تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,048 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,171,651 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,844,488 |
اثر سطوح مختلف پودر دانه رازیانه و سیاهدانه بر فراسنجه های تخمیر شکمبه و جمعیت پروتوزا گوسفندان سنجابی به روش برون تنی و درون تنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 12، شماره 3، آذر 1402، صفحه 49-63 اصل مقاله (3.71 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2023.23257.1730 | ||
نویسندگان | ||
سمیه میرزائی چشمه گچی1؛ محمد مهدی معینی* 2؛ حسن خمیس آبادی3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی | ||
3استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر در قالب دو آزمایش به روش برونتنی و درونتنی طراحی و اجرا شد. در آزمایش اول (درونتنی)، تعداد 18 رأس بره چهار تا شش ماهه نژاد سنجابی با میانگین وزن 7/6±8/30 کیلوگرم بهطور تصادفی به سه گروه با شش تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل: گروه شاهد (جیره پایه حاوی 65 درصد کنسانتره و 35 درصد علوفه بدون افزودنی)، گروه رازیانه (جیره پایه بهعلاوه 20 گرم رازیانه در کیلوگرم کنسانتره) و گروه سیاهدانه (جیره پایه بهعلاوه 20 گرم سیاهدانه در کیلوگرم کنسانتره) بودند. در آزمایش دوم (برونتنی)، سطوح صفر، 5، 25 و 50 میلیگرم از پودر گیاه رازیانه و سیاهدانه به شیرابه شکمبه جمعآوری شده از شش رأس بره نژاد سنجابی (گروه شاهد آزمایش اول) افزوده شد. شیرابه شکمبه در هر دو آزمایش از راه لوله مری گرفته شد. تولید گاز، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی، کل اسیدهای چرب فرار، قابلیت هضم آزمایشگاهی و درونتنی ماده آلی و شمارش پروتوزوا اندازهگیری شد. در آزمایش درونتنی، همه جمعیتهای پروتوزوایی مطالعه شده در گروههای تیمار شده با رازیانه و سیاهدانه کاهش یافت (05/0P˂). در آزمایش برونتنی، افزودن دانه رازیانه سبب کاهش قابل توجهی در تولید گاز شد (0001/0P˂) و میزان ماده آلی تجزیه شده و مقدار توده میکروبی در سطوح 25 و 50 میلیگرم رازیانه در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0P˂). غلظت نیتروژن آمونیاکی در همه سطوح سیاهدانه و در سطح 50 میلیگرم رازیانه، کاهش معنیداری در مقایسه با گروه شاهد داشت (05/0P˂). جمعیت پروتوزوای کل و زیرخانواده انتودینینه تحت تأثیر هر دو تیمار رازیانه و سیاهدانه در شرایط آزمایشگاهی کاهش چشمگیری داشت (0001/0P˂). نتایج این مطالعه نشان داد که دانه سیاهدانه و رازیانه اثر ضدپروتوزوایی داشته و میتوانند سبب کاهش جمعیتهای مختلف پروتوزوایی هم در شرایط درونتنی و هم برونتنی شوند. سطوح پایین رازیانه با تأثیر بر روند تخمیر شکمبه و کاهش تولید گاز میتوانند سبب بهبود بازدهی تخمیر از راه افزایش ماده آلی تجزیه شده شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب فرار؛ پروتوزوا؛ شیرابه شکمبه؛ نیتروژن آمونیاکی | ||
مراجع | ||
Aboul-fotouh, G. E., Allam, S. M., Shehat, E., & Abdel-Azeem, S. N. (1999). Effect of some medicinal plants as feed additives on performance of growing sheep. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 2, 79-87. Babayan, V. K., Kootungal, D., & Halaby, G. A. (1997). Proximate analysis, fatty acid and, amino acid composition of (Nigella sativa) seed. Journal of Food Science, 43(4), 1314-1317. Barnett, A. J. G., & Reid, R. L. (1957). Studies on production of volatile fatty acids from grass by rumen liquid in an artificial rumen. Journal of Agriculture Science, 48, 315-321. Benchaar, C., Calsamiglia, S., Chaves, A. V., Fraser, G. R., Colombatto, D., McAllister, T. A., & Beauchemin K. A. (2008). A review of plant-derived essential oils in ruminant nutrition and production. Animal Feed Science and Technology, 145, 209-228. