مشخص شد که تیمار 100 درصد پودر اسپیرولینا و مخمر زودترین زمان بلوغ را داردکه این نتیجه کاملا با میزان پروتئین کل تیمارها مطابق بود. با توجه به نتایج، بهترین تیمار از لحاظ رشد، بقا، زمان اولین بلوغ و میزان پروتئین کل، تیمار (100 درصد پودر اسپیرولینا با مخمر) می-باشد. لذا پرورش آرتمیا با اسپیرولینا توجیه علمی و اقتصادی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیا؛ اسپیرولینا؛ بقاء؛ پروتئین؛ رشد | ||
موضوعات | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 214 |