تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 762 |
تعداد مقالات | 7,223 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,494,720 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,023,741 |
اثر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید بر عملکرد، تجزیهپذیری، فراسنجههای تخمیر، جمعیت میکروبی شکمبه و اسیدهای چرب لاشه در برههای پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 12، شماره 1، خرداد 1402، صفحه 13-24 اصل مقاله (4.49 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2023.21822.1690 | ||
نویسندگان | ||
مریم فرهمندپور1؛ یداله چاشنی دل* 2؛ اسداله تیموری یانسری3؛ محمد کاظمی فرد4 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منبع طبیعی ساری | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
4استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی آثار مصرف سطوح مختلف لیزوفسفولیپید بر عملکرد، فراسنجههای تجزیهپذیری، جمعیت میکروبی، تخمیر شکمبه و ترکیب اسیدهای چرب لاشه در برههای پرواری نر آمیخته زل با افشاری با چهار تیمار و شش تکرار و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه (شاهد) (بدون افزودن لیزوفسفولیپید در جیره و با جیره حاوی منبع لیپید)، 2- تیمار حاوی منبع لیپید بهعلاوه افزودن 25/0 درصد لیزوفسفولیپید در جیره، 3- تیمار حاوی منبع لیپید بهعلاوه افزودن 50/0 درصد لیزوفسفولیپید در جیره، و 4- تیمار حاوی منبع لیپید بهعلاوه افزودن 75/0 درصد لیزوفسفولیپید در جیره بودند. منبع لیپید و مکمل لیزوفسفولیپید از نوع محافظت شده از شکمبه بود. طول دوره پروار برابر با 105 روز (15 روز عادتپذیری + 90 روز دوره رکوردبرداری) بود. نتایج نشان داد که افزودن مقدار 75/0 درصد مکمل لیزوفسفولیپید سبب افزایش مصرف خوراک و رشد روزانه و کاهش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). با افزودن مکمل لیزوفسفولیپید به جیره، تفاوت معنیداری در بخشهای سریع تجزیه و کند تجزیه ماده خشک، پروتئین و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی مشاهده نشد. افزودن 75/0 درصد مکمل لیزوفسفولیپید نسبت به سایر تیمارها سبب افزایش غلظت اسید استیک و نسبت استات به پروپیونات در مایع شکمبه و همچنین افزایش اسید لینولنیک لاشه شد (05/0<P) و نسبت اسیدهای چرب ω-6/ ω-3 در همه گروههای حاوی لیزوفسفولیپید نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). استفاده از 5/0 و 75/0 درصد مکمل لیزوفسفولیپید در جیره باعث افزایش کل جمعیت باکتریایی شکمبه شد (05/0>P)، ولی بر جمعیت پروتوزوآها تأثیری نداشت. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش میتوان از مکمل لیزوفسفولیپید در سطوح 5/0 و 75/0 درصد جیرههای حاوی مکمل چربی در برههای نر پرواری استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
برههای نر آمیخته؛ تجزیهپذیری؛ جمعیت میکروبی شکمبه؛ لیزوفسفولیپید | ||
مراجع | ||
Abel, S. F., Grant, R. F., & Morrison, M. (1998). Effect of soybean hulls, soy lecithin and soap stock mixtures on ruminal fermentation on and milk composition in dairy cows. Journal of Dairy Science, 81, 2-12. AOAC. (2000). Official methods of analysis. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC. USA. Behan, A., Loh, T. C., Fakurazi, S. U., Kala, A., & Samsudin, A. A. (2019). Effects of supplementation of rumen protected fats on rumen ecology and digestibility of nutrients in sheep. Animals, 9, 400-406. Conway, W. J. (1950). Micro diffusion analysis and volumetric error. Second edition. Crosby lock wood and son, London, UK. Dehority, B. A. (2013). Effect of pH on viability of Entodinium caudatum, Entodinium exiguum, Epidinium caudatum, and Ophryoscolex purkynjei in vitro. Journal of Eukaryot Microbiology, 52, 339-342. Fadden, J. W. (2019). Dietary lecithin supplementation in dairy cattle. Department of Animal Science, Cornell University, USA. Folch, J., Lees, M., & Sloane-Stanley, G. A. (1957). Simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. Journal of Biological Chemistry, 26, 497-509. Huo, G., Li, B., Cheng, L., Wu, T., You, P., Shen, S., Li, Y., He, Y., Tain, W., Li, C., Li, J., Song, C., Wang, B., & Sun, X. (2019). Dietary supplementation of lysophospholipids effects feed digestion in lambs. Animals, 9(10), 