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2007.04.014 Blummel, M., & Ørskov, E. R. (1993). Comparison of gas production and nylon bag degrade ability of roughages in predicting feed intake in cattle. Animal Feed Science and Technology, 40, 109-119. Blummel, M., Makkar, H. P. S., & Becker, K. (1997). In vitro gas production: a technique revisited. Journal of Animal Physiology, 77, 24-34. Broderick, G. A., & Kang, J. H. (1980). Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63, 64-75. Burt, S. (2004). Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods – a review. International Journal of Food Microbiology, 94, 223-253. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022 Busquet, M., Calsamiglia, S., Ferret, A., & Kamel, C. (2006). Plant extracts affect in vitro rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 89, 761-771. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(06)72137-3 Castillejos, L., Calsamiglia, S., Ferret, A., & Losa, R. (2007). Effects of dose and adaptation time of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology, 132, 186-201. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2006.03.023 Cherif, M., Ben Salem, H., & Abidi, S. (2018). Effect of the addition of Nigella sativa seeds to low or high concentrate diets on intake, digestion, blood metabolites, growth and carcass traits of Barbarine lamb. Small Ruminant Research. 158, 1-8. doi: 10.1016/j.smallrumres.2017.11.008 Chizzola, R., Hochsteiner, W., & Hajek, S. (2004). GC analysis of essential oils in the rumen fluid after incubation of Thuja orientalis twigs in the Rusitec system. Research in Veterinary Science 76, 77-82. doi: 10.1016/j.rvsc.2003.07.001 Cronquist, A. (1981). An Integrated System of Classification of Flowering Plants.” New York: Columbia University Press. 352 p. Dehority, B. A. (1993). Laboratory Manual for Classification and Morphology of Rumen Ciliate Protozoa. CRC Press, Boca Raton, Florida, USA. Derakhshan, N. S., Azarfar, A., Azizi, A., & Taghizadeh, M. (2017). Effect of fennel (Foeniculum vulgare) and cumin (Carum carvi) powder and Saccharomyces cerevisiae in comparison with monensin on in vitro gas production parameters, protozoa population and microbial enzyme activity of sheep. Iranian Journal of Animal Science, 48(3), 399-410. [In Persian] Dudareva, N., Pichersky, E., & Gershenzon, J. (2004). Biochemistry of plant volatiles. Plant Physiology, 135, 1893-1902. doi: 10.1201/9780429455612 Galyean, M. L., Perino, L. J., & Duff, G. C. (1999). Interaction of cattle health/ immunity and nutrition. Journal of Animal Science, 77, 1120-1134. Garcýa-Gonzalez, R., Lopez, S., Fernandez, M., & Gonzalez, J. S. (2008). Dose response effects of Rheum officinale root and Frangula alnus bark on ruminal methane production in vitro. Animal Feed Science and Technology, 145, 319-334. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2007.05.040 Ghanbari, N., Abdi, E., Besharati, M., & Asghari, R. (2017). Effects of different levels of black cumin essential oil on sheep partitioning factor, metabolizable energy and digestible organic matter in vitro. 1st International and 5th National Conference on Organic vs. Conventional Agriculture, Ardebil, Iran. Goel, G., Puniya, A. K., Aguliar, C. N., & Singh, K. (2005). Interaction of gut microflora with tannins in feeds. Natur wissenschaften, 92, 497-503. Goreja, W. G. (2003). Black Seed: Nature’s Miracle Remedy. New York, NY7 Amazing Herbs Press, 46 p. Grieve, M. (1984). Tansy. In: Leyel, C.F. (Ed.), A Modern Herbal. Penguin Books Ltd, Middlesex, Great Britain, pp. 789-790. Jahani-Azizabadi, H., Danesh Mesgaran, M., Vakili, A., & Rezayazdi, K. (2014). Effect of some plant essential oils on in vitro ruminal methane production and on fermentation characteristics of a mid-forage diet. Journal of Agricultural Science and Technology, 16, 1543-1554. Menke, K. H., & Steingass, H. (1988). Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28, 7-55. Miri, V. H., Ebrahimi, S. H., & Tyagi, A. K. (2015). The effect of cumin (Cuminum cyminum) seed extract on the inhibition of PUFA biohydrogenation in the rumen of lactating goats via changes in the activity of rumen bacteria and linoleate isomerase enzyme. Small Ruminant. Research, 125, 56-63. doi: 10.1016/j.smallrumres.2015.02.017 Mirzaei Cheshmehgachi, S., Moeini, M. M., Hozhabri, F., & Nooriyan Soror, M. E. (2019). Effect of different levels of fennel essential oil on in vitro gas production parameters and protozoa population of goat rumen. Animal Production Research, 8(1), 41-51. doi: 10.22124/AR.2019.10750.1330 [In Persian] Mirzaei Cheshmehgachi, S., Moeini, M. M., Hozhabri, F., & Nooriyan Soror, M. E. (2014). The effects of three medicinal plant essential oils on goat ruminal fermentation parameters and in vitro methane production. MSc Thesis, Razi University. Mohammadizad, T., Fatahnia, F., Azarfar, A., Khatibjoo, A., & Taasoli, G. (2015). Effect of Zataria multiflora essential oils on in vitro gas production and rumen fermentation in diets containing different starch sources and fat types. Journal of Ruminant Research, 3(3), 37-58. [In Persian] Nagaraja, T. G., Newbold, C. J., Van Nevel, C. J., & Demeyer, D. I. (1997). Manipulation of ruminal fermentation. Pages 523-632 in The Rumen Microbial Ecosystem. P. N. Hobson and C. S. Stewart, ed. Chapman and Hall, London, UK. Nemati Shirzai, F., Rozbehan, Y., & Karimi Tarshizi, M. A. (2012). An Investigation of the effect of some medicinal plants on in vitro ruminal fermentation parameters. Iranian Journal of Animal Science, 43(2), 193-206. [In Persian] Nergiz, C., & Otles, S. (1998). Chemical composition of Nigella sativa L. seeds. Food Chemistry, 48(3), 259-261. Nooriyan Soroor, M. E., & Rouzbehan, Y. (2017). Effect of essential oils of Eucalyptus (Eucalyptus globulus Labill) and Angelica (Heracleum persicum Desf. ex Fischer) on in vitro ruminal fermentation, protozoal population and methane emission using Afshari sheep inoculum. Journal of Agricultural Science and Technology, 19, 553-567. Noshadi, S, Azarfar, A, Alipour, D, & Khosravinia, H. (2014). Effects of inclusion of dried deoiled Satureja khuzistanica in finishing diet of lambs on kinetics of gas production in vitro. Iranian Journal of Animal Science, 45(2), 163-171. NRC. (2007). Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids and New World Camelids. National Academy Press, Washington, DC, USA. Odhaib, K. J., Adeyemi, K. D., Ahmed, M. A., Jahromi, M. F., Jusoh, S., Samsudin, A. A., Alimon, A. R., Yaakub, H., & Sazili, A. Q. (2018). Influence of Nigella sativa seeds, Rosmarinus officinalis leaves and their combination on growth performance, immune response and rumen metabolism in Dorper lambs. Tropical Animal Health and Production, 50, 1011-1023. doi: 10.1007/s11250-018-1525-7 Patra, A. K., & Saxena, J. (2009). The effect and mode of action of saponins on microbial population and fermentation in the rumen and ruminant production. Nutrition Research Reviews, 22, 204-219. doi: 10.1017/S0954422409990163 Patra, A. K., Kamra, D. N., & Agarwal, N. (2006). Effect of plant extracts on in vitro methanogenesis, enzyme activities and fermentation of feed in rumen liquor of buffalo. Animal Feed Science and Technology, 128, 276-291. