تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,073 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,150,504 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,858,249 |
اثر عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی | ||
سوخت و ساز و فعالیت ورزشی | ||
دوره 13، شماره 1، اردیبهشت 1402، صفحه 132-156 اصل مقاله (832.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jme.2023.23954.252 | ||
نویسنده | ||
امیر خسروی* | ||
عضو هیات علمی دانشگاه | ||
چکیده | ||
هدف :تمرینات هوازی و زعفران بر آپوپتوز ناشی از ورزش های وامانده سازی تاثیر کاهنده ای دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی انجام شد. روشها: در این مطالعة تجربی، 48 سر رت نژاد ویستار بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی: کنترل (C)، عصاره زعفران (SE)، تمرین هوازی ( AT)، و تمرین هوازی + عصاره زعفران (AT+SE) تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت ۸ هفته ( ۵ روز در هفته) انجام شد. عصاره زعفران روزانه 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی (گاواژ ) استفاده شد. در پایان تحقیق نیمی از موشها بلافاصله پیش و نیمیدیگر بلافاصله پس از وامانده شدن بر روی نوار گردان، قربانی شدند. میزان پروتئین های Bcl-2و BAX بافت قلب با استفاده از روش ELISA سنجیده شدند. دادهها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یکطرفه، در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: متعاقب واماندهسازی پروتئین های Bax و Bcl-2بافت قلب تمامی گروه ها بجز گروه AT+SE به ترتیب به طور معنی داری افزایش و کاهش نشان داد (05/0p<). نتیجهگیری: به نظر می رسد تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران، هر کدام به تنهایی و یا توائم با همدیگر از تغییرات معنی دار پروتئین های Bax و Bcl-2همچنین نسبت BAX به Bcl-2 بافت قلب موش ها متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز جلوگیری می کنند. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت وامانده ساز؛ Bax؛ Bcl-2؛ عصاره زعفران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 249 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 44 |