تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,247,757 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,845 |
اثر نظام های حاصلخیزی (کودهای زیستی، ورمیکمپوست، تلفیقی) و کشت مخلوط ماشک و گشنیز بر زیستتوده علفهای هرز | ||
علوم و تحقیقات بذر ایران | ||
مقاله 7، دوره 9، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 67-74 اصل مقاله (2.7 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jms.2022.6146 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا چائی چی* 1؛ ملیکا ابن النصیر2 | ||
1گروه علوم گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا | ||
2پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر کشت مخلوط ماشک و گشنیز در شرایط استفاده از کودهای زیستی و ورمی کمپوست بر زیست توده علف های هرز، آزمایشی به صورت کرت خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال زراعی1390-1389 انجام شد. عامل اصلی با چهار سطح کودی شاهد (عدم مصرف کود)، ورمی کمپوست، کود زیستی، کودزیستی+50% ورمی کمپوست و عامل فرعی در هفت سطح کشت مخلوط افزایشی شامل: 1. کشت خالص ماشک بدون وجین علف هرز (Vw)، 2. کشت خالص ماشک با وجین علف هرز (V0)، 3. کشت خالص گشنیز بدون وجین علف هرز (Cw)، 4. کشت خالص گشنیز با وجین علف هرز (C0)، 5. ماشک 100%+گشنیز 50% (VC50) ، 6. ماشک 100% + گشنیز 75% (VC75)، 7. ماشک 100% + گشنیز 100% VC100))، مورد بررسی قرار گرفتند. در این آزمایش صفت زیست توده علف هرز مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد تیمار ورمی کمپوست در تمام سطوح کشت مخلوط بیشرین اثر را بر کاهش زیست توده علف هرز داشت. همچنین سطوح کشت مخلوط افزایشی ماشک +75% گشنیز و ماشک + 100% گشنیز اثر بسزایی در کاهش زیست توده علف هرز داشت. بر اساس نتایج این تحقیق به طور کلی به منظور کاهش مصرف علف کش ها شیمیایی به لحاظ زیست محیطی و افزایش سطح سلامتی، استفاده از الگوی کشت مخلوط و کودهای با منشا طبیعی قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
کشت مخلوط؛ کود زیستی؛ ورمی کمپوست؛ ماشک؛ گشنیز؛ زیست توده علف هرز | ||
مراجع | ||
Abdin, O.B., Coulmen, E., Cloutier, D., Faris, M.A., Zhous, D. and Smith, L. 1998. Yield and yield component of corn interseeded with cover crops. Agronomy Journal, 90: 63-68. (Journal) Ali, M. 1988. Legume Suppress Weeds in pigeon pea. Tropical Pest Management, 4: 384-387. (Journal) Atiyeh, R.M., Edwards C.A., Subler, S. and Metzger, J. 2000. Earthworm-processed organic waste as components of horticultural potting media for growing marigold and vegetable seedlings. Compost Science and Utilization, 8(3): 215–253. (Journal)
Baumann, D.T., Bastiaans, L. and Kropff, M.J. 2002. Intercropping System Optimization for Yield, Quality, and Weed Suppression Combining Mechanistic and Descriptive Models. Agronomy Journal, 94:734-742. (Journal) Blackshaw, R.E., Molnar, L.J. and Larney, F.J. 2005. Fertilizer, manure and compost effects on weed growth and competition with winter wheat in western Canada. Crop Protection, 24: 971–980. (Journal) Bremness, L., 1999. Herbs. Eyewitness Handbook, London, 176 p. Cardoso, I.M., and T.W. Kuyper. 2006. Mycorrhizas and tropical soil fertility. Agriculture, Ecosystems and Environment. 116: 72–84. (Handbook) Bulson, H.A.J., Snatdon, R.W. and Stopes, C.E. 1996. Effects of plant density on intercropped wheat and field beans in an organic farming system. Elm Farm Research Centre, Hamstead Marshall, Newbury, Berkshire, RG20 0HR, UK. (Book) Canadian Organic Growers, 2005. Excerpt from Part 2: Managing the Transition in the Fields. 8 Managing Weeds. (Handbook) Dimitrios, B., Panayiota, P., Aristidis, K. and Sotiria, P. 2010. Anestis, K., Aspasia, E. Weed-suppressive effects of maize–legume intercropping in organic farming. The Journal of Agricultural Science. (Journal) Dvazdah Emami, S. and Majnon Hossini, N. 2009. Cultivation and production of some medicinal and spice plants. Tehran University Publication Co. 300 Pp. (In Persian) (Book) Hauggaard-Nielsen, H., Jornsgaard, B. and Jensen, E.S. 2003. Legume-cereal intercropping as a weed management tool. 4th EWRS workshop: Crop/Weed competitive interactions, Universitá Tuscia, Viterbo, Italy. (Book) Kamayestani, N., Rezvani Moghadam, P., Aghvahani Shajari, M., Eskandari Nasrabadi, S. and Ranjbar Gandoman, F. 2011. Effect of food source on weed species diversity of anise. 1 st Special 1 Conference about Apportunity Methods for Sustainable Agriculture. 26-27 May, Ahvaz, Iran. (In Persian) (Conference) Rastgoo, M., Ghanbari, A., Banayan, M. and Rahimiyan, H. 2008. Effects of amount and timing of nitrogen application and weed density on wild mustard (Sinapis arvensis) seed production in winter wheat. Iranian journal of field crops research, 3(1):45-56. (In Persian) (Journal) Rechinger, K.H. 1979. Flora Iranica. Nos:140, Akademische Druck, Verlagssanstalt, Graz-Astria. (Handbook) Sadeghi, G.H., Samie, A., Pourreza, J. and Rahmani, H.R. 2004. Canavanine content and Toxicity of raw and Treated Bitter Vetch (Vicia ervilia) seeds for Broiler chicken. International Journal of Poultry Science, 3(8): 522-529. (Journal) Somasegaran, P. and Hoben, H.J. 1994. Handbook for rhizobia: Methods in legume-Rhizobium technology. New York: Springer-Verlag, U.S.A. (Handbook) Sullivan, P. 2003b. Intercropping principles and practices. ATTRA Publication. IP135. 12p. available online at: http: // attra. org/attra-pub/intercrop. html. Vessey, J.K. 2003. Plant growth promoting rhizobateria as biofertilizer. Plant and soil, 255:271-586. (Journal) Yin, L., Cai, Z. and Zhong, W. 2006. Changes in weed community diversity of maize crops due to long-term fertilization. Crop Protection, 25: 910-914. (Journal). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 218 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 244 |