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2005.11.001 Penner, G. B., Aschenbach, J. R., Gabel, G., Rackwitz, R., & Oba, M. (2009). Epithelial capacity for apical uptake of short chain fatty acids is a key determinant for intraruminal pH and the susceptibility to subacute ruminal acidosis in sheep. Journal of Nutrition, 139, 1714-1720. doi: 10.3945/jn.109.108506 Renjie, L. L., & Shi Shidi, Z. (2010). GC-MS analysis of fennel essential oil and its effect on microbiology growth in rat’s intestine. African Journal of Microbiology Research, 4, 1319-1323. Sallam, S. M. A., Bueno, P. I. C. S., Brigide, P. B., Godoy, D. M. S. S., & Abdalla Vitti, A. L. (2009). Efficacy of eucalyptus oil on in vitro rumen fermentation and methane production. Optios Mediterraneennes, 85, 267-272. Spanghero, M., Zanfi, C., Fabbro, E., Scicutella, N., & Camellini, C. (2008). Effects of a blend of essential oils on some end products of in vitro rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology, 145, 364-374. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2007.05.048 Talebzadeh, R., Alipour, D., Saharkhiz, M. J., Azarfar, A., & Malecky, M. (2012). Effect of essential oils of Zataria multiflora on in vitro rumen fermentation, protozoa population, growth and enzyme activity of anaerobic fungus isolated from Mehraban sheep. Journal of Animal Science, 172, 115-124. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2011.11.011 Tan, H. Y., Sieo C. C., Abdullah, N., Liang, J. B., Huang, X. D., & Ho, Y. W. (2011). Effects of condensed tannins from Leucaena on methane production, rumen fermentation and populations of methanogens and protozoa in vitro. Journal of Animal Science, 169, 185-193. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2011.07.004 Vercoe, E. P., Makkar, H. P. S., & Schlink, A. C. (2010). In vitro screening of plant resources for extranutritional attributes in ruminants: nuclear and related methodologies (Ed.), In Vitro Screening of Feed Resources for Efficiency of Microbial Protein Synthesis, (pp. 106-144). New York: Springer. Wallace, R. J., Arthaud, L., & Newbold, C. J. (1994). Influence of Yucca schidigera extract on ruminal ammonia concentration and ruminal micro-organisms. Applied Environmental Microbiology, 60, 1762-1767. doi: 10.1128/aem.60.6.1762-1767 Wistuba, T. J., Kegley, E. B., Apple, J. K., and Davis, M. E. (2005). Influence of fish oil supplementation on growth and immune system characteristics of cattle. Journal of Animal Science, 83, 1097-1101. doi: 10.2527/2005.8351097x Yadegari, M., Farahani, G. H. N., & Mosadeghzad, Z. (2012). Biofertilizers effects on quantitative and qualitative yield of Thyme (Thymus vulgaris). African Journal of Agricultural Research, 7(34), 4716-4723. Zanouny, A. I., Abd-Elmoty, A. K. I., El–Barody, M. A. A., Sallam, M. T., & Abd El– Hakeam, A. A. (2013). Effect of supplementation with Nigella Sativa seeds on some blood metabolites and reproductive performance of Ossimi male lambs, Egyptian Journal of Sheep and Goat Sciences, 8(1), 47-56. Zhou, C. S., Xiao, W. J., Tan Z. L., Salem, A. Z. M., Geng, M. M., Tang, S. X., Wang, M., Han, X. F., & Kang J. H. (2012). Effects of dietary supplementation of tea saponins (Ilex kudingcha C.J. Tseng) on ruminal fermentation, digestibility and plasma antioxidant parameters in goats. Animal Feed Science and Technology, 176, 163-169. doi: 10.1016/j.anifeedsci.2012.07.019 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 260 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 145 |