805. Ivan, M., Petit, H., Chiquette, J., & Wright, A. (2013). Rumen fermentation and microbial population in lactating dairy cows receiving diets containing oil seeds rich in c-18 fatty acids. British Journal of Nutrition, 109, 1211-1218. Jenkins, T. (2000). Nutrient digestion, ruminal fermentation, and plasma lipids in steers fed combinations of hydrogenated fat and lecithin. Animal Science, Clemson University, Ciemson, SC 29634. Lee, C., & Hristov, A. N. (2013). Evaluation of acid-insoluble ash and indigestible neutral detergent fiber as total tract digestibility markers in dairy cows fed corn silage-based diets. Journal of Dairy Science, 96, 5295-5299. Lee, C., Morris, D. L., Copelin, J. E., Hettick, J. M., & Kwon, I. H. 2019. Effects of lysophospholipids on short-term production, nitrogen utilization, and rumen fermentation and bacterial population in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 102, 3110-3120. Marchesini, G., Segato, S. A., Stetani, N., Tenti, S., Dorigo, M. G., Gerardi, D., & Andrighetto, I. (2012). Lecithin: a by-product of biodiesel production and a source of choline for dairy cows. Italian Journal of Animal Science, 11, 112-120. Menke, K. H., & Steingass, H. (1988). Estimation of energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28, 7-55. National Research Council. (2007). Nutrient requirements of small ruminants: sheep, goats, cervids, and new world camelids. The National Academies Press, Washington DC, USA. Ørskov, E. R., & McDonald, I. (1979). The estimation of protein degradation in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agriculture Science, 92, 499-503. Ottenstein, D. M., & Bartley, D. A. (1971). Separation of free acids C2–C5 in dilute aqueous solution column technology. Journal of Chromatographic Science, 11, 673-681. Parvar, R., Ghoorchi, T., & Shargh, M. S. (2017). Influence of dietary oils on performance, blood metabolites, purine derivatives, cellulase activity and muscle fatty acid composition in fattening lambs. Small Ruminant Research, 150, 22-29. Rico, D. E., & Ying, Y. (2017). Effects of lysolecithin on milk fat synthesis and milk fatty acid profile of cows fed diets differing in fiber and unsaturated fatty acid concentration. Journal of Dairy Science, 100(11), 56-63. SAS Institute. (2011). SAS User's Guide. Version 9.3. SAS Institute Inc., Cary, NC, USA. Scollan, N. D., Choi, N. J., Kurt, E., Fisher, A. V., Enser, M., & Wood, J. D. (2001). Manipulating the fatty acid composition of muscle and adipose tissue in beef cattle. British Journal of Nutrition, 85, 115-124. Toteda, F., Facciolongo, A., Facciolongo, M., & Ragni, A. (2015). Effect of suckling type and PUFA use on productive performances, quanti-qualitative characteristics of meat and fatty acid profile in lamb. Progress in Nutrition, 2, 125-134. Tufani, N. A., Makhdoomi, D. M., & Hafiz, A. (2016). Rumen acidosis in small ruminants and its therapeutic management. Iranian Journal of Applied Animal Science, 3, 19-24. Van Soest, P. J. (1994). Nutritional ecology of ruminant. Second edition, Cornell University Press. Pp. 253-280. Wettstein, H. R., Sutter, F., & Kreuzer, M. (2001). Effect of lecithins partly replacing rumen protected fat on fatty acid digestion and composition of cow milk. Europe Journal of Lipid Science Technology, 103, 12-22. Yang, W., Meng, F., Peng, J., Han, P., Fang, F., Ma, L., & Cao, B. (2014). Isolation and identification of a cellulolytic bacterium from the Tibetan pig's intestine and investigation of its cellulase production. Electronic Journal of Biotechnology, 17(6), 262-267. Zhong, R., Xiang, H., Cheng, L., Zhao, C., Wang, F., & Fang, Y. (2019). Effects of feeding garlic powder on growth performance, rumen fermentation, and the health status of lambs infected by gastrointestinal nematodes. Animals, 9(3), 102. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 400 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |